vesvese rahat birakmiyor beni,fikirlerinize ihtiyacim var....

Kizlar icinden cikamadigim bir sorunum var,camasir makinaya atarken surekli vesvesr yasiyorum acaba deterjani tam koydummu diye toz derterjan kullaniyorum kirlileri makinaya atinca elimi yikayip atiyorum deterhani ama sonradan hep sorular olusuyor beynimde elimi yikadimmi diye,makinadan cikarmadan elimi yikiyorum yani bise bulasmasin camasira diye mesele ogun disari ciktim geldim camasir cikaricam makinadan kiyafetime degdirmeden asmaya calisiyorum disarinin mikrobu bulasicak diye cok uzuluyorum bu durumuma o yuzden camasirim hic bitmez,fikirlerinize ihtiyacim var siz nasil yapiyotsunuz...kurumaya biraktigim camasirlarima kimseye dokundurtmuyorum evin icinde kurutuyorum zaten kendi kendime soruyorum neden bu camasirlara bir bebek muamellesi yapiyorsun rahat ol diyorum ama yenik dusuyorum.
Yaptigin sacma degil canim milyonlarca dunyada senin gbi sanirm stresli donem atlatmissn kendini ikna edersen bir daha yapmazsin suan bi arkadasla ilgileniyrm pskolojk sorununa yardimci olmaya calisiorm sana da yardimci olmaya calisicm oncelikle mikrop la ilgiliyse dusuncen belli bir asamaya ulasmadan sana zarar vermez ve makina sicak suyla yikadigi icn ve deterjn bulastigi icn mikrp kalmz cnku icnde zararlu ck madde iceriyr deterjanlr ve birsuru ornek sunabilrm sana disarda sana mikrp bulasmz kafanda sunu dusun gormeden inancagm tek sey ALLAH olsn kendine bunu syle degmedi bsy bana degmisse ucmustr dye dusun

Canım vesvesenin ilacını açıklıyorum umursamamak.. Bende de oldu evden çıkmadan defalarca ocağı kapattım mı ütünün fişini çektim mi vs aklına ne gelirse.. Baktım akıl elden gidiyor aman dedim çektim fişi çekmediysem ve yangın çıkarsa Canım sağolsun akıl sağlığımdan önemli mi? Dedim kendime. Kapıyı kilitlemedim mi diye vesvese geldiğinde çok olur hırsız girer napim dedim. Şimdi sen de deterjanı az koyduğundan mı şüpheleniyorsun canından önemli mi? Hem sık bilinenin aksine az deterjan çamaşırın daha temiz yıkanmasını sağlar. Yada çamaşırlara biri yada bişey dokundu kirlendi diye mi vesveseleniyorsunuz? Çamaşır kirinden mikrobundan ölen yok zaten kullanılacak kirlenecek ve tekrar yıkayacam diye düşünün. Kendinizle mücadele edin baktınız olmuyor uzman desteği alın ama ilerlemesine izin vermeyin
Kizlar icinden cikamadigim bir sorunum var,camasir makinaya atarken surekli vesvesr yasiyorum acaba deterjani tam koydummu diye toz derterjan kullaniyorum kirlileri makinaya atinca elimi yikayip atiyorum deterhani ama sonradan hep sorular olusuyor beynimde elimi yikadimmi diye,makinadan cikarmadan elimi yikiyorum yani bise bulasmasin camasira diye mesele ogun disari ciktim geldim camasir cikaricam makinadan kiyafetime degdirmeden asmaya calisiyorum disarinin mikrobu bulasicak diye cok uzuluyorum bu durumuma o yuzden camasirim hic bitmez,fikirlerinize ihtiyacim var siz nasil yapiyotsunuz...kurumaya biraktigim camasirlarima kimseye dokundurtmuyorum evin icinde kurutuyorum zaten kendi kendime soruyorum neden bu camasirlara bir bebek muamellesi yapiyorsun rahat ol diyorum ama yenik dusuyorum.

Bende surekli basim agriyor neyim var kolum agriyor ay noluyor ay simdi tirnagimda agridi ay kirpikmiydi o dusen diye diye hastalik hastasi oldum vesvese yuzunden.. Size simdi Allah'in izniyle sifasini soyluyorum "hacamat" gecen ay yaptirdim elhamdulillah cok memnunum. Ama inanarak yaptiracaksiniz elhamdulillah yok oluyor/azaliyor sonra da nas felak okuyun hergun bol bol ama muhakkak hacamat yaptirin bana dua edeceksiniz :)

vesfese degil obsesif kompulsif bozukluk sizinkisi, tez elden psikiyatriyi ziyaret etmenizi oneririm; gec kalindikca daha da ilerliyor boyut ve hem siz hem de cevreniz icin cok zor oluyor yasanmasi.

Kardeşimin bir diğer eşini bulduuumm :)

Kaç yaşındasınız bilmiyorum,Bir anda mı ortaya çıktı bilmiyorum,ama bunun çocukluktan bir duruma bağlı olarak tetiklenmiş olabileceğini çok iyi biliyorum...

Ben o.k.b. değilim ama başka bir sebeple gidiyorum psikoloğa.Devlet hastanesinde hemde.Aynı şekilde kardeşimde o.k.b. sebebiyle başladı.Hem kendi ne hemde çevresindekilere eziyet.Verilen ödevler var küçükten,onları uygulamaya çalışıyor ve şimdi işe girdi ve eskisi gibi olmadığını görüyorum...

Kardeşimin aşırı el yıkamayla başladı,ellerinde bileklerine kadar egzama oluştu.Sonra çamaşır,kendi ayrı yıkar,kimseyi dokundurtmaz,kendi asar,mandalları bile çamaşır suyuyla yıkar öyle asardı çamaşırını... :rolleyes:

Evet bazen çok kızıyordum ama yine de üstüne gitmedim.Öyle kızmakla,ay bu ne böyle,bu ne titizlik,yapma etme demeyle düzelmeyeceğinin bilincinde bir insanım.Sadece psikoloğa gitmesi için ben yönlendirmeye çalıştım.

Bence sizde araştırın ve bir an önce başlayın terapiye... :KK66:

3 ayrı çamasir sepeti enteresannn
Ben de tuvalet vs sildiğim bezi atarım direkt çöpe
Ama hergun nevresim mi değişir yahuuuuu

:KK22: agzımı burnumu surte surte uyudugum nevresımın temız ve mıs kokulu olması ıcın
hıc usenmem yıkarım

En son actigim dört konulari okuyabilirsiniz okb vs hakkinda belki yardimci olur.. insallah en kisa zamanda düzelir bu durumunuz.

Bende Takıntılıyım :) Kirlileri koyduktan sonra elimi yıkamadan temizleri ellemem.. Kirli koydugum sepete temiz çamasır koymam bazıları yapıyor bunu :) kuruyan camasırı her yere ındırmem bos odam var ora temız olur oraya ındırırım hep :) ellerımı cok yıkarım nerdeyse dırseklere kadar :) uyuyacagım pijamayla evde gezmem bazıları gezip yiyip içip onlada yatıyor ben yapamam :) baskaa eskıden daha kotuydum kumandaya deysem elımı yıkardım yavas yavas torpuluyorum kendımı ama yukardakı kurallarım degısmez :))

Bende Takıntılıyım :) Kirlileri koyduktan sonra elimi yıkamadan temizleri ellemem.. Kirli koydugum sepete temiz çamasır koymam bazıları yapıyor bunu :) kuruyan camasırı her yere ındırmem bos odam var ora temız olur oraya ındırırım hep :) ellerımı cok yıkarım nerdeyse dırseklere kadar :) uyuyacagım pijamayla evde gezmem bazıları gezip yiyip içip onlada yatıyor ben yapamam :) baskaa eskıden daha kotuydum kumandaya deysem elımı yıkardım yavas yavas torpuluyorum kendımı ama yukardakı kurallarım degısmez :))

simdi tatinkili, tibbi anlamiyla obsesif olmak farkli bir sey. bunu kompulsif bozukluk haline getirmek baska. konu sahibimiz insallah o saffaya atlamadan doktora giderse cok yol kat edecektir.

sizin durumunuzda bir cok kisi zaten bunlari rutin temizlik prensibi olarak goruyor :)

simdi tatinkili, tibbi anlamiyla obsesif olmak farkli bir sey. bunu kompulsif bozukluk haline getirmek baska. konu sahibimiz insallah o saffaya atlamadan doktora giderse cok yol kat edecektir.

sizin durumunuzda bir cok kisi zaten bunlari rutin temizlik prensibi olarak goruyor :)
Bende obsesif sayılırmıyım :D

O şikayetçi :) Normal Olmadıgımı Düşünüyor :KK53:

isin sakasi bir yana benim annem okb sahibi. doktora gitmeye su yasinda ikna ettik, cunku gencken gittiginde bir ise yaramadigini dusunmus ve hayati boyunca da bir daha adim atmamisti. cocuklugumun 'temizlik' konusunda cok yarasi olmustur.
doktor - ki cok iyi bir ozel hastanenin bolum baskani idi - ozellikle okb hastalari icin erken tedavinin cok onemli oldugunu soylemisti. bizimki artik kemiklesmis, cozulemiyor :)))

esinize sabirlar dilerim; ceken bilir :D

isin sakasi bir yana benim annem okb sahibi. doktora gitmeye su yasinda ikna ettik, cunku gencken gittiginde bir ise yaramadigini dusunmus ve hayati boyunca da bir daha adim atmamisti. cocuklugumun 'temizlik' konusunda cok yarasi olmustur.
doktor - ki cok iyi bir ozel hastanenin bolum baskani idi - ozellikle okb hastalari icin erken tedavinin cok onemli oldugunu soylemisti. bizimki artik kemiklesmis, cozulemiyor :)))

esinize sabirlar dilerim; ceken bilir :KK70:
Bu takıntıyı bilmiyorum doktor çözer mi o anlatıcak söyle yap dıyecek ama bız bıldıgımızı okuyacaz yıne cunku bazı seylerı abarttıgımız farkındayız ama engel olamıyoruz :)

Bu takıntıyı bilmiyorum doktor çözer mi o anlatıcak söyle yap dıyecek ama bız bıldıgımızı okuyacaz yıne cunku bazı seylerı abarttıgımız farkındayız ama engel olamıyoruz :)

soyle ki okb hastalarina zaten psikoterapi yapilmiyor sadece. dolayisiyla psikolog yerine psikiyatriye basvurmak gerekiyor. erken yaslarda prozac kullaniminin buyuk basari sagladigini soylemisti doktorumuz.

elbet ki hastaligin boyutlari var. ama dedigim gibi, sizin kendinizde yazdiginiz ozelliklerin herhangi bir okb benzerligi yok :)

Back
X