Vicdan muhasebesi

iş hayatında ayağını kaydırmış işte ben şimdi anladım da ne iyilik yaptı peki

Aynen öyle.Yüksek lisansımı bitirmeme yardım etti yani okula gitmeme izin verdi çalışırken.Bunun yanında ne terfimi verdi ne zam yaptı işi bitince de beni şimdi paket etti başka şehre yolluyo bu arada bir sürü vasıfsız elemanına da onca şey yaptı haketmeyenlere bir sürü ünvan ve zam verdi

Bulmaca gibi bir şey yazmışsınız. Konuyu anlamak mümkün olmadığından yorumum şu şekilde; Kimse kimseye iyilik yapmak zorunda değil. Yapıyorsa içinden geldiği içindir. Sonuç olarak siz eğer ondan iyilik yapmasını talep etmemişseniz bir borcunuz da yoktur. Tutup birisine sıkışık zamanında yardım edip artık bana borçlusun sende şunu yapacaksın diyemezsin.

Yaptığı kötülük ne onu bilmiyorum. Ama ben düşerken izledi yardım etmedi gibi bir cümle hatırlıyorum. Dediğim gibi kimse kimseye yardım etmek zorunda değil. İsterse eder istemezse etmez. Sırf önce yardım etti sonra da etmedi diye birisine düşman olunmaz. İyilikten maraz doğar diye boş yere dememişler.
Katılıyorum...

Aynen öyle.Yüksek lisansımı bitirmeme yardım etti yani okula gitmeme izin verdi çalışırken.Bunun yanında ne terfimi verdi ne zam yaptı işi bitince de beni şimdi paket etti başka şehre yolluyo bu arada bir sürü vasıfsız elemanına da onca şey yaptı haketmeyenlere bir sürü ünvan ve zam verdi
Siz bence zerre iyilik haketmiyorsunuz...

Aynen öyle.Yüksek lisansımı bitirmeme yardım etti yani okula gitmeme izin verdi çalışırken.Bunun yanında ne terfimi verdi ne zam yaptı işi bitince de beni şimdi paket etti başka şehre yolluyo
işhayatında olur böyle şeyler, intikamalmaya gerekyok bence, unutun gitsin, istemiyorsanız başka birşirkete geçin, konuşun tzminatınızı versin ve ayrılın eğer çok rahatsızsanız, ayrıca o dedikleriniz iyilik değğil, tümşirketler elemanlarına bu kolaylığı sağlıyorlar eğitim için.
pekinedeğişti, performansta birsıkıntı mı var

Beni anlamışsınız bu kadar az anlatmama rağmen.Bilemiyorum ciddi bi ikilem işte evet.İyiliği ömür boyu unutulmaz, ama diğerlerine susmuş olmak sırf o iyilik yüzünden beni çok yıprattı çok bunalttı, karar veremiyorum.

Yani şöyle düşünüyorum,
Ben birine kimsenin yapamayacağı bir iyilik yapsam bunu gerçekten sevdiğim için yaparım.
Hiçbir çıkarımın olmadığı sadece yardıma muhtaç olduğu için.

Daha sonrasında ben o iyiliğin üzerini örtecek derecede kötülük yapıyorsam, yeterince iyi bir insan değilim demektir. İyiliği ise bir çıkar uğruna yapmış olurum. Menfaat uğruna yaparım.
Kaz gelecek yerden tavuk esirgemek istemeyen insanlar bunu göze alırlar.

İş konusu diye tekrar düzenleme yapmışsınız.
Konu iş olduğunda belki kötülük meselesine degilse de hak arama meselesine yakın duruyorum.

Çünkü is yeri çıkarın ve menfaatin en çok döndüğü yerlerden biri.
Hani ben sandım ki hayatınız dibe çökmüşken elinizden tutup size can verdi. Ha belki de öyle.

Ancak iş meselesinde anlayabiliyorum, yapılan iyiliği ve sonrasında isi bitince yapılan kötülüğü.

Siz bu insana inanmıştınız ve inancınızı kırdı.
Hem de berbat duruma getirdi sizi.
Mutsuzluk verdi.
Maddi açıdan da epey zarar görmüşsünüz.

Hoş önce iyilik yaptı, sonra kötülük diye bir insana bunu ödetme hakkımız var mi bilmiyorum.

Belki kendi hayatında değişiklikler oldu.
Elinde olmayan şekilde size zarar verdi.
Burayı biliyor musunuz?

Maddi anlamda hakkını arayabileceğin durum varsa muhakkak ara.
Sen duygularına değil, sadece maddi anlamda gördüğün zararı temin et.
Yeterince etik oldu mu bilmiyorum

İs deyince bu şekilde düşüncelerim.

Neden benle işi varken her şeyine gece gündüz tek başıma koşturup gıkımı çıkarmadığım halde yıllardır tek kuruş zam almadan üç kuruş paraya çalıştığım için mi
Çalışmasaydınız işinize gelmediyse zorla mı çalıştırıldınız? Yani zamanında kabul etmeseydiniz haksızlığa uğradığınızı düşünüp.Şimdi kötülük ve intikam almak istemeniz yanlış...

işhayatında olur böyle şeyler, intikamalmaya gerekyok bence, unutun gitsin, istemiyorsanız başka birşirkete geçin, konuşun tzminatınızı versin ve ayrılın eğer çok rahatsızsanız, ayrıca o dedikleriniz iyilik değğil, tümşirketler elemanlarına bu kolaylığı sağlıyorlar eğitim için.
pekinedeğişti, performansta birsıkıntı mı var

Çünkü haksız yere verdiği ünvanlar ve zamlar başına bela oldu şimdi.
Birimde birilerinden kurtulması gerek ve piyango ilk bana vurdu

Bir insan karşısındakine gün gelir bana da faydası olur diyerek bir beklenti içinde iyilik yapıyorsa onun adı zaten iyilik değil menfaattir.

Yani şöyle düşünüyorum,
Ben birine kimsenin yapamayacağı bir iyilik yapsam bunu gerçekten sevdiğim için yaparım.
Hiçbir çıkarımın olmadığı sadece yardıma muhtaç olduğu için.

Daha sonrasında ben o iyiliğin üzerini örtecek derecede kötülük yapıyorsam, yeterince iyi bir insan değilim demektir. İyiliği ise bir çıkar uğruna yapmış olurum. Menfaat uğruna yaparım.
Kaz gelecek yerden tavuk esirgemek istemeyen insanlar bunu göze alırlar.

İş konusu diye tekrar düzenleme yapmışsınız.
Konu iş olduğunda belki kötülük meselesine degilse de hak arama meselesine yakın duruyorum.

Çünkü is yeri çıkarın ve menfaatin en çok döndüğü yerlerden biri.
Hani ben sandım ki hayatınız dibe çökmüşken elinizden tutup size can verdi. Ha belki de öyle.

Ancak iş meselesinde anlayabiliyorum, yapılan iyiliği ve sonrasında isi bitince yapılan kötülüğü.

Siz bu insana inanmıştınız ve inancınızı kırdı.
Hem de berbat duruma getirdi sizi.
Mutsuzluk verdi.
Maddi açıdan da epey zarar görmüşsünüz.

Hoş önce iyilik yaptı, sonra kötülük diye bir insana bunu ödetme hakkımız var mi bilmiyorum.

Belki kendi hayatında değişiklikler oldu.
Elinde olmayan şekilde size zarar verdi.
Burayı biliyor musunuz?

Maddi anlamda hakkını arayabileceğin durum varsa muhakkak ara.
Sen duygularına değil, sadece maddi anlamda gördüğün zararı temin et.
Yeterince etik oldu mu bilmiyorum

İs deyince bu şekilde düşüncelerim.

Çok teşekkür ederim, gerçekten iyi hissettirdiniz.Hayır hayatında bir değişiklik yok, dediğim gibi zaten yapabileceği halde yapmadı sorun da bu oldu.

Çalışmasaydınız işinize gelmediyse zorla mı çalıştırıldınız? Yani zamanında kabul etmeseydiniz haksızlığa uğradığınızı düşünüp.Şimdi kötülük ve intikam almak istemeniz yanlış...

Siz çalışıyo musunuz acaba?çünkü davulun sesi uzaktan güzel geliyo sanırım

Siz çalışıyo musunuz acaba?çünkü davulun sesi uzaktan güzel geliyo sanırım[/QUO

Şu anda çalışmasam da iş yaşamım tabi ki oldu.Ama bence şöyle dersem iyi hissedeceksiniz.Siz haklisiniz ve kötülük yapmaktan asla çekinmeyin,vicdanınız sızlamasın...

Çok teşekkür ederim, gerçekten iyi hissettirdiniz.Hayır hayatında bir değişiklik yok, dediğim gibi zaten yapabileceği halde yapmadı sorun da bu oldu.

İş yerinde ki hiyerarşi çok farklı.

Patron senin haketmedigini düşünmüş ve zam vermemis sanırım. Başka açıklaması olabilir mi?

Ben bu kızı zamsiz kaç sene calistiririm. Acaba dayanma gücü nedir, onu öğrenmek istemiyor heralde.

Siz zam ve unvan hakettiğinizi düşünüyor musunuz gerçekten.
Neden vermemiş olabilir?
Sizce.

Back
X