Dün, yediklerime dikkat ederek geçen ilk günümdü.
Kahvaltıda yarım domates, yarım salatalık, 1 haşlanmış yumurta, 2 zeytin,
Öğlen 100-150 gr kuzu haşlama ve biraz salata,
Akşam yarım palamut,1 domates ve 1 armut çok az da ekmek yedim. Akşam 7:30'da yemek işi bitmişti artık.
Gün boyunca 3 litreye yakın su, 2 sefer form çay içtim ve tabii 2-3 fincan normal çay ve 1 fincan sütlü neskahve içtim.
(Uvvv böyle yazınca da insan kendinden korkuyor, ne çok şey var listemde!)
Normal çayın idrar söktürücü etkisi düşünüldüğünde, gün boyunca içtiğim 3 litre su ideal miktar olsa gerek
Form çayın etkisi de sabah gösterdi kendini:) oldukça rahattım.
Form çayın boşaltımı rahatlatmasının yanında, besinlerin çok da sindirilmeden atılmasına etkisi olduğu ortada. Dolayısıyla normal şartlarda alacağınız kaloriden daha azını almanıza sebep oluyor. Bu tıpkı ince bağırsağı kısa olan insanların daha zor kilo alması gibi. Açıklayalım; ince bağırsağın kısa ise besinler daha az sindirilir ve dolayısıyla daha ez emilim olur. Tam tersi ince bağırsağı uzun olan insanlarda kolay kilo alırlar. Ben de form çay ile ince bağırsağım kısaymış etkisi yaratıyorum sanki. Olumsuz etkilerinin olduğunu biliyorum içinde sinemaki olan form çayların ancak bu çaylardan çok uzun süre içmeyi düşünmüyorum zaten. İlk bir hafta daha çok ve çabuk kilo verdirerek beni motive etmeleri için kullanacağım. Sonraki haftalarda zaten verdiğim kiloların motivasyonu yeterli olacaktır.
Akşam 8 gibi tempolu olmayan 40 dk bir yürüyüş yaptım. Normal şartlarda ağır spor yapan bir insanım ama bu şekilde spor yaptıktan sonra insan acıkıyor ve bu açlığı kontrol etmek çok zor. Psikolojik olarak da "zaten spor yaptım bir sürü kalori harcadım birazcık yesem ne olacak canım" moduna girip ipin ucunu kaçırıyorum. Bu hatamın farkına vardım ve artık bu durumun oluşmasına izin vermeyeceğim.
Spor konusunda yaptığım diğer bir yanlış da akşamları ağır spor yapmaktı. Akşam yapılan spor vücudu uyandırdığı, metabolizmayı hızlandırdığı için uyku problemi yaratıyor. Uyuyamayınca insan açlığının daha çok farkında oluyor ve gecenin ilerleyen saatlerinde yemek yiyor. Spor saatlerimde de düzenlemeye gidiyorum.
KARAR: Akşamları ağır spor yapmak yok! Akşamları hafif yürüyüşler yapacağım ve ciddi spor yapmak istediğimde sabah erken vakitte gideceğim spor salonuna, spor sonrasında yediklerime de ekstra dikkat edeceğim.
Ve bu sabah tartıldığımda 66.0 kiloydum :)
Kendime not: 1 gün için 1.1 kilo biraz fazla tabii gelecek günlerde böyle bir kilo kaybı beklemiyorum.