vicdanim cok rahatsiz...

rma_rma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mart 2016
639
234
53
bir bucuk senedir evliyim.cok yeni hamileyim.hamileligimi belim tutulup hastanelik oldugum donemde ogrendim ki hamilelikle birlikte bel fitigi oldugumuda ogrendk.bu yuzden calistigim isyerinden birkacgun once istifa ettm cunku bel agrim ayaklarima vuruyordu dayanamiyordum artik.
bu bir bucuk senede hic maddi zorluk cekmedik iki kisi calistigmiz icin.cok rahattik.buna guvenip hamile kaldim.ama malesef belimden dolayi isten ayrilinca su an vicdan azabi cekmeye basladm.esimin maasi zar zor yetisebilir evimiz kira.bebek icin masraf yapmaya doktora bile para yetismicek gibi bu gidisle.benim calismamam cocugmuza yaptgm bir haksizlikmis gibo geliyor .cok uzuluyorum.Allah buyuk belki rizkiyla gelirde esim isinde yukselir diyorum.ama bu sadece ufak bir umut.cok korkuuyorum yasayacagimiz ve bebegimze yasatcagmiz zorluktan.kendimiz yiyp icerken calisabldm ama su an bebegim icin calisamiyorim sagligim el vermedigi icin.bu beni oyle uzuyorki.hicbirsey planlandigi.gibi olmuyormus.ben hamileyken calismaya devam.edp her. imkanin iyisini saglarim diyordum ama olmadi.butun gece uyuyamadim aglamaktan.uzun oldu kusura bakmayin cok uzgunum icimi buraya dokeyim dedm

Neden kendini suçluyosun ki sağlık sonuçta bu Allah daha kötüsünden korusun.
Daha rahat çalışabileceğim masa başı bir iş bulursun emin ol bi kapı açılır, asıl şu anda kendini üzmen bebeğine haksızlık..

Geçmiş olsun. Kendini suçlayacak bir şey yok, bu olağan dışı bir durum. İki kişi çalışırken hiç birikim yapmadınız mı yine laf kafaya mı yetiyordu maaşlar? Bir de Doğum sonrası bebek bakımı için planınız neydi? Çalıştığın iş masa başı mıydı? İşi bırakma kararını nasıl aldın yani hiç mi yürüyemiyorsun?

Geçmiş olsun canım vicdan yapma lütfen bu sağlık senin suçun yok
Bebeğin ve sen iyi ol en önemlisi bu
Eşininde sizin iyi olmanızı istediğinden eminim
Ailenizden destek alabiliyorsanız alın bu dönemde
Zaten dediğin gibi Bebek rızkıyla gelir
BiZim maddi durumumuz kötüydü
Kızım doğduktan sonra eşimin işler açıldı Yemin ederim
Şu 1 aydır çok yoğun çalışıyor dilimi ısırayım düzeliyoruz çok şükür
Bebek bereketiyle gelir hiç takma düzelecek herşey allah çok büyük:)

kasiyerlik yapiyordum gerektiginde agir tasimak xorunda kaliyordum .ama calisma sartlari degil problem ben su anda masada sandalyeye otrp yemek yerken bile zorlaniyorum bacaklarima kadar agri vuruyor ayni agri isyerine gittgmde siddetlenince dayanamadim esimde dogru bulmadi o sekilde calismami.aynen birikim sadece kira birikimi oldu hep.onun disinda yiyp icip gezdk.dogumdan sonra kayinvalidem annem bakar diye planlamistim.ama kismet boleymis

Geçmiş olsun canım.. herşey bizim için ne yapalım
Bir bakarsın Allah öyle bir yol açar ki şaşarsın. Bence evde bişeyler yapmaya çalış ne bileyim oturduğun uzandığın yerden bişeyler yap.
Ama yapamasan da kendini sıkıp bunaltma.. gelen bebek rızkıyla gelir.

sevindim.insallah bizimde hersey yoluna girer.esimin yukselmesi soz konusu ama aylardir bekliyoruz.insallah dualarim kabul olur bebegim icin

sevindim.insallah bizimde hersey yoluna girer.esimin yukselmesi soz konusu ama aylardir bekliyoruz.insallah dualarim kabul olur bebegim icin
Olur olur merak etme
Diyorum ya maddi durumunuz çok kötüydü eve haciz geliyordu borçları ödeyemiyorduk eşim mahkemelik olmuştu
Geçti hepsi işleri açıldı borçları bitiriyoruz şimdi
Sizinde öyle olur Bebek şansınız uğrunuz olacak inşallah :)
Sen hamileliğin tadını çıkar üzme kendini canım stres bebişine geçmesin

Size kocaman sarılasım geldii
Canınızı bu kadar sıkmayın Allah her bebeği rızkıyla gönderir. Sonuçta hastalık bu isteyerek bırakmadınız işi.
Keske hamilelikten önce biraz birikim yapsaydınız ya da ailelerden destek alırsınız???

doğum yapınca tedavini olur çalışırsın, zaten bebeklerin ilk aylarında çok masrafı olmuyo bezinden başka giysi olarakta hediye gelenler yetiyo, bi senelik bi maddi kayıp olur tabii ama toparlanmayacak bişey değil, bunları düşünüp kurup kendini üzme bence, evde olunca insan gelecekle ilgili daha olmamış şeyler için bile tasalanıp kurup üzülmeye başlıyo

hiç üzülme canım rabbim her insanı rızkıyla yaratıyor. ben ikinci kızım doğduğunda özel şirkette çalışıyordum. maaşım 700 tl idi bende hep düşünürdüm nasıl olacak diye. doğumdan sonra işe döndüğümde şirketimin yeni teklifi ile karşılaştım uzmanlık kadrosuna geçtim ve maaşım 1700 tl oldu. bunu hep kızımın nasibi diye yorumladım. bir sene önce de devlet kurumuna memur olarak atandım nerden nereye. sende üzülme dedimya rabbim her kulunu rızkıyla yaratıyo. emin ol doğumdan sonra çok daha iyi bir iş bulacaksın...

:):) Tesekkur ederim sagolunnn :)......ya belli.bir paramiznvar dugunden kalma .ev almak icn ayirmistik.cok zorda kalirsak kullanicaz.ama bebek yokken iyi yasayp.bebek gelince zorluga mahkum etmek.cok.zoruma gidiyor benim.aileler yardim.eder ama bu durum bizi uzuyor.insallah dedgnz gibi olurda rizkiyla gelir bebegim.

insallah dedgnz gbi olur ..soylediklerinz icimi rahatlatti valla Allah razi olsun

Sağlık nedenleriyle istifa ettiğinde işsizlik maaşı alabilirsin sanırım, geçerli bi istifa sebebi sayılıyo çünkü bi araştır istersen.

Ben de hamileyim. Büyük konuştum işim olmadan evlenmem dedim evlendim, işim olmadan çocuk yapmam dedim şimdi bebek geliyor. Ve ben o kadar kötü hissediyorum ki şimdiye kadar sınavlar dershane falan derken işe girip çalışamadım, şimdi bebeğe hazırlık yapılacak bir şeyler görüyorum alamıyorum altı üstü 20 tllik bir şey olsa bile alamıyorum... Seni anlıyorum. Benim de moralim çok bozuk...Keşke istediğim şeyleri doya doya yapabilseydim..

Senin şu an çocuğuna yaptığın tek haksızlık kendini üzüp strese sokup bunu karnındaki bebğe yansıtmak.Hayat bu.İnişli çıkışlı.Her zaman bizim planladığımız gibi gitmez.Allaha şükür evlat sahibi olmuşsun,sağ salim kucağına almaktan başka bir şey düşünme.Daha kötü çaresiz durumlarda olabilirdi.Biraz harcamalarınızı kıstlarsınız.Az buçuk birikim yapmaya çalışırsınız.Altın maltın bir şey varsa,ya da bebeğe geleceklerden biraz idare edersiniz.Sonrasında yine başlarsın çalışmaya.

şimdi ben çocuk kısmetiyle gelir diyip bu beklenti ile çocuk sahibi olunur yahu diyenlerden değilim. muhakkak bi birikim olmalı derdim nitekim öyle de yaptım çok şükür sağlığım yerinde olduğundan.
ama şöyle ki çocuğumun doğumundan yaklaşık 6 aylık olana kadar bez ve mama masrafı hariç çok masrafımız olmadı. odasını babaanne tarafı aldı, beşiğini annem aldı arabasını babam aldı, kıyafetler desen dört bir yandan yağıyor gerçekten bebek kısmeti ile geliyormuş onu da yaşadım. anneanne babaanne dedeler hayatta ise cidden gelecek bunlar emin ol. doğumdan sonra bebek 6 aylık olduğunda tekrar başlarsın çalışmaya. zaten doğduktan sonra biraz da altın gelir eş dost tanıdıktan felan. kendini suçlayacak bir durumun yok. senin keyfiyetinden olan bir şey değil sonuçta. sağlık bu hiçbir şeyden daha önemli değil. her şey yoluna girer. tek maaş evet zor ama doğuma kadar biraz ordan biraz burdan kısarım dersen çalışmaya başlayana kadar idare edersin.

Bel fitigi teshisiniz yeni mi? Bir sure rapor alip biraz duzelince calismaya devam edebilirdiniz belki.
Cunku ayni seyi yasadim.
Bir gun tutulup kaldim hastaneye zor gittik, fitik dendi, kisa bir sure dinlenince duzelmeye basladi.
Onceden bir sikayetiniz olmadigi icin cok ileri derecede bir fitik degildir muhtemelen, ilerlemis olsa onceden belli ederdi.
Diger konuya gelince, bebeklerin bizden luks beklentisi yok, aslinda ihtiyaclari o kadar fazla degil de biz aliyoruz hep.
Ben ikinci bebegimi bekliyorum. Inanin su an yaptığım masraf, ilk cocugumu beklerken yaptigimin belki 3 kati. O zaman pek bir sey bilmiyordum, zaruri olanlari almisim, simdi gerekli gereksiz pek cok seyi aldim.
Idare edebilirsiniz yani insallah.

hele bi su 3 ayi doldurun sonrada saglikla kucaginiza alin da..
is sonrada bulunur,dert sadece is olsun uzulmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…