Merhaba ben 35 yaşında bir bayanım. bir süre önce başıma gelen bir konuda yardımınıza cidden çok ihtiyacım var. ben geçtiğimiz yıl rahatsızlanarak çapa psikiyatri servisinde yatarak tedavi gördüm. ardından taburcu oldum ve birsüre sonra elimize gelen mahkeme celbiyle şok olduk. çapa psikiyatride yatışımın gerçekleştiği tarihte dr un zorunlu yatışa başvurması sonucu hakkımda vesayet davası açıldığını öğrendik. halbuki dr lar orada yattığım süre içerisinde bize bu başvurularından bahsetmediler biz de böyle bir kanunun olduğundan habersiz olduğumuz için hiç aklımıza getirmedik. ben buraya ailemle gidip yatmış bir insanım neden zorunlu yatışa başvurdunuz diye sorduğumda reşit olan kişiyi burada tutabilmek için izin almak için başvurduk bu adliyenin hatası biz dava açılsın diye başvurmadık ki diye saçma sapan bir açıklama yaptılar. neticede adliyeye beni yatırmak için, izin istemek için gönderdikleri evrak hakkımda vesayet davası açılmasına sebep oldu. taburcu olduğuma dair evrakı dosyaya eklemem neticesinde hakim davayı tek celsede reddetti. ama ben hala bu olayın üzüntüsünü yaşıyorum. aklıma takılan ve beni korkutan şey, geçmişimde böyle bir davanın olması benim geleceğimi etkiler mi ? tc vatandaşlarına tanınan her haktan Ör adli başvurularım vs yararlanma konusunda sıkıntı çeker miyim. ileride başıma birşey gelse savcılık ve mahkemede güvenilirliğimi etkiler mi ? ne olur yardımcı olun insanın sanki akli dengesi yerinde değilmiş gibi hakkında vesayet davası açılmış olması çok zor bir psikoloji derdimi kimseye anlatamıyorum. bu davanın ileride olası bir durumda ör boşanma velayet vb aleyhime kullanılma riski var mı ? aklıma bir sürü soru geliyor. cevabınızı sabırsızlıkla bekliyor şimdiden çoooç çok teşekkür ediyorum , sevgiyle....