vicdanı onu rahat bırakmıyor :/

eLf-34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2008
826
0
96
34
İstanbul
çok sevdiqm bi arkadaşmn derdini paylaşmak istedim sizinle

5 yıllık sevgilisinden ayrıldı..neden mi arkadaşm o istemiyo diye ünv. vazqeçti açıköqretim okumaya karar verdi.. dün akşm bi karar aldı ünv. okumakla ilqili.. bunu sevqilisyle paylaştı ona dedi ki ''ben ünv. okumak istiyrm okulum bitince çalışmk istiyorum eqer beni destekliyosan ynmda ol bn ilerde kimseye baqlı olmadan yaşamk istiyrum'' dedi.. çocuğun tek söylediği yolun açık olsn demekki sevmemişsn.. arkaDŞM bunun üzerine dediki sevmeseydim eqer her istdqne tmm demezdm ama demekki sen bni yeternce sevmiyosn ki ynmda olmuyosn.. sevqilisi'' bn seni seviyorum ama evlendiğimde eşimi çalıştrmk istemiyrm'' arkadşmda bnn üzerine ''sen bilirsn bn hayatımı senn ellerine bırakamam k.bkma''dedi ve bitti ilişkileri.. arkadaşm vcdan azabı çekiyo şuanda nedeni ise sevgilisinin yani eski sevgilisinin üzülmesi..

bnde eski sevqlm yznden ünv. okumadım vee sevqilinz istemiyo diye ünv.den vazqçmeyin sakın çnkü qeleceqinizn hiç bi qarantisi olmaz bz şimdi boşuna qeçreceqmz 1 seneme yanıyorz Sakn sevqilinz için ünv.den vazqeçmeyin sakın

Son düzenleme:
siz büyük yanlış yapmışsınız afedersiniz ama cahillik olmuş sizinki. olurmu böyle ilişki böyle istekler. tüm bayanlara söylüyorum.çocukluk yapmayın hanımlar.çok görmüşüzdür annelerimizin teyzelerimizin ninelerimizin nasıl ezildiğini. kadın ayakta durmazsa ezilir erkeğin eline bakar kölesi olur. okuyalım çalışalım kızlarımızı okutalım ezilmeyelim ezdirmeyelim:kkk:

evet hayatımın en büyük hatasını yptm ..babamn bna sunduqu butun fırsatları teptim.. özel ünv. qt dedi yurtdşına qt dedi istemiyrm dedim ne kdr aptalmşmmmm

Atatürk bu harfleri:
Ç'yi "ch", Ş'yi "sh", G'yi "q", V'yi "w" yapmanız için öğretmedi...
Lütfen bu şekilde paylaşım yapmaktan vazgeçin. :45:

Sorununuza gelince cevabını zaten biliyorsunuz.
Çağ dışı bir insanla olan ilişki zaten devam etmesin bitsin...
Eşinin çalışmamasını öngören bir insandan ne köy olur ne kasaba...

Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer bir olayi bende yasadim diyebilirim.. Bende okumak istedim ve sevgilim istememisti, ve ben okulu sectigim icin ayrilmistik.. Bizim durum biraz farkli ikimizinde kendince hakli yerler vardi neyse sonucunda herkess kendi yolunu secmisti.. Ama biz birbirimizi sevioduk erkek arkadasm bnm okulumu kabul ettti ve birlikteyiz suan..Herseyi oluruna birakin.. Eger bir ask varsa sevgilisi geri doner okdr senelik bi aski bi cirpida atabilmisse sevmemis demektir zaten..

lutfen egitime onem verdiginiz kadar dilimize de onem verin ve dogru duzgun turkce kullanin. hem okumasi zor, hem cok ozenti gorunuyor. elle tutulur hicbir tarafi yok boyle yazmanin. duzgun yazin ki okuyanlariniz da sizi ciddiye alsin.

lutfen egitime onem verdiginiz kadar dilimize de onem verin ve dogru duzgun turkce kullanin. hem okumasi zor, hem cok ozenti gorunuyor. elle tutulur hicbir tarafi yok boyle yazmanin. duzgun yazin ki okuyanlariniz da sizi ciddiye alsin.

Ağzına sağlık... :68:

Son düzenleme:
BEnim sevgilim de ya ben ya okul dedi,mecburum ailem istiyor gidicem dedim
Biter dedi 5 dk sonra aradı tamam dedi,tabi bir yıl kötü davrandı tamam dedim geçtim,gel gelelim ilişkimizin en güzel günlerini ben üniversite iken yasadık şehir şehir gezdik o askere gitmişti askerliği yakınıma çıktı ziyaret ettim,daha çok yanında olmamı sağladı okulum,çalıştırmam diyordu benimkide suan 1 yıldan beridir de çalışıyrum mesleğimde oldu düz lise çıkışlı idim yüksekokul okumasam mesleğim olmayacaktı,evlenincede çalışma şartı koştum tamam dedi,bir an kendimi gördüm yazıda tek fark ben tamam demedim :) sevgilim belli etmesede bence benimle gurur duyuyo çalışıyorum kimseye muhtaç değilim evlenincede ona destek olcam :)

Son düzenleme:
Elalemin çocuğu okuma dedi diye okumadınız öyle mi :53:

Sizler ki ( Sizin yaşlarınızdaki tüm gençleri de kapsıyor ) anne babanızın sözünü dinlemezsiniz ,
dış kapının dış mandallarını baş tacı edersiniz :47:

Ne denilebilir ki şimdi size :59:

Çok acıyorum böyle kızlara yaaa... Yazık valla, çok yazııkkk... :19:
Söylenecek laf yok. :68:

Arkadaşının vicdan azabı çekmesini gerektirecek bir durum yok ortada.. Seviyorsa zaten bi süre sonra kabullenecektir bu durumu erkek arkadaşı.. Hepimiz dönem dönem böyle kendimizi ezdiriyoruz sanırım, hiç bir şekilde taviz vermemek lazım ama aşk sanırım gözümüzü kapatan bize yanlışlar yaptıran şey.. Arkadaşının ilerde dahada sorunlar yaşamadan aklını başına alması adına gerçekten sevindim. Bu kadar müdahale ettirmeyin kendinize.Sevgi değil bu, bu düpedüz baskı altına alma sevdiğini, bugün üniversiteye göndermeyen yarın çalıştırmaz dahada kötüsü eve kilitler dışarı bile çıkartmazsonrada toplumdan soyutlanmış, kendine güvensiz bir insan olur çıkarsınız:14: .

Son düzenleme:
Neden Türkçe harflerimizi kullanmıyoruz acaba?

Ay hala bu devirde ben eşimi çalıştırmam diyenleri anlamıyorum hangi çağdayız yav çalışan bayanlar namuslarıyla para kazanmaya ,kendi ayakları üstünde durmaya çalışıyor afedresiniz o.... luk yapmaya gitmiyor kimse. Bu nasıl bir zihniyet anlamıyorum ben .Bu kadar mı kendilerine eşlerine güvensiz bu erkekler kadınlar evlerinden dışarı çıkınca kocalarını umursamıyorlar mı hemen başka birilerine mi meylediyorlar. Ya da kadının çalışınca eviyle yeterince ilgilenememesinden mi korkuyorlar evde iki tabak yıkamak, eşleriyle beraber sofrayı kurmak, temizlik yapmak bu kadar mı zor geliyor erkeklere bunun mantığını anlamış değllim hala.

Bu ne ya ?

Yaşlarınız çok küçük sanırım, düşünceli hareket edin biraz. Erkek arkadaşın istemedi diye üniversiteyi bırakmanın mantığı nedir ? O senin annen- baban değil. Akraban değil. Kocan değil. Erkek arkadaşın. O kadar müdahale edemez senin hayatına; he ederse işte sonu böyle olur.

Ayrıca çok kısaltma ve Türkçe olmayan harf kullanmışsınız. Biraz dikkatli olun cümleleri kurarken. Türkçe, Turkcheleşmesin !!

Ay hala bu devirde ben eşimi çalıştırmam diyenleri anlamıyorum hangi çağdayız yav çalışan bayanlar namuslarıyla para kazanmaya ,kendi ayakları üstünde durmaya çalışıyor afedresiniz o.... luk yapmaya gitmiyor kimse. Bu nasıl bir zihniyet anlamıyorum ben .Bu kadar mı kendilerine eşlerine güvensiz bu erkekler kadınlar evlerinden dışarı çıkınca kocalarını umursamıyorlar mı hemen başka birilerine mi meylediyorlar. Ya da kadının çalışınca eviyle yeterince ilgilenememesinden mi korkuyorlar evde iki tabak yıkamak, eşleriyle beraber sofrayı kurmak, temizlik yapmak bu kadar mı zor geliyor erkeklere bunun mantığını anlamış değllim hala.

Ben anlıyorum o erkekleri!
Kendileri dışarıdaki her kadını ve her kadın olan iş arkadaşını potansiyel sevgili ya da cinsel obje olarak gördükleri için kız arkadaşlarının da öyle göründüğünü sanıyorlar!!!!
Tam anlatamadım ama kişi kendinden bilir karşındakini!

Ben anlıyorum o erkekleri!
Kendileri dışarıdaki her kadını ve her kadın olan iş arkadaşını potansiyel sevgili ya da cinsel obje olarak gördükleri için kız arkadaşlarının da öyle göründüğünü sanıyorlar!!!!
Tam anlatamadım ama kişi kendinden bilir karşındakini!

bence de bu bir sebep olabilir başka mantıklı bir açıklaması yok çünkü.

bence de bu bir sebep olabilir başka mantıklı bir açıklaması yok çünkü.

İşte bizim kızlar da "kıskanılıyoz heyyyoooooo ya da vicdan azabı çekiyorum ühühühüüh" modunda!
Allahım Yarabbim ya!

Back
X