Vücudumda döküntüler çıktı.Ne olabilir?

BilemedimZehra

Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2025
188
486
18
Merhaba hanımlar,kaç gündür artık kafayı yiyeceğim.Birkaç hafta önce banyo yaparken üst vücudumda lekeler fark ettim.Göğüslerimin altında büyük parçalar var,karnımın her tarafında fotoğraftaki gibi küçük parçalar var.Göbeğimin altındaki bacaklarımda birkaç tane,genital bölgemde iki tane var.Acı,kaşıntı vs.yok.Ciddi bir kilo problemim var,onunla alakalı olabileceğini düşündüm ama emin değilim.En erken eylülün sonunda doktor randevusu bulabildim.Randevu aldım ama korkuyorum.Sanki birkaç gündür daha da artmış gibi geliyor.Bunlar ne olabilir?

Eklentiler

• 20250914_191459.webp
    20250914_191459.webp
    4,6 KB · Görüntüleme: 139
Ürtiker falandır muhtemelen. Bir şeye canınız sıkıldı mı bu ara ya da stresli bir dönemde misiniz?

Fotoğraf net değil ama kızarıklık ile beraber kaşıntı da oluyorsa ve devam ederse cildiyeye ya da aile hekimine gidin. Ciddi birşey değildir ama. Bacaklarımdaki deride döküntü oluyor bazen benimde kızarıklık olmadan. Stresten ya da cilt problemleri olabilir.

Merhaba hanımlar,kaç gündür artık kafayı yiyeceğim.Birkaç hafta önce banyo yaparken üst vücudumda lekeler fark ettim.Göğüslerimin altında büyük parçalar var,karnımın her tarafında fotoğraftaki gibi küçük parçalar var.Göbeğimin altındaki bacaklarımda birkaç tane,genital bölgemde iki tane var.Acı,kaşıntı vs.yok.Ciddi bir kilo problemim var,onunla alakalı olabileceğini düşündüm ama emin değilim.En erken eylülün sonunda doktor randevusu bulabildim.Randevu aldım ama korkuyorum.Sanki birkaç gündür daha da artmış gibi geliyor.Bunlar ne olabilir?
Benim bi arakadaşımda sıkıntı stresten bir kaç gün içinde sedefe benzer aynı böyle lekeler çıkmıştı hemde üstü böyle toz toz dökülüyordu dr bi şampuan vermişti bir de jel atlattı

Ürtiker dicem ama o kaşıntı yapar.Son zamanlarda farklı birşey yediniz içtiniz mi yada ilaç ? Görüntü net değil böcek, tahtakurusu teması olabilir mi ? Kiloda var diyorsunuz karaciğere bir baktırmakta fayda var.Geçmiş olsun.

Bu göstergeler, ne Sedef ne de uyuz. Yapmayın, hanımlar yahu. Durduk yere telaşlandırıyorsunuz.
Birkaç gün kabartıların gidişatını izleyin. Gıda alerjileri de dahi benzer döküntüler baş gösterir. 2-3 gün içinde geçmiş olması lazım. Eğer geçmezse hekimle görüşün.

Yukarıda bi arkadaşın yazdığı gibi Pityriasis rosea gibi geldi bana da.
Geçen sene benim de başıma geldi bacaklarımın üst tarafıyla göğüs bölgesi arasında böyle kabartılar oldu her gün birer ikişer çoğalıyordu.2-3 hafta sonra dr'a gittim karnımı açar açmaz çok mu stres yaptınız dedi dr. Kendiliğinden geçer dedi ama yine de krem falan yazdı geçer dediği için hiç kullanmadım 1 buçuk ayda falan geçti şu an izi bile yok.

Zerdeçallı naneli ve kuvetli baharatlı yoğurt yediğim günün ertesi tüm karnım böyle olmuştu rozea dediler. Gül gibi açmışım🤗

Back
X