Vijdan yapıyorum sizce??

Dolunay2018

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
7.531
26.564
548
Hanımlar bes aylık bebegim var dogdugu andan itibaren hem emzirdim hemde mama verdim. Ama artık kilolarımlada mutsuz oldugum ıcın cuma gunu diyetisyene gittim ve uc gundur diyetteyim. Haliyle meyveden Baska agzıma tatlı bısey de sürmedim.
Suda ıcıyorum bol bol ama benim sütüm hemen etkilenmeye basladı :( bu aksamda bebegımi emzirdim arkasından mama hazırlayıp verdım. Kayinvalidem gorunce benim korkum Insallah sütün kesilmez dedi.
Sırf kendimi düsündügüm ıcın sütüm etkilendı ya napsam diyetimi bıraksam boyle de azalmaya basladı. Cok canım sıkıldı. Ama kılolarlada mutsuzum bebegımın sütü azalıyor oyle daha cok mutsuzum ıstıyordum en azından bir yasına kadar emebılsın. Bana fikir verin benim gibi olan varmı??

Saglikli beslenmek sutunuzu azaltmaz aksine artirir lutfen kendinizi kandirmayin
Sut yapan sey ekmek, tatli, abur cubur degil su’dur.
Saglikli beslenip karninizi dengeli doyurdugunuz ve bol su ictiginiz surece sutunuz falan kesilmez
Haklısınız uc gundur saglıklı besleniyorum ama sütümde ciddi anlamda azalma oldu.

Diyetisyen emzirdiginizi göze alarak diyet listesi vermistir muhtemelen, sağlıklı beslenmenizin sütünüzü etkileyeceğini düşünmüyorum zaten, benimde 6 aylık bebeğim var son iki ayda biraz dikkat ederek 10 kilo verdim sporla birlikte, sütümde de azalma olmadı.

Diyetisyene emzirdiğinizi söylediyseniz ona göre liste vermiştir. Merak etmeyin.
Sütünüzün azaldığını düşünüyorsanız, bebeğe mama vermek yerine onu daha çok emzirmeyi deneyebilirsiniz. Örneğin günde 2 kez 90cc veriyorsanız ilk üç gün 1 kez 90cc bir kez 60cc diğer üç gün 2 kez 60cc verirseniz sizi daha çok emmek istetecek ve daha çok süt üretilecektir.

Diyetisyen emzirdiginizi göze alarak diyet listesi vermistir muhtemelen, sağlıklı beslenmenizin sütünüzü etkileyeceğini düşünmüyorum zaten, benimde 6 aylık bebeğimolar son iki ayda biraz dikkat ederek 10 kilo verdim sporla birlikte, sütümde de azalma olmadı.
Evet diyetisyen biliyor bebek oldugunu emdıgını ona gore fazladan yazdı bazı seylerı ama farkettım ben azaldı emerken sinirleniyor süt gelmiyor. Sızın bebek mama alıyomu acaba?? Birde kac dakika emziriyorsunuz?

Diyetisyene emzirdiğinizi söylediyseniz ona göre liste vermiştir. Merak etmeyin.
Sütünüzün azaldığını düşünüyorsanız, bebeğe mama vermek yerine onu daha çok emzirmeyi deneyebilirsiniz. Örneğin günde 2 kez 90cc veriyorsanız ilk üç gün 1 kez 90cc bir kez 60cc diğer üç gün 2 kez 60cc verirseniz sizi daha çok emmek istetecek ve daha çok süt üretilecektir.
Diyetisyen biliyor evet ona gore fazladan yazdı bazı yiyecekleri ya benim basta sütüm yogun geliyor sonra azalıyor mesela emerken ben oyle dakikalarcada hıc emzırmedim bızımkısıde meraklı bı ses duysa illa donup bakacak hemen o zmnda memeyi bırakıyor bende pesıne mama yapıyorum doymuyodur dıye

Diyetisyen emzirme döneminde olduğunuzu bilerek vermiştir listeyi.
Siz psikolojik olarak etkilendiyseniz belki ondan azalmıştır.
Sağlıklı besleniyorsanız mesele yok.
Ama yine de azaldıysa ve mama takviyesine başladıysanız bence de vicdan yapmalısınız.
Pekala birkaç ay daha bekleyebilirsiniz.
Kilolar gider ama bu dönem bir daha gelmeyecek öyle değil mi? Bol bol emzirmeye çalışın, artar, pozitif olun

Evet diyetisyen biliyor bebek oldugunu emdıgını ona gore fazladan yazdı bazı seylerı ama farkettım ben azaldı emerken sinirleniyor süt gelmiyor. Sızın bebek mama alıyomu acaba?? Birde kac dakika emziriyorsunuz?
Hayir mama değil anne sütü aldı sadece şimdi yavas yavaş ek gıdaya başladım. Emmesi 2-3 dakikayı geçmiyor bu yüzden de sık sık emiyor.

Diyetisyen biliyor evet ona gore fazladan yazdı bazı yiyecekleri ya benim basta sütüm yogun geliyor sonra azalıyor mesela emerken ben oyle dakikalarcada hıc emzırmedim bızımkısıde meraklı bı ses duysa illa donup bakacak hemen o zmnda memeyi bırakıyor bende pesıne mama yapıyorum doymuyodur dıye

acıksa gelir gene emer.
doktoru dedimi ki kilo alımı az mama takviyesi lazım diye?
süt yapan şeyde su dur. tatlı değil.

Diyetisyen emzirme döneminde olduğunuzu bilerek vermiştir listeyi.
Siz psikolojik olarak etkilendiyseniz belki ondan azalmıştır.
Sağlıklı besleniyorsanız mesele yok.
Ama yine de azaldıysa ve mama takviyesine başladıysanız bence de vicdan yapmalısınız.
Pekala birkaç ay daha bekleyebilirsiniz.
Kilolar gider ama bu dönem bir daha gelmeyecek öyle değil mi? Bol bol emzirmeye çalışın, artar, pozitif olun
Ya şoyle dogdugu gunden beri mama ile destekliyorum ve saglıklı besleniyorum. Tabiki bende ıstermıyım bebegım sütümden mahrum kalsın
Zaten yazımdada belirttim sırf kendimi dusundugum ıcın sütüm kesiliyor yada psikolojikmı bilemiyorum oncelıgım oglum tabıki

Hanımlar bes aylık bebegim var dogdugu andan itibaren hem emzirdim hemde mama verdim. Ama artık kilolarımlada mutsuz oldugum ıcın cuma gunu diyetisyene gittim ve uc gundur diyetteyim. Haliyle meyveden Baska agzıma tatlı bısey de sürmedim.
Suda ıcıyorum bol bol ama benim sütüm hemen etkilenmeye basladı :KK43: bu aksamda bebegımi emzirdim arkasından mama hazırlayıp verdım. Kayinvalidem gorunce benim korkum Insallah sütün kesilmez dedi.
Sırf kendimi düsündügüm ıcın sütüm etkilendı ya napsam diyetimi bıraksam boyle de azalmaya basladı. Cok canım sıkıldı. Ama kılolarlada mutsuzum bebegımın sütü azalıyor oyle daha cok mutsuzum ıstıyordum en azından bir yasına kadar emebılsın. Bana fikir verin benim gibi olan varmı??
Siz çok yediğinizde çok sütünüz olacak diye bişey yokki

Hayir mama değil anne sütü aldı sadece şimdi yavas yavaş ek gıdaya başladım. Emmesi 2-3 dakikayı geçmiyor bu yüzden de sık sık emiyor.
Hım bızım gıbı kısa emiyor ben yine daha fazla emzırıyorum ama niye boyle oldum bı kac gun daha gozlemlıcem duruma gore hareket edıcem artık

3-5. aylarda çevreyi daha farklı görmeye başladıklarından memeye kilitlenip kalmıyorlar eskisi gibi. Oğlum şu an elinden gelse bir fırt çekip amuda kalkacak ikinci fırtı boynumdan sarkıp emecek. Doymadığını kilo artışından, memeye atılımından en iyi siz anlarsınız. 16aylık oğlum bir tabak makarna sonrası meme isteyebiliyor (9.5kilo). Çünkü dişi ağrıyor memede rahatlıyor.

Bu konuda bir bilgim yok ama diyette iken depresif bir hale burundugunuz icin sutunuzun miktari etkilenmis olabilir.

Cocugunuz 1 yasinda olana kadar kilo vermeyi erteleyebilirsiniz. Anne sutu onemli. :KK51:
Ya cok kafaya taktım bu kilo olayını cevrede cok kilo alıssın deyince baslamalıyım diye dusundum Sımdıde vercekmı yım diye dusunuyorum moral bozukluğu olunca sütte etkileniyor

Ben manaya karşıyım ne yalan söyleyeyim :) yani cocuk doymuyorsa zaten belli ediyor, ağlıyor, aylık kilo kontrolünde de sorun yoksa çocuğa anne sütü varken niye mama verelim ki.

Ben kizim alti aylikken diyetsiyene gitmistim ve ona gore diyet listesi yazmisti bana.hem cok guzel kilo vermistim hem de kizimi gayet rahat emzirmistim sutumde azalma falan da olmadi.uzman kontrolunde yapilan diyet sutu azaltmaz aksine daha cok su iceceginiz icin cogaltir bile.ben de psikolojik oldugunu dusunuyorum.

Diyet yapmak insanı Çan’ının çektiklerinden alıkoyan listeyle yemek hazırlayıp yemeye mecbur eden bir süreç. Psikolojiyi muhakkak etkiler. Ben olsam diyeti ertelerim

Back
X