• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdan azabı

Hastanede kimse bakmayacak görümcemle ben günübirlik gidip geri dönücez refakatçisi kardeşi. Şartlar benim içinde normal değil eşim yanında olmamı çok istedi ameliyata girince bensiz dayanamıycağını söyledi o yüzden gidiyorum çocuklarıma da bakacak kimse olmadığı için farklı bi ilçeden annemi getirdim ve taburcu olduktan sonra gelinecek ev zaten benim evim bakımk burda benim tarafımdan yapılacak düşündüğüm çok fazla şey var biride görümcemin çocuğu olmasın bence madem geldi buyursun gelsin evde beklemiycek hastaneye gelcek onada tamam çocuğunu bırakacağı kişi annemsede bi zahmet sorsun annemde kaç yaşında kadın 3 çocuğa birden bakabilecekmi acaba bu yaşta

Hastanede çok kalmayacakmış. Daha sonra yazmışsınız bunu.
Siz sadece eşinizin yanında olmak için gidiyorsanız anneniz 2 günlüğüne gelip sonra döner.
2 yerine 3 çocuğu idare edebilir bence 2 gün. Hepsi okul yaşındaymış zaten.

Eve geçince de bakımlarını kızı yapar zaten herhalde. Siz neden kendi kendinize bu kadar sorumluluk yüklenip gerildiniz ki?
Böyle durumlarda sizin sorumluluğunuz olayı ele alıp çekip çeviren kişi olmak, mantıklı planlar yapmak zaten. Vay ben kayınvalideme şunu yapacağım bunu yapacağım diye alakasız sorumluluklar yüklenip kendinizi geriyorsunuz.
Onları kızı ve oğlu yapacak, siz mantıklı olan kişi olacaksınız.

Akıllarına geldiği an eşiniz oradaydı, o denk geldi, ona söylediler belki.
Adam size sensiz dayanamam yanımda ol diyor, siz nelerin hesabındasınız...

Kayınvalideniz ve eşiniz berbat insanlarsa ve bunların hiçbirini hak etmiyorlarsa baştan ben uğraşamam demeliydiniz.
Kabul ettiyseniz böyle şeylere takılmak gereksiz artık.

Anneniz cocuklara bakmak için gelmiş zaten, bir çocuğa daha baksın neden zorunuza gitti ki?

Ha iki çoçuk ha üç çoçuk bunda bişey yok yani de anlamadığım şu çoçuk 10 gün okula neden gitmiyor hemde daha yeni açıldı yani
Ulan bizim okul olsa hemen kagıt gönderirler devamsızlık oluyo diye 😑😒

3+1 ev ben ne diyebilirim bilemedim aslında sinirlenmemim sebebi galiba herşey normal seyrinde gidiyomuş gibi davranmaları ama bence benim yaptığım şey bi fedakarlık mecburiyet değil en azından çocuğu burda kalacağı için beni arayıp annemden onun çocuğunada bakmasını rica edebil
Evet haklısınız annenize yapılan hoş olmamış ama sürekli bu bencillikte insanlar değilse hoşgörülebilir.Sizin uzun süre bakım falan demenizden ciddi bir ameliyat olduğunu düşündüm ,hani öyleyse aklı annesinde ve doğru düşünemiyor olabilir.

Herkese merhaba kayınvalidem çok kısa süre sonra ameliyat olacak kayıpederim yok eşim tek oğlu bizim evimizde kalacak tedavisi sırasında ben bunu kabul ettim odamın birini boşalttım baza aldık dolap aldık şimdilik uzun bir tedavi gibi duruyor. İki kızım var okula gidiyolar canımı sıkan konu şu görümcem annesinin ameliyatı için şehir dışından geldi çocuğu bi 10 gün kadar okula gitmeyecek oda haliyle bizde kalacak. Ameliyat olacağı hastane şehir dışında ben annemi getirdim çocukların başında dur diye çünkü oda şehir dışında. Görümcemde ameliyata gelecek ve çocuğuda haliyle bakacak biri lazım ama geleli üç gün oldu ne bana ne de anneme hiç bişey söylemedi ameliyat yarın bugün akşam üzeri eşime kayınvalidem söylemiş yiğeninde saat 3 e kadar teyzende kalacak 3 den sonra sizin kızlar okuldan çıkınca onlar size bırakır diye bende buna sinirlendim bana neden söylenmiyo diye tenezzül edilmiyomu diye şimdide acaba böyle bi durumda sessiz mi kalsaydım diye vicdan yaptım ve hatta haklılığımdan emin olmamaya başladım
Çocuk 10 gün boyunca şehir dışından gelip sizin evinizde kalacaksa zaten normal olanı evde sizin kızlarla birlikte hastaneden dönmenizi beklemesi değil mi?

Back
X