Slm arkadaşlar.. öncelikle diyetimin başarı öykülerinden çok kısa bahsetmek istiyorum size... Diyeti 3 yıl önce bunalımda ve eve kapanıp ders çalışmak zorunda olduğum bir dönemde yaptım ve sonucunda özellikle son 2 yıldır 34 beden olarak dolaşıyorum ve istediğimi çok çok abartmadan yiyebiliyorum.. bu diyeti son 2 yıldır çevremden bir çok arkadaşıma ve akrabama uygulattım ve hepsinin sonucu süperdi. en son çok yakın bir arkadaşıma (arkadaşım doğum yapalı iki yıl olmuştu çok fazla kilo almıştı ve bir türlü veremiyordu) uygulattım ve şu anda manken gibi dolaşıyor..
Diyetimin belirli bir listesi yok çünkü herkes aynı sebzeleri yemekten hoşlanmayabilir ve o gün o yiyecek eviniz de olmayabilir.. diyetimin püf noktası kurallara uy, saatinde ye ve sık ye....
Öncelikle spor yapmanız şart. Spordan kastım en az yarım saatlik ve tempolu akşam yürüyüşü bile olabilir. fazlasına ve abartmaya gerek yok. hazır gıdalardan ve paketlerde satılan her türlü yiyecekten uzak durmanız gerekiyor... abur cubur diye tarif ettiğimiz yiyeceklerin yerini kuru meyveler ve kuru yemişler alacak.. bol su ve tabiki tarifini vereceğim bitki çayı içilecek. Şimdi listeye geçelim:
Sabah:
1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir( tercihen az yağlı)
1 dilim ekmek (kepek ekmeği olabilir)
1 haşlanmış yumurta( mecburi değil ama öğlene kadar tok tutar)
1 salatalık, 1 domates, birkaç dal maruldan oluşturulmuş söğüş salata
Az şekerli çay yada bitki çayı
Bir bardak süt( tercihe bağlı ama ben her sabah içtim )
Öğün arası
Bitki çayı bir avuç kuruyemiş veya kurutulmuş meyve
Bitki çayı:
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı funda yaprağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı mate
1 tatlı kaşığı yeşil çay
Hepsini bir lt sıcak suda birkaç dakika demleyip içebilirsiniz.
Bunun haricinde istediğiniz bitki çayını içebilirsiniz ama bu çayı günde 3 fincan içmenizi gerekiyor.
Öğle:
Buhar da bir yemek kaşığı zeytinyağı ile pişmiş sebze yemeği.( istediğiniz sebze den yapabilirsiniz. Hafta da bir et yeme hakkınız var)
İki yemek kaşığı yağsız pilav yada makarna
İki yemek kaşığı yoğurt
Yağsız salata.
Öğün arası: bitki çayı kuru yemiş.
Saat 3-5 arası bir adet meyve
Akşam:
Öğle yemeğin de yedikleriniz yada verilen seçeneklerden her hangi biri olabilir.
Menü haricinde yağsız tavuk veya ton balığı salatası da yiyebilirsiniz.
Akşam saat 8 den sonra kesinlikle hiçbir şey yememelisiniz.
Şimdiden kolay gelsin .
Diyetimin belirli bir listesi yok çünkü herkes aynı sebzeleri yemekten hoşlanmayabilir ve o gün o yiyecek eviniz de olmayabilir.. diyetimin püf noktası kurallara uy, saatinde ye ve sık ye....
Öncelikle spor yapmanız şart. Spordan kastım en az yarım saatlik ve tempolu akşam yürüyüşü bile olabilir. fazlasına ve abartmaya gerek yok. hazır gıdalardan ve paketlerde satılan her türlü yiyecekten uzak durmanız gerekiyor... abur cubur diye tarif ettiğimiz yiyeceklerin yerini kuru meyveler ve kuru yemişler alacak.. bol su ve tabiki tarifini vereceğim bitki çayı içilecek. Şimdi listeye geçelim:
Sabah:
1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir( tercihen az yağlı)
1 dilim ekmek (kepek ekmeği olabilir)
1 haşlanmış yumurta( mecburi değil ama öğlene kadar tok tutar)
1 salatalık, 1 domates, birkaç dal maruldan oluşturulmuş söğüş salata
Az şekerli çay yada bitki çayı
Bir bardak süt( tercihe bağlı ama ben her sabah içtim )
Öğün arası
Bitki çayı bir avuç kuruyemiş veya kurutulmuş meyve
Bitki çayı:
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı funda yaprağı
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı mate
1 tatlı kaşığı yeşil çay
Hepsini bir lt sıcak suda birkaç dakika demleyip içebilirsiniz.
Bunun haricinde istediğiniz bitki çayını içebilirsiniz ama bu çayı günde 3 fincan içmenizi gerekiyor.
Öğle:
Buhar da bir yemek kaşığı zeytinyağı ile pişmiş sebze yemeği.( istediğiniz sebze den yapabilirsiniz. Hafta da bir et yeme hakkınız var)
İki yemek kaşığı yağsız pilav yada makarna
İki yemek kaşığı yoğurt
Yağsız salata.
Öğün arası: bitki çayı kuru yemiş.
Saat 3-5 arası bir adet meyve
Akşam:
Öğle yemeğin de yedikleriniz yada verilen seçeneklerden her hangi biri olabilir.
Menü haricinde yağsız tavuk veya ton balığı salatası da yiyebilirsiniz.
Akşam saat 8 den sonra kesinlikle hiçbir şey yememelisiniz.
Şimdiden kolay gelsin .