vicdan azabı çekiyorum

DarkAngellotti

BeN ONa ReSMeN AŞıĞıM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2008
896
6
116
37
İstanbul
arkadaşlar çok büyük vicdan azabı çekiyorum nedeni cumartesi günü 45 yaşındaki amcamı kalp krizinden aniden kaybettik.
bir türlü inanmıyorum uyku uyuyamıyorum yiyemiyorum içemiyorum. hem derin üzüntüsü hemde vicdan azabı çekiyorum çünkü bizde aile ilişkileri çok iyi değildi babamlarla altlı üstlü oturuyorlardı babamlada pek arası iyi değildi diğer kardeşleriylede bizde aile dolduruşlarıyla veya salaklıktan konuşmuyorduk. şimdi amcamın bize küs olarak dargın olarak veda edişi beni derin üzüntüye boğdu keşke konuşsaydım bi amca deseydim belki bu kadar içime dert olmıycaktı ben napcam şimdi bu azapla nasıl yaşıycam. ne yapmam lazım onun için bişiler yapmak istiyorum yengemin suratına bakamıyorum. herşeyiyle yanında olduk sanki amcamın ölmesi gerekiyomuş bütün akrabaların toplanması için herkes hatasını anladı el birliğiyle kaldırdık cenazeyi hiç yanlız bırakmıyoruz onları elimizden geleni yapıyoruz. ama gelin görün ki kendimi affedemiyorum. hergün ordan geçiyorum kapnın önünde arabası ölece duruyo kapının önü kalabalık taziyi ye gelenler ne bilim içim yanıyo=(

başın sağolsun çok üzüldüm neler hissettiğini öyle iyi anlıyorum ki ona benzerini hatta yakın biriyle olanını ben yaşıyorum ama karşılıklıydı bizimkisi keşke diyorum bu kadar katı olmasaydım onu görmeye gitseydim yine de o kadar çağırdı beni telefonda ağladı inanmadım sonra gidip onu göreceğim diye karar verdiğimde artık çok geç kaldığımı öğrendim :14: içimde bir yaradır ben ozamandan beri o kadar duyguları zayıf bir insan oldum ki herşeye ağlıyorum üzülüyorum vicdan azabı çekiyorum. Ama ne yapılabilir senin için söylüyorum bol bol dua et amcanın ardından o da istemezdi böyle olmasını senin kötü bir insan olduğunu da düşünmemiştir bazı şeylerin büyüklerin yüzünden yaşandığını biliyordur içini rahat tut şuan çok taze acınız tabii ki daha çok üzülüyorsun. Şu saatten sonra yapacağın şey kendin de demişsin zaten ailesine sahip çık destek ol. Keşke bizler bazı şeyleri geç kalmadan yapsak, yaşasak ama her şeyde bir hayır vardır unutma belki kalbiniz hiç yumuşamayacaktı düşmanlık hep devam edecekti birbirinize karşı. Herşey insanlar için.

Allah rahmet etsin
bu konuya değinmen iyi olmuş
akraba ilişkilerini koparan o kadar çok insan var ki
örnek olacak bir yazı
akrabalık bağlarının koparılmasının büyük vebal olduğu düşünülürse aslında herkesin bir daha düşünmesi lazım
kim ne kötülük yaparsa yapsın akrabaya sırt dönmemek lazım

üzülüyorsun ama bunun amcana faydası yok
onun şu an rahat olmasını istiyorsan bol bol dua et, Kuran oku, onun için sadaka ver, hayır yap
emin ol, amcan çok rahatlayacaktır, çünkü şu an sadece bunlara ihtiyacı var
Allah mekanını Cennet etsin, kabrin ve ateşin azabından korusun inşallah

Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.

Son pişmanlık fayda vermez ama kendini de suçlaman sana bişey kazandırmaz.

Düşünmemeye çalış.

Aile bağlarını güçleştirerek yengenle irtibatı koparmamak bi nebze acını dndirebilir.

Amcana dualarını.eksik etme.

Kabir ziyaretini unutma ihmal etme.

Çok üzüldüm Allah amcanızın mekanını cennet eylesin.
Böyle hissedenler o kadar çok var ki,
Ama elden bir şey gelmez kendinizi hırpalamayın şu andan itibaren amcanıza yapılabilecek tek iyi şey bol bol dua etmek..

Allah mekanını cennet etsin Allah rahmet eylesin ölüm başka bir şey toplar herkesi bir araya ne kadar küs olunsa da bundan sonra elinizden geleni yaparsınız insan küs olunca konuşmak istemiyor pişmanlık fayda etmiyor insanoğlu işte düşmanlık hep oluyor kendinizi yıpratmayın bundan sonra yengenizin yanında olun aile bağınızı güçlü tutun en ufak şeyde küslük oluyor dönüyoruz sırtımızı ne kadar çocuklar olarak konuşalım dense de soğukluk oluyor işte bol bol dua edin:50:

Son düzenleme:
Ona en güzel hediye duaların olacaktır şimdi bol bol Fatiha oku tatlım yapabileceğin en güzel şey bu amcan için şu anda

Bu arada Allah rahmet eylesin mekanı cennet olur inşallah

Son düzenleme:
başın saolsun
Allah rahmet eylesin
seni çok i anlıyorum dua ederek
kuran okuyarak onun adına sadakalarda bulunarak rahatlayacağın düşünüyorum
hepimiz senin gb hatalarda bulunuyoruz açıkcası bana da yapmam gerekenleri hatırlattın

allah sabır versin, sana ve ailene.üzüldüm.hatanızı anladınız, hiç bi şey için geç değil yeter ki kalben düzeltmeye koyulalım.bundan önceyi düşünme.bundan sonra iyi olmaya bakın.giden geri gelmiyor.sen şimdiden sonra vazifeni yap, yengen ve kuzenlerine karşı yanlarında ol...her hayırda bir şer, her şerde bir hayır vardır gördüğümüz gibi...

Allah rahmet eylesin.

ben de bu yaz anneannemi kaybettim, durumu belliydi ama iş güç, çocuk, taşınma derken çok sık ziyaret edemedim ve de hep bu vicdan azabını çekeceğim çünkü herşeye boşver deyip gitmeliydim yanına.

Ama diğer arkadaşların dediği gibi vicdan azabı gideni geri getirmiyor, şu anda sadece aklıma geldikçe dua ediyorum, mezarını ziyaret ediyorum.

amcam için bol,bol dua ediyorum beni affetmesini istiyorum. onun o ölmüş sararmış hali gözümün önünden gitmiyor. bir türlü yakıştıramıyorum yarın yedisini vericez. allah kabul eder inş.

ALLAH sabır versin
ama bu kadar uzme yıpratma kendını.eğer kardeşler arası kusluk varsa demek kı çok cıddı şeyler yaşandı ve doğal olarak babanızın tarafında olup saf tutttunuz. şimdi ansızın gıttı dıye vıcdan azabı çekme. yaşananları bılemem ama bazen akrabalar insana düşmanın yapmayacağı şeylerı yapıyolar.
sadece kuzenler ve yengenıze sahıp çıkmanız gerektiğini düşünüyorum. Rabbim sabrını versin

Allah rahmet eylesin
Artık sizde kendinize fazla yüklenmeyin, tek yapabileceğiniz dua kendisine
Yengenize de destek olun, altlı üstlü otururken bile bu kadar soğuk nasıl olunuyo bilemedim

Her ailede var bu tarz şeyler, bana bahsedilse bile 'bilmiyorum o sizin aranızda birşey herhalde, benim sorunum yok' diyorum
Babam amcama kızsa hiç gitmiyor.. Amcama kızgınsan yeğenlerinin ne suçu var git bi görün düğün işleri yakın nasılsa, bi sor birşeye ihtiyacın var mı diye diyorum.. Dinlemiyor o ayrı mesele, ben üstüme düşeni yapayım da..

Sen kayıpla anlamışsın bazı şeyleri
Bizimkiler de dedim ölünce hepten kesti gitmeyi gelmeyi
İnsanoğlu çok garip..

Back
X