• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vize konusu ve gorumcem :(

bildigim kadariyla adam orda 3 yıl kadar evli kalması lazım o kadınla vatandaşlığı alıp boşanması için. kafam da deli sorular.

bir kadın bu üç yılda hiç mi dil öğrenmeye çabalamadı böyle bi zorunluluğu oldugunu bildigi halde

iki bu adam Almanya da calışıp parayı napıyor hiç mi kadına göndermiyor da size yıkılmış bu kadın
Adamın almanyada süresiz oturum alması yeterli almanyada yaşaması için illa alman vatandaşlıgı alması şart degil.Benim eşim 14 yıldır almanyada yaşıyo ve alman vatandaşı degil ve gerekte yok.Bir arkadaş demiş ordaki kadından boşanmamıştır diye eskiden olsa belki ama artık alman ve Türkiye nüfus bilgileri online olarak birbiriyle baglantılı yani evliyse evli boşanmışsa boşanmış görünür şekilde.Görümceye gelince çocuk üzerinden eşi aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunur çalıştıgı avukat bütün işlemlerini takibeder ve konsolosluk sorun çıkarmaktan vazgeçer.En kötü ihtimal görümce almanca kursuna gitsin.Ben 3 ay kursa gittim.A1 seviyesinde almanca öfrendim ve hemen sınav başvurusu yaptım alman Geöthe enstitüsüne ve bildirilen günde sınava girdim yazılı, sesli, sözlü olmak üzere 3 farklı kategoride sınav oldum 72 puanla kazanıp A1 setifikamı aldım ve alman konsolosluguna aile birleşimi başvurusu yaptım ve istenen resmi evrakları yeminli tercumanda tercüme ettirerek konsolosluga götürüp resmen sorguya çekildim gibi almanca sorulan soruları almanca cevapladım ve bu sorular eşimle benimle ilgiliydi nerde nasıl tanıştın ilk nerde buluştunuz eşin akrabamı düğününüze kaç kişi davetliydi eşin kaç numara ayakkabı giyer gibi akla ne gelirse sordular eşimdende bazı evraklar istedi alman yabancılar şubesi oda götürdü ona bişey sormamışlar benim cevaplarımda gerçeklik gördükleri için olsa gerek.Zaten 10 gün sonra vizem pasaportuma işlenip bana ulaştırıldı.Evlendim kurstu sınavdı vize başvurusuydu derken 10 ay sonunda eşimin yanındaydım.10 ay sürmesi sınav ve konsolosluk randevularının geç verilmesinden kaynaklandı çünkü yılbaşı izinleri falan araya girmişti o nedenle randevular yıgılmıştı.

Back