• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Verilen kiloyu koruma sorunu

goooody

Guru
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2010
2.287
4.008
333
Senelerdir hiç bir zaman kilomdan memnun olmadım. Lisedeyken 51 kilo civarındaydım. Sonra üniversitede 54 oldum. 51 e düşmek için rejim yaptım düştüm de ama sonra bir baktım 57 58 kiloyum.

Sonra tekrar rejim yapıp 54 kiloya düştüm. Bu arada okulum bitti çalışmaya başladım. Oturarak çalışıyordum ama spor da yapıyordum. 2 sene kadar 60 kiloda kaldım. Nişanlanacağım dönem rejime başladım ve 54 kiloya kadar düştüm yine. O dönbem çok güzeldi. İstediğimi giyebiliyordum vs. ama sonra stres düğün evlilik vs evlendikten sonra bir baktım ibre 63 ü gösteriyor. Bu kış eşimle rejim yaptık ve 58 kiloya düştüm. Şimdi bir bakıyorum 65.8 kilo olmuşum.

Benim asıl sorunum kilo vermek değil bir şekilde çok zorlanmadan kilo verebiliyorum. Ama verdiğim kiloyu koruyamıyorum. Şimdi düşünüyorum Karatay diyeti yapsam ömür boyu tatlıdan uzak kalmak düşüncesi kötü geliyor daha 25 yaşındayım sonuçta. Dukan diyetine bakıyorum çok güzel kilo verebilirim ama korumak için her hafta bir gün saf protein i ömür boyu yapamayabilirim ve yarın bir gün kilo alabilirim emeklerim boşa gidebilir.

Diyet yapmaktan korkar hale geldim çünkü yaptığım hiç bir diyette kilom oturmadı ve hep daha fazlasını geri aldım. Şimdi belki diyet yapmasam daha iyi belki daha fazla kiloyu kendime çekebilirim.
Ama zayıflamak da istiyorum. Asıl yapmam gerekenin diyetten ziyade yaşam tarzımı değiştirmek olduğunu da biliyorum ama yapamıyorum işte. Belkide rejimdeyken uzak kaldığım besinlere karşı ilgim daha da arttığı için olabilir.

İnsanlar zayıflayıp kilolarını korumayı nasıl başarıyor imreniyorum, siz nasıl başarıyorsunuz?

bende şuan 66 kiloyum 55 e düşünce kilomu nasıl koruyacağım diye korkuyorum ya ben yemeden duramam :(
sadece kahvaltılarım hafif oluyor.
yani korumak için senin de dediğin gibi bu bizim yaşam tarzımız olmalı alışmalıyız:D:KK19:

Back