• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ya lelli oldu kafam...

sahsenem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2012
416
557
158
Selamlar...

Kizlar valla durumlar ya lelli. En basindan anlatirsam coook uzun surer. Benim kv ve kp evlendigimizden beri sudan sebeplerle bana ve esime etmedikleri hakareti birakmadilar. Savunma olarak da hep biz sinirliyiz biz buyuguz siz alttan alin dediler. Her tartismada sustum cevap vermedim. Her hakareti duydum yalniz. Ne ben onlari ararim ne onlar beni arar. Yalnizca zorunlu durumlarda gorusuruz o durumlarda da laf sokar surat asarlar.

Hamile oldugumu ogrendigimizde ufak bir sok gecirdik. Bakalim iliskiler ne boyutta olacak diye dusunmustum.beni hic aramadilar hayirli olsun demediler.halimi hatrimi sormadilar.bebegi ogullarina soruyorlar esim de kendi bildigi kadariyla cevap veriyor. Zorunlu kalip gorustugumuz zamanlarin birinde kv yatak dolap almaya birlikte gidelim ya da arabasini biz alalim her seyi siz almayin dedi. Ben istedigim dolabi anlatinca begenmedi.yatagini yatak odama koycam dedim karsi cikti.evin alt katinda bebek odasi yapalim diyor.ama benim yatak odam ust katta. Istedigim bebek arabasini da basit buldu daha satafatli bir sey alalim dedi. Cok baskici ve israrci birisi.illa kendi istedigi olsun diye ikna etmeye calisir karsisindakini.asla yilmaz ve bikmaz.

Babaanne olarak ne kadarina karisabilir? Benim iliskim iyi degil diye cocugumun da oyle olmasini istemem. Babaanne sevgisinden mahrum da kalmasin bebek ama ben hakaretlerini unutamazken onunla birlikte bebek alisverisi yapmak da istemiyorum. Esimse asla yardimlarini istemiyor. Durumlari cok iyi olmasina ragmen bize aldiklari her seyin lafini ederler cunku. Siz layik degilsiniz ama biz aldik dediler hep. Bunlari duymak istemiyor esim.bizim de maddi imkanimiz cok sukur yerinde. Babaanne dede olarak heveslenip bir sey almak istiyorlar diyorum kendi kendime. Ama sonra diyorum ki beni gorunce bebek nasil, kontrole gittiniz mi, sen nasilsin diye sormuyorlar bile.

Bebek bile affettirmiyor yaptiklarini.

Hiçbir şey almasınlar canım. Elbette gelir görürler, sizde gidersiniz. Manevi anlamda asla eksik bırakmaz, elinden geleni yaparsın. Ama maddi anlamda hiçbir yardımı, desteği, hediyeyi kabul etme. Kafanıza kakılacak belli.

Ayrıca biz aldık diye, her şeye karışacak. Kendin al, istediğin yere koy. Kimsenin bebeğine ve evliliğine karışmasına müsaade etme.

Fikrini sorma, söylemesine izin verme. Ben böyle sevdim, böyle olacak de geç. Bazı insanlar huzursuzluktan beslenir. Sanırım onlarda öyle.

Almasınlar kendiniz gidin alın, sonradan biz bunu aldık siz haketmiyosunuz diyecek yine belli. Huylu huyundan vazgeçmez. Sizin sağlığınızı sormuyo bide şunu alalım biz diyo. Bi bahane uydurun ya da açık açık biz alacaz diyin.

Aynen oyleler. Evime geldiginde de her seye karisir. Hicbir seyi asla begenmez. En basit salataya bile laf soyler. Halbuki herkes begenir yemeklerimi. Ama herkese karsi ayni kv. Butun sulale sevmez bu elestirilerini. Gecenlerde baska bir gelinleri ne kadar muhalefetsin teyze sen her seye bir konuda da memnuniyet goster diye isyan etti. Kp de asiri sinirli. Her seye sinirlenir ve herkesle surekli kavga eder. Ve biliyor musunuz egitimli olmalarina ragmen agizlarindan kufur eksik olmaz. Beni atanamadigim icin begenmiyorlar. Esimin iyi bir isi var.

babaanne ne karışırmış..fikrini söyler o kadar..sizde sormadan alın..bildiğinizi yapın..mutlu günlerde büyütün bebeğinizi..:nazar:

Aynen oyleler. Evime geldiginde de her seye karisir. Hicbir seyi asla begenmez. En basit salataya bile laf soyler. Halbuki herkes begenir yemeklerimi. Ama herkese karsi ayni kv. Butun sulale sevmez bu elestirilerini. Gecenlerde baska bir gelinleri ne kadar muhalefetsin teyze sen her seye bir konuda da memnuniyet goster diye isyan etti. Kp de asiri sinirli. Her seye sinirlenir ve herkesle surekli kavga eder. Ve biliyor musunuz egitimli olmalarina ragmen agizlarindan kufur eksik olmaz. Beni atanamadigim icin begenmiyorlar. Esimin iyi bir isi var.

Allah ım sen koru böyle kv ve kp yanii. Okumuş cahiller işte ne diyecen karıştırmayacan hiç bişeye ki sonunda lafı yememek için.

Ee affetmeyin o zaman . Taviz , tavizi doğurur. Yarın öbür gün bebeğin suyunu biz aldık, onu biz yaptık deseler daha çok üzülürsunuz. Insan kendisine soyleneni hadi bi yere kadar yutar, ama evlad farklıdır. Bence minimal seviyede tutun ilişkiyi. Çocuğunuza birsey alırsa söz söyleyip işinize, kararlariniza Karışma hakkını elde eder. Sonuçta size yaptıkları belli değil mi ? Ne gerek var.

O kadar degisik insanlar ki anlatamam.Aldirmasam da sorun yaratacaklar eminim. Almaya birlikte gidersek de asla benim istedigim alinmayacak. Cok arastiriyorum dolabi, arabasini... ama fikirlerim begenilmiyor. Ya en basiti sizce yeni dogan bir bebek annesi ust katta yatarken alt katta uyutulur mu? Ben mi anormalim diye dusunuyorum bazen. Buna aciklamasi eve gelen misafirlerin bebek odasi gormek istemeleriymis. Bir de bizim fikrimizi almadan kirk mevludunde dagitmak icin hediye siparisi vermis. Gerci bize vermeyecekmis kendi cevresine dagitacakmis onu. Mevludu de kendi evinde okutacakmis.

O kadar degisik insanlar ki anlatamam.Aldirmasam da sorun yaratacaklar eminim. Almaya birlikte gidersek de asla benim istedigim alinmayacak. Cok arastiriyorum dolabi, arabasini... ama fikirlerim begenilmiyor. Ya en basiti sizce yeni dogan bir bebek annesi ust katta yatarken alt katta uyutulur mu? Ben mi anormalim diye dusunuyorum bazen. Buna aciklamasi eve gelen misafirlerin bebek odasi gormek istemeleriymis. Bir de bizim fikrimizi almadan kirk mevludunde dagitmak icin hediye siparisi vermis. Gerci bize vermeyecekmis kendi cevresine dagitacakmis onu. Mevludu de kendi evinde okutacakmis.

Sanki kendim yazmisim gibi okudum. Alicaz yapicaz vs derler heves ediyorlar kirmiyim derim ama begendigim istedigim bisey olmaz. Hos hamileligimde bunlar dendi dendi, benim geceligimle bebege bi hastane cikisi aldi o kadar. Kurabiye yaptiralim dedim, evde yapip getirmis. Mevludu kendi restorantlarinda yapacakmis, oyle millet gibi tavuklu degil etli pilav yaptiracakmis. Bunlar trilyonluk insanlar ama gorgusuzler, sonradan gorme cinsinden.. Havlu yaptirmislar bebegin adini da isleteceklermis ustune, sormadilar bile.. Esimle sorunluyuz, o benim ailemle sorunlu, kv ise gittigi mevlutlerin taktiklarinin geri donusu olamayacak diye tutustu. Siz gelmeyecekseniz de bebegi gotururum mevludu yapar getiririm bile dedi bana (bebegim 2.5 aylik)

Ee affetmeyin o zaman . Taviz , tavizi doğurur. Yarın öbür gün bebeğin suyunu biz aldık, onu biz yaptık deseler daha çok üzülürsunuz. Insan kendisine soyleneni hadi bi yere kadar yutar, ama evlad farklıdır. Bence minimal seviyede tutun ilişkiyi. Çocuğunuza birsey alırsa söz söyleyip işinize, kararlariniza Karışma hakkını elde eder. Sonuçta size yaptıkları belli değil mi ? Ne gerek var.
Evet haklısın.
Hem bebegın altkatta nıye yatsın sureklı yanında olman gerekecek gecelerı kalkacak sen neyu nasıl ıatıyorsan kendun al eşinlede konuş bu durunu

beraber çıkmak istiyorsa çıkın ama beğendiğiniz şeyleri kendiniz alın..onlar hediye almak isterse alsınlar..

ben olsam böyle insanlardan zırnık kabul etmem
çok ısrar ediyorlarsa, biz ihtiyçlarını alıyoruz çok istiyorsanız bebek doğunca 18 yaşına gelince çekebileceği gibi banka hesabı açın de geç
aslında buna da hiiiiç gerek yok diye de ilave et

Tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum, temel ihtiyaçlarından hiç birşey aldırmayın.
Temel ihtiyaçtan kastım; beşiği, arabası, yürüteci vs..
Bunları kendi zevkinize göre siz seçip alın, nereye kurmak istiyorsanız oraya kurun beşiğini.
Kesinlikle karışmalarına müsaade etmeyin.
İllaki bişeyler almak istiyorlarsa kıyafet, bez gibi şeyler alsınlar.
Kesinlikle hiçbir beklentiniz olmasın.

Ay bu konuda yazacak şok şeyim var zaten :)

Yaaa oyle oluyor iste,gelini sevmezler ama gelinden dogan bebek icin ölup biterler..cok zoruna gidiyor insanin kendimden biliyorum,ister istemez zamanla cocugunda onlardan uzaklasmasini istiyorsun... kayinvalidene firsat verme,almak istiyorsa hediye,versin parasini,begendiginizi alin,kullanacak olan sizsiniz desin,hatta ona bile gerek yok,ne parasini al ne hediyesini.esin dogru dusunuyor,alacagi iki parca birsey,bin laf sozle alinacak,ustune aldim aldim diye laf edecek.bosversene... kendin al ihtiyaclarini...bebege evin musaitse bir oda yap.yatakli dolapli,ama seyyar gezen bir besikte odanda olsun.ilk uc dort ay yaninda kalmasi acisindan,cok ufak,sirin besikler var..saglicakla buyut bebeginide.

Erkek annesi ve babası allammm neden hep böleler ki ? Gelinlerin sınavı mı acep ?

coplerini istemezdim, hic muhattap olmayin. bir arkadasin dedigi gibi temel ihtiyaclarini alin kendiniz, hediye vermek isteyen altin alir baska birseyler alir. karistirmamaniz en hayirlisi olur sizin icin.

Selamlar...

Kizlar valla durumlar ya lelli. En basindan anlatirsam coook uzun surer. Benim kv ve kp evlendigimizden beri sudan sebeplerle bana ve esime etmedikleri hakareti birakmadilar. Savunma olarak da hep biz sinirliyiz biz buyuguz siz alttan alin dediler. Her tartismada sustum cevap vermedim. Her hakareti duydum yalniz. Ne ben onlari ararim ne onlar beni arar. Yalnizca zorunlu durumlarda gorusuruz o durumlarda da laf sokar surat asarlar.

Hamile oldugumu ogrendigimizde ufak bir sok gecirdik. Bakalim iliskiler ne boyutta olacak diye dusunmustum.beni hic aramadilar hayirli olsun demediler.halimi hatrimi sormadilar.bebegi ogullarina soruyorlar esim de kendi bildigi kadariyla cevap veriyor. Zorunlu kalip gorustugumuz zamanlarin birinde kv yatak dolap almaya birlikte gidelim ya da arabasini biz alalim her seyi siz almayin dedi. Ben istedigim dolabi anlatinca begenmedi.yatagini yatak odama koycam dedim karsi cikti.evin alt katinda bebek odasi yapalim diyor.ama benim yatak odam ust katta. Istedigim bebek arabasini da basit buldu daha satafatli bir sey alalim dedi. Cok baskici ve israrci birisi.illa kendi istedigi olsun diye ikna etmeye calisir karsisindakini.asla yilmaz ve bikmaz.

Babaanne olarak ne kadarina karisabilir? Benim iliskim iyi degil diye cocugumun da oyle olmasini istemem. Babaanne sevgisinden mahrum da kalmasin bebek ama ben hakaretlerini unutamazken onunla birlikte bebek alisverisi yapmak da istemiyorum. Esimse asla yardimlarini istemiyor. Durumlari cok iyi olmasina ragmen bize aldiklari her seyin lafini ederler cunku. Siz layik degilsiniz ama biz aldik dediler hep. Bunlari duymak istemiyor esim.bizim de maddi imkanimiz cok sukur yerinde. Babaanne dede olarak heveslenip bir sey almak istiyorlar diyorum kendi kendime. Ama sonra diyorum ki beni gorunce bebek nasil, kontrole gittiniz mi, sen nasilsin diye sormuyorlar bile.

Bebek bile affettirmiyor yaptiklarini.
Hiçbir şey almasınlar.Hee illada alacaksa,alsın koy kenara.İşine yararsa kullan yaramazsa ver bir fakire.

Yorumlar icin cok tesekkurler...

Bebek dogduktan sonra iletisimi bir mesafede tutmak iyice zorlasacak. Kendi istediklerimi kendim habersizce almaya karar verdim. Zaten bir kere soyledi. Siz bir daha bahsetmeyince aldim ben derim. Bebek yokken nasilsak varken de oyle olsunlar. Egitimli cahillerle ugrasmak gercekten zor cok zor.

Back
X