Xoksoplazma

sevdozdmr34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2024
42
7
1
30
Kızlar merhaba ben pkos hastası olan biriyim aynı zamanda insülin direncim var 120 kilodan metofin kullanarak 110 indigim de gebe oldugumu ögrendim ve doktora gittim kan tahlili yaptılar bana vucudunda toksoplazma diye bir virüs oldugunu bebege geçip onda gelişim geriligi olabilecegi söylendi sonrasında devlet hastanesinde detaylı kan verdim onlar bana yok dediler ama yinede araştırmaya bi git emin olalım dediler gittim e nabızdan takip ettim negatif çıkmıştı calıştıgım için testlerin zamanlarını hastane randevularını cogu zaman kaçırıyorum derken Allaha emanet dedim içini rahat tut olacagına varır herşey ama zehir zemberek geçti gebeligim nasıl olucak kötü bişey varmı diyerek suan 20 haftalıgım ufak tefek hareketlerini hissediyorum 18 haftadan beri bugun hastaneye gittigimde bana yine tokso denilen illetten bahsettiler ve karnımdan sıvı almak istediler istemedim ben imza aldılar ve erken şeker yüklemesi istediler 10 hazirana randevu verdi ama insülin direncim oldugu için yaptırsammı yaptırmasammı çok endişe ediyorum araştırma yaptıkça testlerden soguyorum yok tetenoz aşısı sakat bırakır şeker yüklemesi zararlı allak bullak oldum neredeyse evde dogurayım gitsin kafasına bürünücrm başına gelen varmı bu olaydan cok uzun oldu hakkınızı helal edin teşekkür ederim okuyanlara

Küçük kızımda bende de pozitif çıktı toksoplazma . Hamilelikten önce geçirdiğim için sıkıntı olmaz dedi doktorum . Hamilelik sırasında geçirirsen sıkıntı demişti. Ama bebekte kalıcı hasar bırakması düşük bi ihtimal dedi. Şükür sağlıklı hiç bi problem yok. Tetenoz aşısı da yaptırdım iki kızımda da yine bi problem yok.
Kafanızı karıştırmayın. Bir doktora bi hastaneye bağlı kalın derim . Her hastanenin sonuçları çoğunlukla farklı oluyor. Her doktor illa ki başka bişey söylüyor. Gönlünüz hangisinde rahat ise onunla devam edin . Bir ona bir buna yapmayın

Küçük kızımda bende de pozitif çıktı toksoplazma . Hamilelikten önce geçirdiğim için sıkıntı olmaz dedi doktorum . Hamilelik sırasında geçirirsen sıkıntı demişti. Ama bebekte kalıcı hasar bırakması düşük bi ihtimal dedi. Şükür sağlıklı hiç bi problem yok. Tetenoz aşısı da yaptırdım iki kızımda da yine bi problem yok.
Kafanızı karıştırmayın. Bir doktora bi hastaneye bağlı kalın derim . Her hastanenin sonuçları çoğunlukla farklı oluyor. Her doktor illa ki başka bişey söylüyor. Gönlünüz hangisinde rahat ise onunla devam edin . Bir ona bir buna yapmayın
Teşekkür ederim içimi rahatlattıgınız için ama benim kendi doktorum zaten beni araştırmaya yönlendiren oyuzden gitmek zorunda kalıyorum başka bir doktora gitsem oda başka bişey diyecek diye evham yapıyorum

Teşekkür ederim içimi rahatlattıgınız için ama benim kendi doktorum zaten beni araştırmaya yönlendiren oyuzden gitmek zorunda kalıyorum başka bir doktora gitsem oda başka bişey diyecek diye evham yapıyorum
Evhamlanmayın . Sadece kalbinizin sesini dinleyin . Allah korusun bebekte herhangi bi problem olsa gebeliğinizi sonlandırmayı düşünüyor musunuz?
Eğer düşünmüyorsanız boşuna kendinizi ve bebeğinizi strese sokmayın ❤️
Bol bol konuşun bebeğinizle .

Merhaba, toksoplazma önceden geçirmiş misiniz yoksa şu anda mı geçiriyormuşsunuz onu anlayamadım. Benim bildiğim önceden geçirilen sıkıntı yapmaz, hatta aşı görevi gördüğü için hamileyi gebelik sırasında geçirmekten korur diyordu. Kediniz falan mı vardı?

Merhaba, toksoplazma önceden geçirmiş misiniz yoksa şu anda mı geçiriyormuşsunuz onu anlayamadım. Benim bildiğim önceden geçirilen sıkıntı yapmaz, hatta aşı görevi gördüğü için hamileyi gebelik sırasında geçirmekten korur diyordu. Kediniz falan mı vardı?
Evet evde iki kedimiz vardı önceden mi suan mı bunu anlayamadılar ve bu konuda beni çok yıprattılar çünkü vucudumda pozitif gözüküyor bebekten sıvı almak istediler varmı yokmu bebekte diye ama ben istemedim

Evet evde iki kedimiz vardı önceden mi suan mı bunu anlayamadılar ve bu konuda beni çok yıprattılar çünkü vucudumda pozitif gözüküyor bebekten sıvı almak istediler varmı yokmu bebekte diye ama ben istemedim
Nasil anlayamadilar ne zaman geçirdiğinizi?

Igg igm değerleriniz ne durumda?

Eklentiler

• IMG_0459.webp
    IMG_0459.webp
    29,4 KB · Görüntüleme: 27
Daha onceden gecirmis bagisiklik kazanmissiniz ama cok uzun zaman olmamis gecireli. Igg dustukce hastaligi gecirdiginiz zaman eskiyecektir.

Igm pozitif olsaydi su an aktif sekilde hastaligi gecirdiginizi soyleyebilirdik.

Back
X