Merhaba arkadaşlar bende kendi çapımda ikramlar hazırladım tüm arkadaşlara basarılar herkesin sofrasında mutluluk olsun :)
Galeta unlu pofuduk poğaça
Malzemeler
-1 su bardağından az yoğurt
- çeyrek su bardağı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- üzerine galeyana unu
- içine beyazpeynir ve maydanoz
Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşacık bir hamur yoğuruyoruz ceviz büyüklüğünde toplar koparıp avuç içinde açıp içine peynir koyup kapatıyoruz ve poğaçaları galeta ununa batırıp önceden ısıtılmış 200 c fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz
böyle yumuşacık poğaçalar oluyor
Tiramisu
Malzemeler muhallebi için
- 2 yumurta sarısı
- yarım lt süt
- 5 yemek kaşığı un
- 2 çay bardağı şeker
- vanilya
Diğer malzemeler
1 paket kedi dili
200 gr labne
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe
Kakao
muhallebi malzemelerini bir tencerede orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatmana kadar pişirelim
muhallebi soğuyunca labneyi ekleyip güzelce çırpıyoruz
Daha sonra bisküvileri nescafeli sütle ıslatıp diziyoruz üzerine muhallebiyi yayıyoruz ve bir kat daha bisküvi dizip aynı işlemi uyguluyoruz en üstede kakao serpiştiriyoruz veee tiramisumuz hazır
Birde ben ekmek yapmıştım aynı gün resmini ekledim isteyen arkadaşlara tarifini verebilirim yani çay ikramı olmadığı için öyle sadece resim ekledim
Hepsinin son hali :)
Arkadaşlar biz eşimle ailelerden falan uzak şehir dışındayız yalnızın yani o yüzden çay sofrası kurucam kimse yoktu bende eşime hazırladığım yılbaşı sofrasını ekliyorum herkese mutlu yıllar
Inşallah doğru şekilde resim yüklemeyi başarabilmişimdir telefondan giriyorum bir kusur varsa affola :)
Galeta unlu pofuduk poğaça
Malzemeler
-1 su bardağından az yoğurt
- çeyrek su bardağı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- üzerine galeyana unu
- içine beyazpeynir ve maydanoz

Tüm malzemeleri karıştırıp yumuşacık bir hamur yoğuruyoruz ceviz büyüklüğünde toplar koparıp avuç içinde açıp içine peynir koyup kapatıyoruz ve poğaçaları galeta ununa batırıp önceden ısıtılmış 200 c fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz

Tiramisu
Malzemeler muhallebi için
- 2 yumurta sarısı
- yarım lt süt
- 5 yemek kaşığı un
- 2 çay bardağı şeker
- vanilya
Diğer malzemeler
1 paket kedi dili
200 gr labne
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe
Kakao

Daha sonra bisküvileri nescafeli sütle ıslatıp diziyoruz üzerine muhallebiyi yayıyoruz ve bir kat daha bisküvi dizip aynı işlemi uyguluyoruz en üstede kakao serpiştiriyoruz veee tiramisumuz hazır
Birde ben ekmek yapmıştım aynı gün resmini ekledim isteyen arkadaşlara tarifini verebilirim yani çay ikramı olmadığı için öyle sadece resim ekledim

Hepsinin son hali :)

Arkadaşlar biz eşimle ailelerden falan uzak şehir dışındayız yalnızın yani o yüzden çay sofrası kurucam kimse yoktu bende eşime hazırladığım yılbaşı sofrasını ekliyorum herkese mutlu yıllar
Inşallah doğru şekilde resim yüklemeyi başarabilmişimdir telefondan giriyorum bir kusur varsa affola :)
Son düzenleyen: Moderatör: