vicdan azabı çekiyorum :(

anaksunamoon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2009
516
3
96
42
Diğer
Arkadaşlar nereden başlayacam bilemiyorum ama şuan çok kötüyüm. Kendimi çok suçlu hissediyorum. Kısaca anlatayım ve fikir alayım istiyorum.Şimdiden de hepinizie tşk ederim.

Benim 82 yaşında bir ananem var. Gençliğinden bu yana hep huysuz.İnsanlarla ve hayatla hep kavgalı.Kendince hep haklı. Maddi anlamda ilk zamanlar (evlenmeden önce) çok zorluk çekmiş ancak dedemle evlendikten sonra kendi çalışmlarıyla da durumunu topalamış ve maddi anlam da da kimseye müdanası olmayan biri.Gençken (annemin anlatması) sokak da çok rahat kavga eder,Karakol,mahkeme korkmaz herkesi rahatça şikayet eder.Herkesle uğraşan biriymiş.Annemle babamın evliliği vve sonrasında ki yaşantımız bile onun hep etkisiyle çalkantılı oldu.Beni onlar büyüttü (ananem ve dedem) ancak hep babamı ve annemi kötülerlerdi. Hep babamla anlaşamazdı.Bu kavgalarda benim görüşüm babamda haklıydı ananemde ancak ananem genelde çok fevri davranır ve olgunluk göstermezdi.Bana çok düşkündü.Bende onlara.Öyle ki onun kokusu aynı anne kokusu gibiydi benim için.Ben bazen onu annemden daha çok severdim.Onu da dedemide. Ancak gel zaman git zaman bende evlendim ve uzaklara gitmek zorunda kaldım.İlk 4 sene uzakta olduğum içinmi bilinmez çok sorun yaşamadık.Yazdan yaza görüşürdük. Çok özlerdim ve he yanlarında olmak isterdim.Yaşlanıyorlar ben onlara bakarım derdim.Ancak 2 sene önce yakınlarına geldik ve ne olduysa ondan sonra oldu.Belki bende de hata var ama ananeme 10 gün zor dayandım.Sürekli babamı ve annemi kötülemesi,eskilerden bahsetmesi belki bende de gizli gizli bir soğumaya neden oldu ama birgün beni silebileceği hiç aklmıa gelmezdi.En son temmuz ayında beraberken bir tartışma yaşadık ve ben evi terkettim o günden sonrada bir daha aramadım.O da aramadı.Dedemde aramadı.Sadece annem görüştü ve o annemle bile muattap olmadı hep dedem annemle konuştu.Dün dedemin çok hasta olduğunu öğrendim.Hastaneye yatırılmış.Bir saat önce aradım tlfda ağzına geleni söyledi.Ben gelecem dedim gelme istemiyoruz dedi.Sonra tlfnu kapattığını sandı ama kapanmadı ve ben dinledim rahat 40 dk dedeme hep beni kötüledi ve hakkımda çok kötü şeyler söyledi.Gelmemizi de istemiyor.Çok sarsıldım.Bir yerde belki hatalıyım ama böylemi olmalıydı.Çok bencil bir insan.Bir ayağı çukurda hala daha kin güdebiliyor.

Canım madem huyunu biliyorsun hiç umursamamaya çalış , ne derse desin git dedene
Allah korusun ama yaşlı insan ölüm olur sonra çok pişman olursun.
Anneannen hep bu huyda kadınmış bazen duymazdan gelicen demek annen yıllarca böyle idare etmiş ama bu saatten sonra
Değişmeyeceğine göre duymayacaksın bazı şeyleri

Normalde yapmam gereken bu tabi ama bizi o kadar korkutmuş ki hastaneye gittiğimizde bişey yapar diye çekiniyoruz.Çünkü kimseden ne korkusu var nede çekinmesi.Tlfnu kapattı zannetti ve ben kapamadım ağlayarak dinledim hemşireye benim ve annemin adını verdi ararlarsa vermeyin tlfna dedi bizi rahatsız ediyorlar dedi.Hemşire adımı söyleyerek '........ hanım mı? ' dedi o da evet dedi.Hemşirenin ses tonundan şaşkınlığı belliydi.Birde hastane askeri hastane.

annenı ve babanı sana kotulerken hıç tepkı gostermedınmı eee evladına yapan torununada yapar senıde sılmesı extrem bısey degıl ama
sen yınede senı buyutmelerının hurmetıne gıt ve gonullerını almaya calıs bugun varsak yarın yokuz

Tepki gösterince kavga çıkıyordu zaten.Sırf kavga çıkmasın,yaşlıdır,sinirlidir diye hep susar çoğu şeyi dinlemez, he he der geçerdim zaten. O hiç susmaz sürekli konuşur hatta beddua bile eder.Bugün tlfda diyor ki kızında sana aynı şeyi yapacak.Beddua ediyorum sanada.Anneme o kadar haksızlık yapılmışki kadın pskolojik tedavi görüyor ve ölene kadar da ilaç içecek.Benim o denli değil ancak hafızamda kötü anılarım var ve bilinçaltı korkularım ona dail.Yaşına başına bakmaz adamı rezil eder.

Git ne yaparlarsa yapsınlar en azından ben denedim dersin canım sonra içinde bi pişmanlık kalmasın

Birde şöyle bir durum var gideceğimiz yer il dışı bulunduğum yere 3 saat ve gideceğimiz ilde onlardan başka kimse yok benim birde 4 yaşında bir kızım var ve o da benle beraber mağdur olacak çünkü onu bırakabileceğim bir yer yok.

sıradan bir durum değil, gitmezsen pişman olursun, rezil edecek olsa da git
kimse seni ayıplamaz, yaşlılığına verirler
Allah yardımcın olsun

Oyy ne kötü huylu kadınmış o öyle okurken şok oldum! Benim ananem pamuk gibi kadıncağızdı ama keşke daha çok yaşasaydı...canım huysuz da olsa bi şekilde gönlünü almaya çalış tabi bu kindarlıkla nasıl başedebilirsin bilemiyorum. Allah yardımcın olsun :/

beni yanlıs anlamayın ama sız de buyuk annenızın genclıgını annenızden

duydugunuz kadarıyla bılıyorsunuz .yanı annenızden duydugunuz kadarıyla

bencıl ılan etmenız bana pek dogru gelmedı .geclıgını bılmeden gormeden

yorum yapmak dogru degıldır .sımdı kı zamana gelırsek ,80 yasında kı kadından

bahsedıyorsun.yaslı ınsanlar cocuksu olur alıngan olur ve hep ılgı beklerler

suan huysuz olmasıda normal demek ıstıyorum yaslılıgın verdıgı tepkıler bunlar .

sız bence evaltlıgınızı yapmalıydınız .hadı o yaslı oldugundan dolayı huysuz

gecımsız bırı o yuzden kin guduyor ,pekı sız neden kin gudup aramadınız sormadınız

hıc ? yaslı ınsanlara trıp atmayı kın gutmeyı hıc dogru bulmuyorum .yardıma

muhtac ınsanlar oluyor sonucta .ne bılım zordur elbet ama kucuk olarak bıraz alttan

alıp o ne yaparsa yapsın evlat olup her zaman halını hatrını sormalıydınız dıye

dusunuyorum .duyduklarınız yuzunden kusup hastaneye gıtmemezlık yapmayın sakın .

gıdın ve dedenızı zıyaret edın .

Belki de anneannen hasta olabilir ona bu kadar da kızma.Benim anneannemin de çok kötü huyları vardır kendi kafasında kurar kurar sonra da orada burada anlatır.Kendisi bipolar olduğu için ve tedaviyi reddettiği için böyle oluyor biz de hoşgörmeye çalışıyoruz hep ne yapalım

Son düzenleme:

Annemin anlattıkları derken bende hiçbişey hatırlamıyor değilim. Ben 60 li yaşlarınıda çok rahat hatırlıyorum kaldı ki bir insanın mizacı vardır o da sütten çıkma ak kaşık değil insanlar yaşlıdır tamam huysuzdur ama hiçmi iyi yaşlı yoktur.Arkadaş ne diyor pamuk gibi ananem vardı.Bizde gördük iyiliklerini ancak ben bugün çok korktum bir ayakları çukurda tabiri caiz ise ama hala müdanaları yok.He şunu daanlatayım annemi benim önümde hırsızlıkla suçladı ve evden döverek attı sonrada kayıp eşyasını evde buldu ve tüm bunları yaparken ben loğusaydım sonra da pişman olmadı.

allah sabır versin huysuz insanlarla basetmek cok zor.bende babaannemi hiç sevmem. çünkü ondan sevgi almadım.
rahmetli babamda hep üzülürdü beni bi dogurdugunu bilirim diye. babamın vefatından sonrada mezarlık dönüşü büyüktür deyip
evine gittik ablamlar ve annemle. ama o yapmadıgını bırakmaz gibi bide anneme iğrenç bi benzetme yapacak kadar ileri gitti.
nitekim geçmiştede hep annemle ugrasır dururdu ve bu insan annemin teyzesi oluyo ne ilginçtir.
şimdi arkadaslar yaslıdır alttan al diyolar. yaslıda olsa her laf yutulmuyo arkadaslar. nitekim beyin saglıklarıda gayet yerinde.
ince hesaplar yapılabiliyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…