Ya memeden kesicem ya böyle ölücem

meryemakca78

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2017
127
7
18
30
Merhaba arkadaşlar
16 aylık oglum var ve bir meme bağımlısı resmen keyif yapıyor gece gündüz emerek uyuyor baska uyutamıyoruz aksi sinirli bir bebek migrenim ve gerilim tipi baş ağrım var ve piskolejik sorunlarım oldugu için ilaç kullanmam gerek ama emziren anneler kullanamıyor başımın ağrısından kafamı duvara vuruyorum minoset işe yaramıyor doktor vereceğim ilacı emziren anneler kullanamaz her iki doktorda kesmemi ondan sonra tedaviye başlayacaklarını söyledi gelin görünki 7/24 memede canı sıkılıyor emmek istiyor emmeden yatmıyor memede uyuyor salça sürdüm geldi salçayı sildi emmeye devam etti
Allah rızası için yardımcı olun sabır taşı aldım ne yapıcam nasıl yapıcam bi yol gösterin.

Merhaba arkadaşlar
16 aylık oglum var ve bir meme bağımlısı resmen keyif yapıyor gece gündüz emerek uyuyor baska uyutamıyoruz aksi sinirli bir bebek migrenim ve gerilim tipi baş ağrım var ve piskolejik sorunlarım oldugu için ilaç kullanmam gerek ama emziren anneler kullanamıyor başımın ağrısından kafamı duvara vuruyorum minoset işe yaramıyor doktor vereceğim ilacı emziren anneler kullanamaz her iki doktorda kesmemi ondan sonra tedaviye başlayacaklarını söyledi gelin görünki 7/24 memede canı sıkılıyor emmek istiyor emmeden yatmıyor memede uyuyor salça sürdüm geldi salçayı sildi emmeye devam etti
Allah rızası için yardımcı olun sabır taşı aldım ne yapıcam nasıl yapıcam bi yol gösterin.
Bnm kızımda öyle cnm .gece uyutmuyor gündüz hiç birşey yaptırmıyor. Bnde arkadaş tavsiyesiyle saç koydum ondan korkup gündz emmemeye başladı .(korkutarak bıraktırmayın deselerde mecbur kaldm )

Bnm kızımda öyle cnm .gece uyutmuyor gündüz hiç birşey yaptırmıyor. Bnde arkadaş tavsiyesiyle saç koydum ondan korkup gündz emmemeye başladı .(korkutarak bıraktırmayın deselerde mecbur kaldm )

ayyy sac düsünmesi beni bile korkuttu iyk....

İşte nasıl :)
Ben tam zamanında kesmiştim anlatmıştım oğlum artık süt bitti meme acıyor diye. İlk akşam içli içli mememi tutarak ağladı sonra kabullendi. Ama 18 aylıkken de denemiştim faciayla sonuçlanmıştı o yüzden bilemiyorum ama korkutmayın bence ya daha küçük etki bırakabilir. Yavaş yavaş kesmeye çalışın her istediğinde vermeyin. Ve göğsünüze kolay ulaşabileceği şeyler giymeyin. Emzirme pozisyonunu sevmek için falan kullanmayın. Ben yaz sıcağında uzun kollu boğazlı badi ile gezdim. Ve bence etkili oldu.

seni cok iyi anliyorum kizimda oyleydi 23 aylikti zorla ayrıldı ben memlekete gittim orada dedesi arabayla gezerek uyudu gogsume salca sürmüştüm kizimada doktor tavsiyesi ile bir cay kasigi uyumasi icin ilac verdim 4 gun falan, biberona alisti 4 gunun sonunda

Merhaba arkadaşlar
Benim oğlumda aynı şekilde bağımlıydı. Az bişeye dalıp meme diye gelip kucağıma yatardı. Diş tedavim vardı emzirmemem gerekiyodu.
Bu zaman zarfında doktora giderken anneme bıraktım. Annem onu çorbayla sütle oyaladı. Baktım benden ayrı kaldığında sıkıntı olmuyo pek. Beni görünce aklına geliyodu. İki buçuk yaşında artık kesin kararlılıkla göğüs ucuna yara bandı yapıştırdım. Ucunu göremedi. Elletmedim acıyo dedim. Sonuç 2 gece ağlayarak uyudu. Gündüz çok mutduzdu. Bir haftayı bulmadı unuttu. Karalılıkla ve ağlamasını görmeyip oyalayrak unutturun.

18. Aydan bildiriyorum bir değişme Yok gece gündüz dakka bası meme meme diye ağlıyor

Sütten kesmeye kesin kararliysan eczanelerde tırnak yiyen çocuklar icin acı oje gibi birşey satiliyor zararli degil ondan surebilirsin bir kere tadina bakmakla biranda bırakıyorlar

Ben bir ay önce bıraktırmaya teşebbüs ettim, internetten araştırdım baya, sabırtaşı diye birşey var onu aldım aktardan memeye sürüyorsun, çocuk tek seferde tiksinip bırakıyor(muş)...(bırakmadı)valla 10 çocuktan 9unda işe yarıyormuş ama o kalan çocuk benimki çıktı :)) tiksinip tiksinip gelip tekrar yapıştı memeye. Sonuç hala emiyor.

Dene belki sende işe yarar.
Ben psikolojik olarak kendim de hazır değildim o yüzden üzerine düşmedim sanırım.

Arkadaşım meme ucunu içe burup şeffaf bant yapıştırdı , oğlu meme ucunu görmeyince hav yedi oğlum acıyo dedi, üçüncü gün kabullendi oğluşu

Merhaba arkadaşlar
Migren için başına nane yağı sürmeni tavsiye ederim

İşte nasıl :)

ben 18 aylıkken kızımı memeden kesmek zorunda kaldım. Hamileydim doğuma 1 ay kalmıştı ve kızım emince ishal olmaya başlamıştı. kesme süreci 1 ay kadar sürdü. Önce gün içinde emdiği öğünleri azalttık, gece emmek için uyandığında ya su verdik ya da babası kucakta gezdirerek tekrar uyuttu, ben pek ortada gözükmedim. Azaltma sonucunda artık sadece gece uyumadan önce ve öğle uykusuna yatmadan önce yani günde 2 kez emer hale gelmişti. Sonra onları da kestik. İlk 1 hafta zorluk oluyor ama alışıp unutuyorlar.

Merhaba arkadaşlar
Biberon ya da yalanci emzik kullniyor musunuz ?
Emmek istedigi zaman sut falan verseniz.

Arkadaşım meme ucunu içe burup şeffaf bant yapıştırdı , oğlu meme ucunu görmeyince hav yedi oğlum acıyo dedi, üçüncü gün kabullendi oğluşu
Bende buna benzer bişey yapmıştım.ucunu hiç göstermedim.gitmiş YÖK dedim ve biberon verdim.bunu iç artık dedim.3 gün sabret.3 gün emmezse unutuyo.benim kızımda aşırı düşündü memeye.

Sağlığınız söz konusu. Kesmeniz gerekiyorsa kesin memeden. Elbette üzülür, sizde üzülürsünüz. Ama migren ağrısı çok kötü, biliyorum.

Yavaş yavaş azaltarak kesin. Lütfen saçma sapan şeyler sürüp korkutmayın. Nasıl yüreğiniz el veriyor ki hayatta en sevdiği şeyden tiksindirerek yada korkutarak birden ayırmak? Dikkani dağıtacaksınız istediğinde. 5 kere emiyorsa 3 emsin 1 hafta. Sonra 2 emsin. Gün içinde bırakınca geceye geçersiniz.

Back
X