Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba arkadaşlar 14 aylık bir oğlum var çok iştahsız ve maalesef tecrubesizligimden dolayı yemek yemediğinde zorladım video açtım ve onu bu şekilde alıştırdım.şu anda videoyla yemek yiyor.ayrıca katı birşey de yemiyor sadece sıvı tuketiyor.eline veriyorum mıncıklayıp atıyor ağzına bile goturmuyor.bir gün hiç zorlamayım video acmayim dedim günü yarim kase çorbayla bitirdi.bu durumu yaşayan arkadaşlar neler yapabilirim.tecrübeli anneler yardim
Aynı durum dayım hiç iştahı yok vidyo yla biraz yiyorum
Mustafam canım oğlum
Kayıtlı Üye
Benimde 13 aylık oğlum var 8.5 kilo.çok ama çok istahsiz agliyorum artık dayanamiyorum.ağlayarak yiyo ve biraz zorlarsam kusuyo.ne yapmaliyim
Merhaba arkadaşlar 14 aylık bir oğlum var çok iştahsız ve maalesef tecrubesizligimden dolayı yemek yemediğinde zorladım video açtım ve onu bu şekilde alıştırdım.şu anda videoyla yemek yiyor.ayrıca katı birşey de yemiyor sadece sıvı tuketiyor.eline veriyorum mıncıklayıp atıyor ağzına bile goturmuyor.bir gün hiç zorlamayım video acmayim dedim günü yarim kase çorbayla bitirdi.bu durumu yaşayan arkadaşlar neler yapabilirim.tecrübeli anneler yardim
ben sizin yerinizde olsam video falan değil de oynayarak vermeye çalışırdım. biliyorum çok zor ama bir şeylerizletmeye devam ederseniz bu sefer ilerde de sadece tv karşısında yemek yine bir çocuk olabilir. Ayrıca k,losuna takılmayın eğer gelişi yerindeyse kilosu az olsa da bir şey olmaz.
Arkadaşlar benim naçizane fikrim video tv izletmek yerine başka yollar bulun. Avrupa da ve dünyanın bir çok ülkesinde 2 yaşına kadar çocuklara tv izletmek suç kabul ediliyor ve hapis cezası var bazı yerlerde. Doktorumuz da kesinlikle tv izletmeyin dedi. İleride sağlık sorunlarına yola açabiliyormuş. Hatta otizme kadar varabiliyor sonuçları dedi. Ben de elimden geldiğince izletmiyorum hiç. Biz izlerken falan dönüp de bakarsa hemen kapatıyorum ve ilgisini başka şeylere çekiyorum. Lütfen alıştırmayın tv ye çocuklarınızı. Bu benim naçizane fikrim tabi ki sadece paylaşmak istedim.
hiçbir çocuk açlıktan ölmez. en fazla 2 öğün yemek yemez emin olun. sadece sıvı gıda alıyorsa sanırım ilk katı gıdaya geçişte püre haline getirerek verdiniz gıdaları..
bence beslenme eğitimine baştan başlayın. her gün için ana ve ara öğün saatleri belirleyin. hazırlayıp getirin yemezse o öğün vermeyin ve öğünü geçin. inanın bir an gelecek ve acıkacak. siz de kararlı olursanız en geç 1 haftaya düzene gireceğine eminim. ama sabırlı olmalısınız. kesinlikle yemedi diye üzülüp zorlamak veya sinirlenip zorlamak gibi durumlara girmemelisiniz.
benim oğlumda yeme problemi yok 13 aylık. ama bazen inat edip yemiyor. anında sofradan kaldırıp gönderiyorum. o öğün yemek de vermiyorum. bir sonraki öğünde deli gibi yiyor.
Walla nasıl yiyorsa öyle yedirin ama zorlamayın arkadaşlar zorlarsan iz bunun kotu bir deneyim olduğu yerlesir yemek yemekten soğurlar. Oyun uçak geliyorlar gülmeceler falan denenebilir ama olması tv kullanılıyor bence kimse büyük konuşmasin. Ben de kızıma oturarak yemek yedirmeye çalışıyorum sağolsun mama sandalyesinde bile ayağa kalkıp yiyor. Niye kavga edeyim öyleyiyoz bazen. Konuştuklarımızı daha iyi anladıkça düzelecektir diye düşünüyorum ben...