• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdanımız temiz mi ...kirli mi.... ?

tecrubesiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
263
1
26
Diyarbakır
merhaba arkadaşlar....hayatta her insanın vicdanında bir leke vardır ... insanların bir çoğu ruhlarını örten bu perdelere karşı çok ilgisiz davranırlar... işte bu yüzden onlar bu lekeyi kolayca taşırlar... oysa bunun ağırlığı altında ezildiğimi hissediyorum ... ...galiba da bunun için vicdanımdaki leke bana büyük bir ağırlık veriyor çünkü yıllar geçsede vicdanımdan geçmeyen koca bir leke var.... zaman zaman başımı yastığa koyduğumda düşüncesiyle beni kahreden olayı içimde geçmeyen bir vakıa olarak kabullendim... bundan 6 sene evvel.. Bir akşam geç bir vakitte kardeşimle çarşıdan dönüyorduk... evimize giden yolun kenarında koskocaman ağaçlıklı bir tarla vardı... zaten vakit geç ve karanlık olduğu için kardeşimle elimizi sımsıkı tutmuş hızlı hızlı koşar adımlarla eve doğru gidiyorduk.... birden o tarlada bağırma ağlama sesleri duyduk... ! boğuşmaya benzer boğuk boğuk sesler... ne dediği anlaşılmıyor ama yardım istediği kesindi...... kardeşimle bir anda nolduğunu anlamadan birbirimize baktık ... seslerin korkunçluğundan titreyip ne yapacağımızı şaşırdık... kardeşim abla bi bakalım noluyo yaa biri var orda...... bense.... ....evet bense... ! bilmiyorum ablalığın verdiği bi iç güdüsüyle kardeşimi korumak için miydi yoksa panik olduğumuzdan mıdır nedendir bilmiyorum.... kardeşimin elini tuttuğum gibi eve doğru koşmaya başladım... kardeşim tekrar tekrar üstelemesine rağmen içimdeki korkuyu anlatamam size.... eve ulaştık... nasıl yüzümüz bembeyaz olmuş titreyen ellerle yüzümüzü yıkadık... ve iki gün sonra duyduk ki.... bahsettiğim yerde ve o saatte bi tecavüz olayı yaşanmış... 16 yaşında genç bir kıza.... ...... !!... çok sonraları neden diye sordum kendi kendime... neden ? neden yardıma koşmadım ki.... neden bencillik ettim... belki taptaze bi hayatın kabusa dönmesine engel olabilirdim bi yardımla.... nedenler beynimi kemirse de artık iş işten geçmişti.... ve yardımda geç kalmıştım... ..... ..... ya eve değilde yardıma koşsaydım bi telefon etmeyi akıl etseydim.... biliyorum kendimi savunacak hiçbir kelime yok... o kız kardeşimde olabilirdi... yada bende olabilirdim.... hayatımdan geçmeyen bir iz bu benim.... akılsızlığım... hep düşünürüm nerde o kız şimdi... hayatı nasıldır... ? öyle mutsuz oluyorum ki onu düşündüğümde... ve hep ona dua ediyorum rabbim onu iki cihanda da hep mutlu etsin... evini aradım sonralardan o kızın ama bulamadım... bu yük bana öyle ağır geliyor ki... ezildikçe eziliyorum sadece utancımdan...aptallığımdan...ve de vicdan azabından.... ve inşallah rabbim beni affeder... işte bu yükün ağırlığından ellerim bilgisayar tuşlarında uzun zamandan beri yüreğimi yakan o kara lekeyi adeta fırçayla temizler gibi ruhumun üzerinden temizlemek istiyorum.... sizinde var mıdır böyle vicdanınızda lekeler... paylaşmak isterseniz dinlemek istiyorum... işte benim söyleyeceklerimin hepsi bu kadardır.... vesselam . . .

Tamam cok uzucu bır durum ama bence hakkınızda hayırlı olan oraya gıtmemenızmıs ...

Gıttıgınızde gozu donmus bırkac kısı ıle karsılasabılırdınız ...

Sızde sonucta savunmasızsınız ıkı kız kardes ...

Gıttınız dıyelım orada bırkac adam sızı oldurdu veya sıze de saldırdı ne yapacaktınız ?

Kendınızı uzmeyın bır de duruma bu pencereden bakın ...

Allah o kızın yuzune baksın bır omur ve hep mutlu olsun ınsallah ...

Son düzenleme:
tüylerim diken diken oldu...

keşke polise falan ulaşabilseydin...

ama işte korku insanı aptallaştırıyor...bunu iyi bilirim..

sende kendini affet artık ....olan olmuş...

iyi ki gitmemişsiniz tabii ki. gidenin aklından şüphe ederim. orada sizin de başınıza aynı şeyin gelmeme ihtimali yok gibi. sapık sizi görünce insana mı dönecekti sanki. siz de mutlaka zarar görürdünüz. ama en kısa zamanda birileriyle oraya gidebilir veya telefon kullanabilirdiniz. ama o anki şokla bunu yapamamanız da normal. vicdan azabı hissedecek bir şey yok. çünkü muhtemelen siz birilerine haber verene kadar olan olmuştur. bu olay şeye benziyor. azgın nehre biri düşer. diğerleri de onu kurtarmak için temkinsiz şekilde atlar ve hem düşen hem de kurtarmaya girenlerin hepsi ölür.

benim de aklıma takılan bir olay var. yaklaşık 8 yıl önce evimizin yakınındaki piknik yerli büyük parkın içindeki sosyal tesisin terasına arkadaşlarla çıktığımızda merdivenlerde bacak arasından yırtılmış ve kanlı bir kot pantolon görmüştük. tecavüz izlenimi gibiydi yani. oradaki kişinin başına ne geldi, sonra sağ mı kaldı yoksa bir yerlere mi attılar hep merak etmişimdir. belki oradaki kız kimseye anlatamadı. ne bileyim. her şey olabilir. sanki benim de polisi aramam gerekirmiş gibi geliyor ama çok küçüktüm. lisenin ilk yılları. zaten çok korkmuştum hemen çıkmıştım o binadan bir daha da girmedim. sonra restore ettiler düğün salonu oldu. :31:

Okurken kanım dondu :53: Evet belki gitmemeniz gerekirdi ama polis ya da yardımcı olabilecek başkalarını oraya yollamalıydınız :ssz: olan olmuş biten bitmiş üstünü örtün vicdanınızda yoksa böyle yaşanmaz :ssz:

Hayatta en korktuğum şeydir.
Bir bayan için felaket bir şey.
O kızcağıza çok çook üzüldüm. :14:
Ama kendinizi bu kadar suçlamayın lütfen.
Sizde bayansınız.
Üstelik o anda savunmasızmışsınız.
Ya size de bir şey olsaydı.
O zaman ne olacaktı?
Oraya sizin gitmenize engel olan da Allah.
Mutlaka vardır bir bildiği.
:14:

Aman ya Rabbim...:50: Okurken kendimi sizin yerinize,o kızın yerine koymaya çalıştım,yok olmuyor.:50: Sadaka verin,dua edin bol bol,yapacak başka bir şey yok.:24:

dünya bugün sizin gibi insanlar yüzünden kötü bir yer olmuş durumda..
yani kötülüklere,yardım isteyenlere,muhtaçlara gözünü kulağını kapayanlar arttığı için.
oraya gitmediğiniz için değil ama
yardım çığlıklarını duymanıza rağmen eve gidince polisi bile aramaya tenezzül etmediğiniz için.
vicdan azabı çektiğiniz kadar var bence, çekilmicek gibi değil gerçekten.
geçen de birinden duymuştum,istanbulda bi avmde
kadının biri intihar etmek için en üst kata çıkıyor
herkes elinde telefonlarla intiharı çekiyor.
bu haldeyiz işte, yolda ölü görenler kafasını çevirip gidiyorlar.

Cnm polise haber verseydin keske ama gitmemen isabet olmus :-( ciglik atsaydiniz adam urkerdi belki kosarkende milletin dikkatini cekerdiniz ne biliyim telastan iste akla gelmiyor

Bir bayanın yaşayabileceği en kötü şeylerden biri.

Aklınızdan çıkmaması, kendisini sorgulamanız gayet normal ama belkide gitseniz sizinde başınıza birşey gelecekti, nede olsa karşında gözü dönmüş bir canavar varmış.

Ama polise vs. haber verebilirdiniz.

Lanet olsun öyle adamlara, söyleyecek kelime gerçekten bulamıyorum, hiç mi vicdanları sızlamaz, hiç mi üzülmezler, ya biliyim... offff... sabah sabah sinirlerim bozuldu.

Çok üzücü bir durum insanın okurken dahi kani donuyor.
Olay çok ani gelişmiş ve siz yapmanız gerekeni yapmamışsınız ama bir laf vardır ya olmuşla ölmüşe çare yok.Sakın keşkelere kapılmayın çünkü keşke şeytandandır ve sizi hep geçmişte oyalar durur.Tamam keşke büyükler oraya gitseydi,keşke polis aransaydı ama gidilmedi,aranmadı.
Kendinizi bu kadar üzmeyin.Kalpleri bilen Allahtır belki Allah sizi affetti,sizde kendinizi affedin.Hem belki sizin duyduğunuz ses başka birşeydi belki bir sarhoşun iniltisiydi ve olay sizden sonra gerçekleşti olamaz mı?Bunu neden diyorum bizim buralarda da bahsettiğiniz gibi bir alan vardı ve eskiden sürekli vukuat olurdu.Bir saat önce sarhoş krizi iki saat sonra fuhuş vs..
Her ne ise de Allah o kızcağıza yardım etsin çok zor:(

kendini suçlu bulman çok yanlış belki de boğuşma esnasında zaten olan olmuştu ve siz 2 kız diğer hırpalanan kızla birlikte o pisliğe nasıl karşı koyacaktınız . bu durumda maalesef kaçmak tek çözüm eminim sen eve gelene kadar o gözü dönmüş adam çoktan kaçmıştır olaya iyi tarafından bakman lazım mutlaka adamın elinde kendini güvene alacağı bi alet vardır bi bıçak bi çakı vs . herneyse onunla seni de kızkardeşini de yaralayabilirdi . Kendini üzeceğine çeşitli sivil toplum gruplarına katılabilirsin veya cocuk esirgeme/huzurevlerine ziyaretler yapabilirsin .

bencede gitmemen iyi olmus gozu donmus pislik sizede birsey yapabilirdi sonucda o kiz kadar sizde savunmasiz masumlardansiniz kiz icinde cok uzuldum allah boylelerin belasini versin benim hayatimdada muhasebesini yaptigim bir olay yengem babaannemin yaninda annem hakkinda dedikodu yapiyordu ama olaya babaannem katilmiyor sadece dinliyordu o sirada ben girdim babaannem sus dedigi halde yengem ondanmi korkucam git bunlari annene tek tek anlat dedi bende gittim babama anlattim 10 yasinda fln anlattigim seyler arasinda tabiki ben bilincli degilim kufur iftirada varmis ben bilmedigimden detaya kadar anlattim babam gitmis ortalik birbirine girdi sonar annem geldi amcam annemin uzerine yurudu babamda amcama tokat atti darken isler cigirindan cikdi ve babaannem ben duymadim diye 3 maymunu oynadi ve sonuc yillarca aileler gorusmedi sonra yengem boyle dedikodu yuzundan cok kisiyle mahkemelik oldu ve artik barinamaz oldular sehir degistirdi amcamla mecbur sonraki yillar amcam geldi ozur diledi babamdan annemden benle yillarca konusmadi duguneme gelmediler neyse yurtdisindan izne gidince carsida karsilasdim yuzune dogru bakdim oooooo kizim nasilsin deyince gittim aglaya aglaya boynuna sarildim sonra anneme yengem ne sever diye sordum en sevdigi hediyeleri aldim ama cikmadi 3 kez gitmeme ragmen evde yokmus numarasi yapti son gun amcama dedim amca cocukdum belki dememem gerekirdi ama cocuk aklimla soyle annene deyince soyledim dedim amcam aman bosver kizim ya koyden onun iftira dedikodulari yuzunden dayak yemeden kurtuldugumuza sukrediyorum dedi bosasan 3 cocuk var diye dert yandi ama benim halen daha buyuk pismanligimdir halen daha vicdanan rahatsiz oluyorum aklima geldikce :43:

Ben asla sizi yargılamıyorum. Bunu yaşamayan bilemez. Kim bilir o anda ne kadar panik olmuşsunuzdur. Serinkanlı düşünememişsinizdir. Bence yapmanız gereken, oradan uzaklaşmak ve ivedilikle polise haber vermenizdi. Ama düşünemeyebiliyor insan korku anında. Kendinize bu kadar fazla yüklenmeyin. Dua edin.

Aynı şeyleri zaman zaman hepimiz yaşııyoruz. Bir olay karşısında basiretimiz bağlanıyor. Sonrasında keşke şöyle böyle yapsaydımlar geçiyor kafalardan.

Oraya gitmeniz uygun olmazdı, o adamlar size de saldırıp hatta öldürebilirlerdi kim bilebilir ki... Fakat o an polisi aramamışsınız diyorum ya basireti bağlanıyor insanın, küçük şok geçiriyor. Eminim şimdi öyle birşey olsa daha faklı davranırdınız. Ozaman olmuyor işte.

Hepimizin var böyle vicdani yaraları. Hatta bazılarını Allaha da havale edemiyoruz. Ben mesela beni affetsin, ona karşı borcumu ödeyebilmeyi istediğim insan var, tanımıyorum ve bilmiyorum. Allah'a bile beni affet diyemiyorum, keşke o insana borcumu ödeyebilsem, karşılaşsam özür dilesem diyorum. Onun yerini tutmuyor birşey... İşte aklıma geldikçe içimi kemirir, sizin yaşadığınız gibi.

Çok üzücü ya :( Olan olmuş artık başka çare yok.. Keşke eve gittiğinizde babanıza felan söyleseydiniz müdahale etselerdi :(

Heralde ben öyle yapardım,ailemle herşeyi paylaşırım. polisi felan aramak gerekirdi..

Olan olmuş artık RABBİM affetsin bizleri.. Dilerim kızcağız çok mutludur inşeALLAH :(

Back
X