Vicdanı rahatlatmanın bi yolu var mı?

İşte bu dengesizlik inanılmaz adam seni saymasın ama sakın ayrılma ilgi gördüğün kişiye kay, sevgilini aldat, sevgilin ayrılınca ona yalvar, sana ilgi gösterenede seninle işim bitti diye bi kenara fırlat. İkiside cepte oh ne güzel. Ayrılamıyorsunuz diye aldatmak hakkınız olmuyor. Olay masumlaşmıyor!!!!
Temi iş işte bir kişi yetmiyor bazılarına ve hep mağdurlar ayrıl önüne bak yok garanti şart...

Vicdan sahibi olmak güzel şey, ona sahip çıkın..
Tırı vırı konuşan kimsenin garantisi yok yarın aynı hatayı yapmayacağına.
Ben herkesin insan olduğunu, hata yapmaya meyilli olduğunu düşünerek yaşamayı prensip edindim.mühim olan sonrasında düzelmeye çalışıp daha iyi bir insan olmaya odaklanmak bence.. Siz de kendinize çok yüklenmeyin, sadece hatalardan ders alıp yolunuzu doğru çizmeye çalışın bundan sonra..

İşte bu dengesizlik inanılmaz adam seni saymasın ama sakın ayrılma ilgi gördüğün kişiye kay, sevgilini aldat, sevgilin ayrılınca ona yalvar, sana ilgi gösterenede seninle işim bitti diye bi kenara fırlat. İkiside cepte oh ne güzel. Ayrılamıyorsunuz diye aldatmak hakkınız olmuyor. Olay masumlaşmıyor!!!!
Yorumunuza saygı duyuyorum ama kimseyi kenara fırlattığım yok. Burda her ayrıntıdan bahsetmem mümkün değil sonuçta. Ayrılamıyor değilim, seviyorum ve düzeltmeye çabalıyorum. Kimseyi cepte tutma planım yok öyle olsaydı şu an diğeriyle devam etmeliydim bu mantıkta. Bi boşluktaydım ve ben aşık oldum sandım yanılmışım. Geçmişte kaldı. Ben de aldatmak mı asla büyük yanlış diyen biriydim. Ama o dönem çok zayıftım ve bişeylere tutunmaya ihtiyaç duydum. Dediğim gibi bu dönem geride kaldı biraz daha yoluna koyduk gibi. İlişkimizin mükemmel dönemleri oldu eskiden ve tekrar öyle olsun istiyorum. Umarım başarırım

Konu sahibi hatasının farkında... Yaptığım yanlış ve vicdan azabı çekiyorum diyor.. Vicdan azabı çekiyor olması zaten kendini yeterince sorguladığı anlamına geliyor. Üstüne gidip olayı daha vahim hale getirmenin manası yok. Zaten bizim toplumda moda... Bu tür konularda herkes ahkam kesmeye bayılır. Pişmanım diyor ne yapsın gitsin kendini mi kessin? olan olmuş. Biz içten bir şekilde günahlarımızdan tövbe ettikçe Rabbim bile affetmeye hazırken, karşıdakini yaftalamak da neyin nesi ?
Ayrıca adamın yaptıklarına bakılırsa karakter abidesi de değilmiş yani..
Herkes hata yapar büyük konuşmamalı.Benim için önemli olan insanın kendiyle hesaplaşıp önüne bakması.. Olan oldu biten bitti konu sahibesi.. Karşına düzgün bir insan çıkar ve hatalarından da ders alarak mutlu olursun umarım. sevgiler..

Çok kötü bişey yaptım, bedelini bana çok ağır ödetti. Bu yüzden ondan nefret ediyorum, hayatıma kastı olan bu insan aklıma gelince midem bulanıyor ama bu vicdanımın sızlamasına engel olmuyor. Özellikle geceleri vicdanımın acımasından uyuyamıyorum.
Her gece aklıma geliyo rüyalarıma giriyo. Keşke bu acıyı hafifletmenin bi yolu olsa. O gece beni aradığındaki ses tonundaki acıyı çok derin hissedebiliyorum. Keşke hiç duymamış olsaydım. Keşke herşeyi unutup yeni bi hayata başlayıp çok mutlu olsa, o zaman benimde içim rahatlayabilir biraz olsada.
Hayatta yaptığın herşeyi ödersin mantığı cidden doğruymuş. Bundan sonra bütün hayatımı bu mantığa göre yaşıycam. Yapayalnız kaldım, hayatıma sıfırdan başlıycam. Umarım bu yük zamanla hafifler.
cezasını çekiyorsan rahatlar geçer zamanla

Back
X