Vuran çocuğu nasıl ikna edeceğiz ve emerken isiran çocuğa bunu nasıl unutturcağız bilenler yardımcı olabilir mi?

Coksukurbugunume

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2022
2.911
1.529
63
Kızlar selam

Basa çıkamıyorum artık

Emzirirken sürekli ısıran çocuklarda nasıl bir aksiyon aldınız?

Sürekli size vurma eğiliminde olan çocuklar için süreci nasıl yönettiniz?

kaç yasında ki?

genel olarak istenmeyen davranışlarda tepkisiz kalıp durumu söndürmeniz gerekiyor. yani kızıp, cezalandırmak çözüm değil.

Emerken ısırırsa memeden ayırın ama kızmayın.

Vurduğunda da eğer anlayacak yaştaysa başkalarına bu sekilde dokunamayacağını söyleyip uzaklaşın. Ama bunu etraftaki herkes yapmalı. yani siz bu sekilde davranırken başka biri bu hareketine gülmemeli veya kızmamalı.

15 aylık
Son 15 gündür korkunc şekilde hem vuruyor hem ısırıyor ısırma sadece meme zamanı yapıyor

Aslında tepkisiz kalmaya özen gösteriyorum ama bazen gerçekten çok canım aciyor.

Artık o kadar abarttı ki gece emiyor ve uykuya dalıyor son bir hamle ile ısırıp memeyi bırakıyor uyuyor

Ay bu ısırma olayı Allah yardımcınız olsun ama ısrarla ciddi şekilde acıyor ısırmak yok diyeceksiniz.
Zaten az kalmış bir kaç aya geçecek. Vurmak da benim kızım da bu aralar vuruyor yine uyarıyorum. Herhalde bir dönüm noktası. Oyun sanıyorlar. Ama ciddi bi şekilde düzenli olarak uyarırsanız artık yapmıyorlar.

Günlerdir dinliyorum uzmanları ısırmak yok diyip konuyu dolandirmadan keskin şekilde anlatın diyorlar ısırmak yok çünkü acıyor süt veremiyorum böyle olunca diyorum aslında anlıyor tepki veriyor ama biraz sonra bir daha yapıyor ya bezdirdi

Konuyu açmadan hemen önce emerken ısırıp bıraktırınca Pat pat suratıma vurup öyle canımı yaktı ki bir an beynim dondu kolunu cimcikledim belli ki çok acidi ama yine devam tabii ısırmaya çok çaresizim

Yapmayın annesi.

Bebek sizin akranınız değil. Ona doğru yolu anlatacaksınız. Karşılık vermeyeceksiniz.

Isırdığında memeden ayırın bişey anlatmayın hayır diyin sadece, kısa da olsa cümleleri tam anlamaz böyle anlarda. Vurgulu şekilde hayır deyin ve memeyi kapatın. Vurma olayı bu aylarda zirve yapar eşyalara vs yaptığında görmezden gelin ama bir kişiye yaptığında elini vuracağı anda yakalayıp hayır vurmak yok diyin yine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…