• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Verilmi son karar! Bana bu verdiim karar da yardmc olursanz sevinirim...

incir_kusu

Papatya
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2008
281
0
96
46
Adana
Verdiğim son kararı sizlerle paylaşmak istedim.Bu verdiğim karar ne kadar doğru bilemiyorum.bana daha önceki verdiğiniz fikirler gibi bundada yardımcı olursanız sevinirim.bundan bir hafta önce sizlere yazdığım sorunumumu biliyorsunuz,sizlerin verdiği destekler için çok ama çok tşk ederim.ama artık kararımı verdim.biliyorum 15 yılı bir kalemde silmek hiç kolay değil.bunu silmemek için çok mücadele ettim.ama bu mücadelede hem kendime hemde çocuklarıma faydalı olacanı düşünmüştüm.artık anlıyorum ki bu karar ne bana nede çocuklarıma faydalı olacak.ben çocuklarımın benim gibi acı çekmesini göz yaşı dökerek büyümelerini arkalarında hep bir desteklerinin olduğunu sağlam bir aile sahip olduklarını hissederek büyümelerini istedim.ama olmadı.iki akşam önce eşimle bir konuşma yaptım.neden böyle davrandığını neden bunları söylediğini sordum.beni biriylemi gördüğünü,ismimi birisiylemi duyduğunu,bu 15 yıllık süreçte kendisinin alnını yere düşürecek bir hareketimi mi gördüğünü sordum.hayır bunların hiç biri olmadı dedi.o zaman sebep ne dediğimde kıskançlık dedi.bende son konuşmamı yaptım.şuan kızım 8 sınıfta ve sbs sınavı var önünde ona hazırlanıyor.okul düzeninin bozulmaması için yaz tatiline kadar.kendini düzelttin düzelttin.düzelmediğin taktirde yapılan ilk hatada ertesi gün boşanma dilekçesini vereceğimi söyledim.bu süreçtede ben kendime tekrardan bir iş düzeni kuracamı dile getirdim.neticede babamdan emekli maaşı var ayrıldığım taktirde o bağlanır.ayrıcada işe girer çalışırım.çocuklarımla etli yemem, ballı yemem ama çocuklarımla geçinirim dedim.ve bu verilmiş son karar dedim.buna karşılık hiç bir şekilde hiç birşey söylemedi..bu kararı verdim ama çok korkuyorum nekadar doğru bir karar verdim bilemiyorum.17 yaşındayken akıntıya kapılmış boğulacam zaman tutunduğum dalı bırakmaya korkuyorum.bırakırsam o akıntıda boğulmaktan yüzememekten korkuyorum.ozamandan buzamana çok şeyler öğrendim çok şeyler gördüm ama yinede korkuyorum.bana bu vermiş oldum karar hakkında fikirlerinizle yardımcı olursanız sevinirim...:teselli:

açıkçası diğer konunuzu bilmiyorum ama anlaşılan sizde ,eşinizle ilişkinizde çok yıpranmışsınız.bence kararlı olmanız dik durabilmeniz kendinize güveniniz takdire şayan..
evlatlarınıza olan bağlılığınız ve fedakarlığınızda ...
bence tavrınızı koruyun.ayakları yere basan biri olun.bana diyebilirsiniz bekara karı boşaması kolay diye ama hayatınız boyunca birine sığınma mantığı hiçbir zaman bir birey olamamaktır.bence kendinize ve çocuklarınıza faydalı biri olmak istiyorsanız kararlılığınızı koruyun.eşiniz bazı şeylerin farkına varır ve karşılıklı emek verir evliliğinizi yürütürseniz ne ala..
ama sorunlu bir evliliği tüm sorumluluğunuzu yüklediğiniz ama mutlu olmadığınız biriyle yürütmek sadece zarar verir sizlere..

Önceki konunuzu hatırlıyorum, hatta bende yorum yazmıştım. Bu yaptığınızı çok doğru buldum.
Siz gerçekten verilmesi gereken emek, çaba, hoşgörü herşeyi vermişsiniz bu evlilik adına.
Sizin çok güçlü ve akıllı bir kadın olduğunuzu görüyorum, bir o kadar da sabırlı.
Eşinize de söylediklerinizde çok haklısınız. Çocuklar evliliklerde bazen çok bağlayıcı olurlar.
Onların geleceği, psikolojisi derken kendimizin farkına varmadığımız zamanlar oluyor.
Allaha çok şükür çocuklarınız çok küçük değil, gerçi bu dönemde onlar için çok önemli ama...
Eşiniz iş konusunda inşallah size problem çıkartmaz hani benden ayrılmak için zemin hazırlıyor
diye düşünürse diye geliyor aklıma. Şçşmden geçen tek şey oldu bu son yazdıklarınızı görünce;
inşallah eşiniz artık karşısındaki inasnın ne kadar doğru, ne kadar akıllı ve ne kadar güzellikleri
hakettiğini görüp, kendi iç hesaplaşmasını yapar da bu evlilik adına çaba sarfeder.
Sizi kaybetmeyi değil kazanmayı seçer. Güzel haberlerinizi bekleyeceğim.
Allah yar ve yardımcınız olsun.
:1hug:

bir yuva kolay kurulmuyor ve bir yuva da tabiki kolay dağılmıyor... 15 yıl çok uzun bir süre.. çiftler bosanırken arşın direkleri titrermiş... bu kadar önemli bir olay... ama tabi ki de yürümüyorsa evlilik siz bilirsiniz... hakkınızda hayırlısını versin rabbim... o herşeyin en iyisini bilir... sen bol bol duanı et ve herşeyi zamana bırak... zaman en iyi ilaçtır.. inşallah eşinin aklı başına gelir ve yuvanızı kurtarırsınız arkadaşım... a.s. :1hug:

Bizlere bunlari anlatman güzel, en azindan rahatlarsin, fakat sen zaten kararini vermissin canim.
Konusmani yapmissin esinle - cokta iyi demissin.

Simdi seni 5 aylik bir sürec bekliyor.
Bu 5 ay icinde belki olumlu yönde degismeler olabilir esinde.
Eger esinden ayrilman hayirli olacaksa o, olmayacaksada beraber yasamaniz olsun.

Rabbim yaninda canim, kendini üzme, bekle zamani, hersey olacagina varir, herseydede bir hayir vardir.
Hani olurda ayrilik olursa sunu söyleyeyim, bence sen tek basinada ayaklari üzerinde durabilecek bir kadinsin.

Allah ne verirse hayirlisini versin.

canim aslinda bundan sonra top sende degil esinde. sen degil kocan karar verecek. Yok eger ailesini secerse kendine ceki duzen verecek. yok veremezser de kaybedecek. bekle ve gor. ama konusma yaoman cok iyi olmus,. sure taniman da oyle. ne kadar kararli oldugunu gosterirsen isin gercekten ciddiyetine varir. oncelikle isini bul ki ya bu kadin harbi harbi gozunu karartmis, bu sfeer sahiden ciddi desin. senden bir icraat gormezse o da kilini kipirdatmaz.

Son düzenleme:
önceki konunu biraz hatırlıyorum canım
bence iyi bir konuşma yapmışsın.kararını yanlış bulmadım
ama tabikide hayat senin.en doğru kararı bir tek sen verebilirsin
inşallah eşin kendine bir çeki düzen verir ve yuvanız kurtulur canım ve burdan bize güzel haberler verirsin
allah yardımcın olsun

Önceki konunu bilmiyordum, önce onu okudum ve okurken daraldım. Ne kadar sabırlı bir kadınmışsın sen öyle. Kaldı ki ben çocuklar varsa evliliği bitirme taraftarı değilim ama bu adamın sana yaptığı psikopatlıklar almış başını gitmiş.
Anladığım kadarıyla güçlü bir kadınsın. Bence her zorluğun üstesinden gelebilirsin. Aldığın karar bence doğru bir karardır.

bu konuşmayı yapana kadar iyice ölçüp biçmişsindir.kararından ve tavrından taviz verme.sonuçta elin kolun bağlı değil.hakkında en hayırlısı olsun.

Öncelikle sizi güçlü gördüm.

Karşısına geçip koyduğunuz tavır da çok doğru olmuş...

Umarım hakkınızda hayırlısı olur. 17 yaşında tutunduğum dalı bırakmaktan korkuyorum demişsiniz ya

bende size dal zaten çürükmüş diyeceğim. Çürük bir daldan ne hayır gelir???

Korkmayın derim...

önceki konunu okudum arkadaşım.. aranızdaki kavgalarınız artık o kadar itici bir hal almış ki.. sen iki kız evlat yetiştiriyorsun.. çocuklarını sakın bu kavga ortamında büyütme.. okuduklarımdan yola çıkarak sezdiğim tek şey, sen çok güçlü bir kadınsın.. çok güçlüsün inan bana.. hayatta insanlar nelerin üstesinden geliyor sen mi gelemeyeceksin? hayattan sakın korkma.. kızlarını al yanına, onları erkek gibi yetiştir.. giyme, giydir.. yeme yedir evlatlarına.. okut onları elinden geldiği kadar.. ama bu kahrı çocuklarına yaşatma.. her gün ölmektense, bir kere öl, temiz öl.. aldığın karar bana sorarsan doğru bir karar.... çocuklarını yanına al, ve bu adama yol ver artık.. üçünüz kenetlenin ve hayatın zorluklarından sakının kendinizi.. yolun açık olsun arkadaşım.. başarman dileğiyle..

eski konunuzu okudum da en doğru kararı vermişsiniz.
bu karar süresinde yapabilirseniz kenara biraz para koymaya çalışın.
Allah yardımcınız olsun.

Yazdıklarınızdan ve arkadaşların yorumlarından boşanma kararı almakta haksız olmadığınızı anladım. Bu kararı mutlaka içinize sindirerek verdiniz ve bu konuşmayı yapmanız sizin ne kadar kararlı ve güçlü olduğunuzu gösteriyor zaten. Kesinlikle korkmayın, hayatta tek boşanan siz değilsiniz. Sizin de çocuklarınızın da mutlu bir yuvada yaşamaya hakkınız var. Babadan emekli maaşı varmış, eşinizden de nafaka alırsınız sanıyorum, çalışmıyorsanız da bu süre içinde iş bulur düzeninizi kurarsınız. Siz böyle kendinize güvenip kimseye boyun eğmediğiniz sürece dala da ihtiyacınız olmaz, çocuklarınızın arkasında dağ gibi durursunuz. a.s.

Ah canım ya!!! Önceki konunu okuyunca serseme döndüm.
Aile birliğini korumak için - haketmediğin kabalıklara sabredip
15 yıl geçirmişsin. Sen birşeyleri yoluna koymaya çalışırken
Kucak açtığınız dayının - kocanın kulağına kar suyu akıtmasıyla
olaylar içinden çıkılmaz bir hal almış. Aranızdaki yaş farkını
sorun eden kocan - dayının sözlerinden sonra - özgüvenini iyice
yitirmiş anlaşılan. Patolojik bir duruma dönüşmüş.
Tatlım anladığım kadarıyla - eşinin profesyonel yardım alması
gerekiyor. Davranışları sağlıklı bir kişilik yapısı sergilemiyor.
Doktora gitmeyi kabul etmezse - kendin giderek nasıl bir yol
izlemen gerektiğini öğrenebilirsin. Ondan çok genç olduğun için
seni kaybetme korkusuyla çok acı çekiyor olmalı. Seni yaşlı
olduğu için kaybetmektense - hırpalayarak - aşağılayarak kaybetmeyi
tercih ediyor. Erkek egosu - çirkin senaryolar üretmesine sebep
oluyor. Eşinin hasta olduğunu kabul ederek çözümler aramaya çalışırsan
aile birliğinin devamı için daha etkili olabilir. Bazen sabretmekten başka
şeyler yapılması gerekir. Pozitif düşüncelere yoğunlaşarak - Aile birliğin için
şimdiye kadar yaptıklarından farklı şeyler yaparak - evliliğini doğru temeller
üzerine oturtabileceğine inan. Boşanmış bir kadın olarak - hayata karşı vereceğin
emeği - evliliğinin devamı için vermeye çalış bebeğim. Hayatın bundan böyle -
hayallerinden bile daha güzel olacağı inancını yüreğine yerleştir. En büyük yol
göstericimiz Yüce Yaradanımıza sığın - göreceksin hayırlı yollar bir bir açılacaktır.
Ben deYüce Rabbimden - Aile birliginizi mutlu ve huzurlu bir şekilkde devam ettirebilmeniz
için sana-size yardımcı olmasını diliyorum.
:Saruboceq:a.s.

sorunlar bile kademe kademe yaşanır ve bir kopma noktası vardır konunuzu biliyorum ve şuanki eşinizle durmunuz okadar kötü ki sizi eşiniz namussuzlukla suçluyor bunun ötesi berisi yok ya ve bişiler düzelmedikçe düzelmiyor kırığı söküğü tamir edersin ama bir insanı değiştiremezsin bu böyle sürmez sürmicekte sadece kendini dahada dibe çekiyorsun unutmayalım ki allah her daim yanımızda derdi veren dermanını da verir sen kötü olsan bile o iki yavrunun masumluğu vardır..Belki de senin acizce davranman seni böylesiyle cezalandırıyor bence o iki yavrun için o adamdan kurtulmalısın ve göründüğü kadarıyla cahil ezik bir kadınada benzemiyorsun Sil Baştan Başlamalısın sürmezz bu ablacım tabi karar gene senn biz sadece düşüncelerimizi söylüyoruz bekara boşamak kolay ama bazı durumlarda hakiketen bitirmekk gerek.

profilinden eski konuna baktımda, sanki eşin allahın bir lütfu olarak bahşedilmiş gibi davranıyor, büyük bi şükran duymalıymışsın gibi onunla evlendiğin için allah sabır versinde buna daha ne kadar katlanabilirdin bilmiyorum, daha çok gençsin, çoook gençsin umarım herşey güzel olur bundan sonra sen ve çocukların için, boşansanız bile çocukların her türlü maddi ihtiyacını karşılamak zorunda.

Back
X