• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Wc egitiminde bir hata ve tekrar başa donüs:(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Tugba Hanim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2015
2
1
1
39
Merhaba sevgili hanimlar, benim durumumda olanlar ya da duyanlar, lutfen yardimlarinizi bekliyorum.
Kizim 3 yaşında, 1 ay kadar once wc egitimine basladik. Çok şükür 4. Gunde soylemeye basladi 2 gun sonra da gece yapmamaya basladi. Herşey yolundaydi lakin kakasini soylemiyordu. Ben sabirla bekliyordum. Lakin cevremden gelen tepkiler olumsuzdu. Soyle ki, cocuguma baski yapmam yonunde. Malesef baski yaptim, igneyle korkuttum, sonra ne mi oldu :( çisini de soylemiyor, gece de altini islatiyor. Başa döndük resmen. Çok zor durumdayim, tecrubelerinizi bekliyorum. ..

benimkide büyük tuvaletini söylemiyordu 2 hafta kadar altına yaptı ama alıştı merak etme alışır.

Sabır sabır sabır
Kızımı çok erken alistirdim tam yedi ay bez almadim dile kolay be sonra nedensiz bi şekilde açısını yapmaya başladı söylemedi sonrada kakasini 2.5 yaş civarı yeniden alıştı ama baya zorlamıştı beni
Oyunlar oynayin tuvalette kakasini yapinca sifonu çekerken bye bye kaka falan yapıyoruz biz

bende öyle bir hata yapmıştım malesef, çevremde çoğu kişi biraz tepki göstermekte fayda sağlayacağımı söylemişti, tepkiden fayda sağlamadım tabikide, ama çok üzülme biraz rahat bırak, sakın tabi bezini falan bağlama. öyle böyle biraz gecikmeli olcak ama toparlar

bunu yazdığınız ne iyi olmuş ben de artık kaka konusunda o kadar çaresizim ki korkutmayı düşünmüştüm. Sizi okuyunca vazgeçtim. Ama napıcaz onu bilemiyorum işte:(

Yorumlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ediyorum hanimlar.
Evet 1 hafta 10 gündür çabalarım ve sabrimla Hamdolsun güzel sonuçlar almaya basladik. Artik korkmadan bana kucuk tuvaletini söylüyor, henuz buyugune gecmedik ama buna da sukrediyorum. Gerçekten zor bir surecti benim için.
Oncelikle bir kırtasiye ye gittik kizimla ve resimli yapışkanlı figurler aldik ve küçük bir hikaye kitabı aldık. Tuvaletini her soylediginde koşarak gittik ve ona her seferinde kitabını okudum, çok mutlu oldu ardindan da tuvaletini yaptığı için o resimli yapiskanlardan bir tanesini banyo dolabina yapistirmasina izin verdim. Böylece devam ediyoruz :) sevgilerle...

tuvalet konusunda çocuğunuza baskı yapmanız yapabileceğiniz en büyük hatadır...çocuğunuzun geleceği için kötü sonuçlar doğurabilir..yalancılık, özgüven eksikliği, bağımlılıklar ve bir çok yanlış davranışın temelinde yanlış ve baskıcı tuvalet eğitimi yatar...ciddi sabır gerektiriyor...benim kızım 33 aylık 2 ay önce hallettik tuvalet işini ama birkaç gündür başa döner gibi oldu (bu beklenen normal bişey) bugün yine kakasını kaçırmış "anne kakamı yaptım külotuma" dedi ben de "olsun kızım temizleriz daha dikkatli olursun bi daha yapmazsın" dedim ...kızmak baskı yapmak tuvalet eğitimini de zorlaştırır kalıcı sorunlara da yol açabilir...

Sabır sabır sabır
Kızımı çok erken alistirdim tam yedi ay bez almadim dile kolay be sonra nedensiz bi şekilde açısını yapmaya başladı söylemedi sonrada kakasini 2.5 yaş civarı yeniden alıştı ama baya zorlamıştı beni
Oyunlar oynayin tuvalette kakasini yapinca sifonu çekerken bye bye kaka falan yapıyoruz biz
biz de öyle yapıyoruz bye bye kaka bu onların çok hoşuna gidiyor :)

Sabır sabır sabır
Cok erken derken kac yani kizim 17aylik

tuvalet konusunda çocuğunuza baskı yapmanız yapabileceğiniz en büyük hatadır...çocuğunuzun geleceği için kötü sonuçlar doğurabilir..yalancılık, özgüven eksikliği, bağımlılıklar ve bir çok yanlış davranışın temelinde yanlış ve baskıcı tuvalet eğitimi yatar...ciddi sabır gerektiriyor...benim kızım 33 aylık 2 ay önce hallettik tuvalet işini ama birkaç gündür başa döner gibi oldu (bu beklenen normal bişey) bugün yine kakasını kaçırmış "anne kakamı yaptım külotuma" dedi ben de "olsun kızım temizleriz daha dikkatli olursun bi daha yapmazsın" dedim ...kızmak baskı yapmak tuvalet eğitimini de zorlaştırır kalıcı sorunlara da yol açabilir...
Neden geri dönüşün normal birşey olduğunu söylediniz. Bizim de bir ayı geçti sorun etmiyordum söylüyor arada kaçırıyor olsun dedim. Şu an 25 aylık. Bugün hem çişini ikinci de kakasını altına yaptı dışarda oyun oynuyordu ayrılmak istemedi herhalde dedim. Eve geldik bir kaç saat sonra hiç bir sebep yokken altına yapmış yine söylerdi yaptım diye onu bile söylemedi. Ne yapmalıyım. Dünde çok kaçırdı dışarı çıktığımız da yine altına yaptı. Bugün de bu. Gece bez bağlıyorum ama uyanınca bez varken bile çişim var diyordu onun mu etkisi acaba

Benimde 3 yaşında kızım var Haziran da bir kızım daha oldu. O dönem annem yanımda olduğu için kızımın tuvalet eğitimine başlamaya karar verdim. Çok zor bir dönemdi lohusa olmamda cabası. Çiş olayı iki günde halloldu gel gelelim kaka mevzusu mahvetti hem beni hem kızımı ikimizde sinir krizleri geçirdik diyebilirim. Kakası gelince söylüyor ama tuvalette yapmamak için diretiyordu. Bu döngü 4 gün sürdü. Bu sefer yapmak istesede kaka sert olduğundan yapamıyordu. Baktım olmuyor fitil koydum onun sayesinde yaptı. Sonra doktora danışarak bağırsak çalıştırıcı şurup vermeye başladım kaka gelince tutamasın diye. 10 gün böyle devam etti kaka yapmak artık normal gelince bıraktım şurubu. Şimdi maşallah herşey yolunda. Allah sabır versin yardımcınız olsun. Gerçekten çok ama çok zor bir dönem. Sadece sabır sabır sabır..

Merhaba sevgili hanimlar, benim durumumda olanlar ya da duyanlar, lutfen yardimlarinizi bekliyorum.
Kizim 3 yaşında, 1 ay kadar once wc egitimine basladik. Çok şükür 4. Gunde soylemeye basladi 2 gun sonra da gece yapmamaya basladi. Herşey yolundaydi lakin kakasini soylemiyordu. Ben sabirla bekliyordum. Lakin cevremden gelen tepkiler olumsuzdu. Soyle ki, cocuguma baski yapmam yonunde. Malesef baski yaptim, igneyle korkuttum, sonra ne mi oldu :KK43: çisini de soylemiyor, gece de altini islatiyor. Başa döndük resmen. Çok zor durumdayim, tecrubelerinizi bekliyorum. ..
Ben 1.5 yaşında öğrettim 1 hafta Pepe nin kalamaz tuvalete cisim tuvalete şarkısını soyledim

her çocuğun kendini hazır hissettiği bir yaş vardır. tabii nörolojik gelişim süreci de her çocukta farklılık gösterir. çocuğu gözlemleyip ona göre davranmak ve arada küçük denemeler yaparak hazır olup olmadığını tartmak bana daha doğru geliyor.

Back
X