Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
hayat bana kendini öğretiyor!!
Kayıtlı Üye
arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba.. benim 18,5 aylık bi oğlum var. doğduğundan beri memeye çok düşkün. tabi bunda benim de etkim oldu.. ben hep yatarak emzirdim yani geceleri oğlum memeden ayrılmadı desem yeridir.bu aralar memeye düşkünlüğü beni iyice yormaya başladı. sürekli istiyor ve üstüme çıkarak emiyor. hep memeyi bıraktırmak istiyorum.. ve beni emdiği için de çok az yiyor. 3-4 aydır aynı kiloda..artık tıp dünyası ble 2 yaşına kadar emzirin derken ve benim çok şükür sütüm hala bolca varken bıraktırmam doğru mu sizce?? kafam allak bullak her saniye fikirlerim değişiyor.. ne olur bi akıl verin
4 erkeğim ve ben:))
Kayıtlı Üye
seni çok iyi anlıyorum canım.benim ikizlerim de 1 yaşına kadar emdi.ikisi aynı anda emiyordu geceleri artık o kadar yorulmuştum ki ama kesmek de istemiyorudum.fakat aşırı baş dönmelerimden dolayı ilaca başlayacaktım kesmek zorunda kaldım hem de 1 yaşında.ama senin 18 aylık olmuş maşallah ve bir şey de yemiyorsa kesebilirsin bence tabi.biliyorum çok zor çok üzülürsün kendini suçlaarsın ama sen karar vereceksin..görümcem de senle aynı durumdaydı hiçbir şey yemiyordu kızı ve doktoru 18 aylık olunca kes demiş kesti.sonra bir süre daha sütünü sağıp bardakla içirdi..dayanabiliyorsan dayan ama kesersen de kendini çok üzme.başka besinlere de ihtiyacı var. ah biz anneler ne kadar yumuşak yüreğimiz çocuklarımıza karşı..
Hazirana 78 insAllah!!
Kayıtlı Üye
canim bence hicde bencillik yapmyiorsun.ne güzel bu yasa kadar emzirmissin simdikilerin cogu "keyfinden" bi damla süt bile vermiyolar.bence artk biraktirabilirsin.yada sütünü sag öylede yapan cok.biberonla ver cnm
hayat bana kendini öğretiyor!!
Kayıtlı Üye
seni çok iyi anlıyorum canım.benim ikizlerim de 1 yaşına kadar emdi.ikisi aynı anda emiyordu geceleri artık o kadar yorulmuştum ki ama kesmek de istemiyorudum.fakat aşırı baş dönmelerimden dolayı ilaca başlayacaktım kesmek zorunda kaldım hem de 1 yaşında.ama senin 18 aylık olmuş maşallah ve bir şey de yemiyorsa kesebilirsin bence tabi.biliyorum çok zor çok üzülürsün kendini suçlaarsın ama sen karar vereceksin..görümcem de senle aynı durumdaydı hiçbir şey yemiyordu kızı ve doktoru 18 aylık olunca kes demiş kesti.sonra bir süre daha sütünü sağıp bardakla içirdi..dayanabiliyorsan dayan ama kesersen de kendini çok üzme.başka besinlere de ihtiyacı var. ah biz anneler ne kadar yumuşak yüreğimiz çocuklarımıza karşı..
canim bence hicde bencillik yapmyiorsun.ne güzel bu yasa kadar emzirmissin simdikilerin cogu "keyfinden" bi damla süt bile vermiyolar.bence artk biraktirabilirsin.yada sütünü sag öylede yapan cok.biberonla ver cnm
kızlar teselli ve iyi düşünceleriniz için teşekkür ederim. ama ayırmamaya karar verdim. ne zaman oğlumu sütten kesmeyi düşünsem hep peygamber efendimizin hadisi çıktı karşıma.. ''erkek çocuklarınızı en az 2 yaşına kadar emzirin''... ve şunu farkettim kesmeyi düşündüğüm zamanlar oğlum inanılmaz bir şekilde banaeni emzik gibi kullanıp hırpalıyordu fakat şimdi çok rahat.. sanki tedirginliğim ona da geçiyormuş gibi geldi bana.. şimdi akşamları kendi uyuyor düşünün... ah annelik insanın yüreğindeki en güzel şey yaaa...
cnm işin çok zor Allah yadım etsin. çünkü bebişşin artık büyümüş başka şeyleri az yiyorsa anne sütü bu aydaki ebebk için yetmez. kesme sütten ama azalt artık aklı ermeye başlamıştır. yada sağıp biberonla saatli ver en azından emmesin seni ki alşsn. yoksa gelişimi gerileyebilir.bir yakınımda bunu yaşadı. başka şeyler yemesi şart. kolay gelsin

ben oğlumu 1,5 yaşında sütten kestim.gerçi süt yoktu ya...
memeye düşkünlüğü diğer gıdaları az almasına neden oluyordu.doğru düzgün beslenemediği için de kilo alımı azalmıştı.
şimdi 4 yaşında hiç problem yaşamıyoruz maşallah.
doktorumuz kışın memeden kesmenin doğru olmayacağını söylemişti yalnız.anne sütünün koruyucu etkisi var sonuçta.kışı atlatın ondan sonra zaten oğlunuz büyümüş olacak.