Whiteside'ın Diyet Günlüğü

Whiteside

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
13
1
18
Son bir yıl her sabah ne giyeceğimi bilemediğim ve giyecek bir şey bulamadığım için sinir harbi yaşayarak ve eşime de yaşatarak geçti...
İnsan her sabah giyecek bir şey bulamıyorum diye ağlar mı (Mecazi anlamda kullandım ağlamayı), ağlamamalı!

Her alışverişe gittiğimde 36 beden kıyafetleri denemek istedim ama 40-42 bedenin bile aslında bana dar geldiğini gördüm ve tabii artık kılık kıyafet alışverişine gitmiyorum.
Bu duruma çok üzülmeme rağmen yaptığım diyetlerin devamını getiremedim. Ya hiç bir şey yemedim ki bu durum 2-3 günü geçemedi doğal olarak ya da protein komasına girer miyim acaba diyecek kadar et yedim (Dukan'dan bahsediyorum). Sonuç, dalgalı seyreden bir kilo durumu...

Hastalık vb. sebeplerle 57 kilodan 72'lere kadar çıktım. Bu sabah tartıldığımda 67,1 kiloydum.
Aldığım kiloların bana ait olmadığını biliyorum. Bu kiloları vermek için denediğim diyetlerle kendime fiziksel ve psikolojik zarar verdiğimin de farkındayım.
Yanlış olan ne var diye düşünüyorum bir süredir.
Evreka:) İstiyorum ama yapamıyorum çünkü kaldırabileceğimden fazlasını yüklenmeye çalışıyorum.

Yapmam gereken yaşam tarzımı değiştirmek.
İşte bugün buraya bu yüzden yazıyorum, BEN ARTIK TARZIMI DEĞİŞTİRİYORUM!

Diyet listem yok ama çok şükür aklım yerinde, neyi yemem neyi yememem gerektiğini biliyorum.
Artık abur cubur yok.
Artık düzgün bir sabah kahvaltısı var.
Artık 7'den sonra yemek yemek yok.

Bakalım neler olacak, meraktayım:)

Dün, yediklerime dikkat ederek geçen ilk günümdü.

Kahvaltıda yarım domates, yarım salatalık, 1 haşlanmış yumurta, 2 zeytin,
Öğlen 100-150 gr kuzu haşlama ve biraz salata,
Akşam yarım palamut,1 domates ve 1 armut çok az da ekmek yedim. Akşam 7:30'da yemek işi bitmişti artık.

Gün boyunca 3 litreye yakın su, 2 sefer form çay içtim ve tabii 2-3 fincan normal çay ve 1 fincan sütlü neskahve içtim.
(Uvvv böyle yazınca da insan kendinden korkuyor, ne çok şey var listemde!)

Normal çayın idrar söktürücü etkisi düşünüldüğünde, gün boyunca içtiğim 3 litre su ideal miktar olsa gerek :D
Form çayın etkisi de sabah gösterdi kendini:) oldukça rahattım.

Form çayın boşaltımı rahatlatmasının yanında, besinlerin çok da sindirilmeden atılmasına etkisi olduğu ortada. Dolayısıyla normal şartlarda alacağınız kaloriden daha azını almanıza sebep oluyor. Bu tıpkı ince bağırsağı kısa olan insanların daha zor kilo alması gibi. Açıklayalım; ince bağırsağın kısa ise besinler daha az sindirilir ve dolayısıyla daha ez emilim olur. Tam tersi ince bağırsağı uzun olan insanlarda kolay kilo alırlar. Ben de form çay ile ince bağırsağım kısaymış etkisi yaratıyorum sanki. Olumsuz etkilerinin olduğunu biliyorum içinde sinemaki olan form çayların ancak bu çaylardan çok uzun süre içmeyi düşünmüyorum zaten. İlk bir hafta daha çok ve çabuk kilo verdirerek beni motive etmeleri için kullanacağım. Sonraki haftalarda zaten verdiğim kiloların motivasyonu yeterli olacaktır.

Akşam 8 gibi tempolu olmayan 40 dk bir yürüyüş yaptım. Normal şartlarda ağır spor yapan bir insanım ama bu şekilde spor yaptıktan sonra insan acıkıyor ve bu açlığı kontrol etmek çok zor. Psikolojik olarak da "zaten spor yaptım bir sürü kalori harcadım birazcık yesem ne olacak canım" moduna girip ipin ucunu kaçırıyorum. Bu hatamın farkına vardım ve artık bu durumun oluşmasına izin vermeyeceğim.

Spor konusunda yaptığım diğer bir yanlış da akşamları ağır spor yapmaktı. Akşam yapılan spor vücudu uyandırdığı, metabolizmayı hızlandırdığı için uyku problemi yaratıyor. Uyuyamayınca insan açlığının daha çok farkında oluyor ve gecenin ilerleyen saatlerinde yemek yiyor. Spor saatlerimde de düzenlemeye gidiyorum.

KARAR: Akşamları ağır spor yapmak yok! Akşamları hafif yürüyüşler yapacağım ve ciddi spor yapmak istediğimde sabah erken vakitte gideceğim spor salonuna, spor sonrasında yediklerime de ekstra dikkat edeceğim.

Ve bu sabah tartıldığımda 66.0 kiloydum :)

Kendime not: 1 gün için 1.1 kilo biraz fazla tabii gelecek günlerde böyle bir kilo kaybı beklemiyorum.

Günlüğün hayırlı olsun canım:3: Bende senin gibi düşünüyorum spor yapmak istemiyorum bu tembellikten ziyade spor yapınca acıkıp yiyeceklere saldırmaktan korkuyorum. Ne de olsa sporumuda yaptım diye

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim Zuzu:)
Bir akşam internette kendime yeni bir diyet ararken senin günlüğünü gördüm ve buraya yazmaya da senin günlüğünü okuduktan sonra karar verdim. Süreci yazılı olarak görmenin beni daha çok motive edeceğinin düşünüyorum:) Günlüğünün tamamını okudum geçen zaman içerisinde yaşadığınız tecrübeleri gördüm ve bunlardan kendime de ders çıkardım:)

Dün neler yaptığıma gelirsem;

Kahvaltı: 2 yumurtalı ve beyaz peynirli omlet
Öğlen: Salata, 2 tavuk but
Ara: 200 gr. yoğurt ve 5-6 ceviz
Akşam: Roka salatası ve 0,5lt drink:)

Ceviz ve yoğurdu karıştırarak yedim ve muhteşem ikili olduklarına karar verdim, tavsiye ederim:)

Gün boyu 3 lt' ye yakın su, 2 sefer form çay içtim.
Spora gidemedim.

Yeni de bir karar aldım, tabağımdakilerin 4'de 3'ünü yiyeceğim bundan sonra... Fark ettim ki artık doymuş bile olsam tabağımda kalmasın yazıktır diyerek yemeye devam ediyorum. Tabağımda bir şeyler kalabilir fikrini kafama yazmak istiyorum:)

Bu sabah tartıldığımda 65,7 kiloydum :)

Artık onlar düşünsün :D

Günaydın:)
bugün biraz yorgun kalktım gece zor uyuduğum için ama tartıdaki rakamı görünce tüm enerjim yerine geldi:)

Dün neler yedim
Sabah: Yarım domates, yarım salatalık, 3/4 haşlanmış yumurta, 2 zeytin, biraz beyaz peynir
Öğlen: Etli kuru fasülye, salata
Ara: Cevizli kuru kayısılı 200 gr yoğurt
Akşam: Salata, 1 armut

Gün boyunca 3 lt'ye yakın su, 1 Türk kahvesi ve 1 sütlü kahve içtim.

Akşam 40 dk'lık hafif bir yürüyüş yaptım, yatmaya yakın da 1 form çay içtim.

Porsiyonlarımı küçültme konusunda salatayı muaf tutmaya karar verdim. Ama ana yemeklerde 3/4 oranı geçerli olacak.

Çalıştığım yerde zaman zaman toplantı düzenlemem ve bu toplantılara misafir davet etmem gerekiyor. Bu katılımcıların karşılarında fiziksel olarak düzgün ve hatta güzel bir kadın görmeleri ile fiziksel olarak gözü yoran bir kadın görmeleri oluşacak ilk intibayı direk etkiliyor. ''İnsanlar üzerinde meydana getirdiğimiz ilk intiba 30 saniye içinde oluşur. Bu süreyi bilinçli kullanmak, karşımızdakiler üzerinde istediğimiz intibanın oluşmasına imkan verir''. Bu durumda ilk intiba oluşurken en önemli veriler fiziksel görünüşün, mimik ve jestlerden alınmaktadır. Diğer yandan, yeni tanıştığım insanlarda bıraktığım intiba daha sonra işimi yapmamı kolaylaştırabilir veya zorlaştırabilir. Fit olduğum zamanlar ile şu an ki durumumu kıyasladığım zaman, fazla kilolardan kaynaklı iş anlamında olumsuz farklar olduğunu açık bir şekilde görebiliyorum. Sonuç olarak hem sağlığım (kilodan doğrudan etkilenen bel fıtığı problemim var, fazla kilonun sağlığıma diğer etkilerini saymıyorum bile) hem işim için kilo vermek zorundayım.

Kilo vermek artık bir tercih meselesi değil! MECBURİYET!

Ve bu sabah tartıldığımda 65,1 kiloydum..

waooooww harikasınnn böyle devam ederseen zorlanmadan kilo vericeksinnn :) darısı başıma inşallahhhh

Yaqmur199 çok teşekkür ederim verdigin moral için:)) Sen de ben de bu isi yapalım, sonra da burada aldığımız birbirinden güzel kıyafetleri paylaşalım ;))

Yoğun ve çok yemekli bir haftasonundan fena sayılmayacak şekilde çıktım.
Haftasonu yediklerimi saymayacağım ama cumartesi işin içine biraz tatlı girdi, eyvah yoksa başa mı dönüyorum derken pazar günü normale dönüp toparladım durumu:)
Sabah 65,3 kiloydum. Bir haftalık sürede 2 kilo verdim diyebilirim sanırım:)
Yarından umutluyum...

Evettt,
2/10/2012 tarihinde 67 kilo olarak başladığım serüvenimde bugün sabah itibariyle 63,8'i gördüm :)
16 günde 3 kilo gayet güzel bir rakam. Yemeği azalttım, günde 3 lt su içiyorum. İlk haftadan sonra form çayı bıraktım.
Midem küçüldü, bünyem alıştı:)
Daha güzel rakamlarda yazacağım buraya.
Byee...

Back
X