Ya memeden kesicem ya böyle ölücem

Benim bebeğim de bayağı memeye düşkündü. Önce gündüz emmelerini azalttık. Her istediğinde bir oyuncakla ya da meyveyle dikkatini dağıtıyordum. Gece babasıyla masal anlatarak uyuturduk ya da sohbet ederdik bizi dinlerken uyurdu. Gündüz uykularinda babaannesi ve halası çok yardımcı oldu. Tek başıma daha çok zorlanır din. Bir haftada unuttu nerdeyse. Sakın korkutup tiksindirmeyin yazık. Yavaş yavaş sabırla bırakıyorlar.

canim oncelikle sakin ol. yasadigin donem hiiiiic bitmeyecekmis gibi geliyor ama sen hic memeden kesilmemis cocuk gordun mu? mutlaka birakiyorlar. insan cocukla ugrasirken sonsuza kadar oyle surecekmis zannediyor. bir de cok kolaymis gibi tavsiye veren insanlar da olur ama insanin basina gelmeyince anlamiyor. mesela memeye cok alistirmissin diyorlar, bak benimkine ben alistirmadim gece yatarken bir kere veriyorum yetiyor diyorlar. halbuki her cocuk farkli, zaten senin cocugun memeyeduskunmus ki, sen de daha cok vermek zorunda kalmissin.

benimki canavar da 19 aylik ve bir hafta once hamile oldugumu ogrendim. simdi ben de birakacagim ama nasil olacak bakalim. benimki resmen memeyle ask yasiyor. bu kadar meme seven baska cocuk var mi bilmiyorum :) her gun yeter yaaavvv birakacagim yarin diyorum, isten gelince ve bana yumulunca kiyamiyorum keretaya. simdiki benim ikinci cocugum ve birinciden tamamen farkli.

bence de cocugu korkutma, zaten aglayacak, eger zorlamak istiyorsun birak aglasin deyip o sekilde biraktirabilirsin.
arkadasimin birisi buruc suresi okumayi tavsiye etti. cuma gunu aksamdan emzirip buruc suresini okuyup sabaha kesiyormussun. ben de bu cuma deneyecegim sana sonuclarini yazarim.

bu arada karnini iyice doyurunca da memeye saldirmasi azaliyor, ogunlerini duzene koyup doyurucu seyler yedirin bir de bu aralar.

Bende keske alti ay bari emse keyfinede olsa emse diyorum :KK43:
ben de ilkinde cok uzulmustum, 2 gun agzini acmadi, sevmiyordu emmeyi, siringayla verdik.
bir suru sut emzirme uzmanina gittim, dersler falan aldim ama ancak 8 ay emdi, o da az az.
ikinci dogdugunda oyle bir teknik ogrenmisim ki, slak diye hemen pozisyon bulup emzirdim hemsireler sasirmisti :))

ama oyle bir dua etmisim ki, ikincisi memeye yapisik yasiyor. aman dikkatli dua et :)))

Canim benim kızında suan 18 aylık iki ay önce ayırdım gece yeni doğmuş bebek gibi kirkkere kalkıyordu gündüzleri aynı herkesin içinde memem diye aglamasida çabası bide bizimki 9500 kiloydu bütün doktorlar ayir bir yaşından sonra bişey fark etmiyor dedi sakin gece kesip gündüz vermeyi düşünme çünkü bekliyor bende öyle yapacaktım doktor o zaman sana güveni azalır dedi ben tuz sürdüm bir kere emdi acı dedi kaçtı istediğinde tuzu o gormeden sürdüm zaten o görünce kaçıyor suan gece yatıyor sabah kalkıyor tabi on gün düzeni olmadi ama suan aşırı rahatım bide ilaç kullanman gerekiyor eninde sonunda ayiracaksin

Bnm kızımda öyle cnm .gece uyutmuyor gündüz hiç birşey yaptırmıyor. Bnde arkadaş tavsiyesiyle saç koydum ondan korkup gündz emmemeye başladı .(korkutarak bıraktırmayın deselerde mecbur kaldm )
Çocuğunuzun kendini en güvende hissettiği yer meme ve emmek
Güvenini sarstınız
Keşke başka bir yol deneseydiniz

16 aylik bir bebeğe uyku egitimi vermek memeden kesmekten çok dqha kolay inanin. 14 aylik bebegim var neler yaşadık ailecek neler...

Önce miğren veya baş ağrısı için akupunktur öneririm. Ilac kullanmadan kesilir gider. Sonra psikolojinizin iyi olduğu bir 7 güne ihtiyacınız var. Gece memeden ve sallamadan keseceksiniz. Ilk gin çok agliyorlar haklılar sevdiğinden ayiriyorsunuz. 4 gun sonunda çok daha rahatlarsiniz . Tamamen kesmek çok çok zor. Yavrusunuzun ruhen size ihtiyacı var memeyi kesmek demek onun size bağlanma ihyitacini kesmek demek.

Bunları en az sizin kadar zor 14 ay geçirmiş bir anne olarak yazıyorum

Merhaba arkadaşlar
16 aylık oglum var ve bir meme bağımlısı resmen keyif yapıyor gece gündüz emerek uyuyor baska uyutamıyoruz aksi sinirli bir bebek migrenim ve gerilim tipi baş ağrım var ve piskolejik sorunlarım oldugu için ilaç kullanmam gerek ama emziren anneler kullanamıyor başımın ağrısından kafamı duvara vuruyorum minoset işe yaramıyor doktor vereceğim ilacı emziren anneler kullanamaz her iki doktorda kesmemi ondan sonra tedaviye başlayacaklarını söyledi gelin görünki 7/24 memede canı sıkılıyor emmek istiyor emmeden yatmıyor memede uyuyor salça sürdüm geldi salçayı sildi emmeye devam etti
Allah rızası için yardımcı olun sabır taşı aldım ne yapıcam nasıl yapıcam bi yol gösterin.

Ben cok ugrasmistim. Iki yasini bir ay gecince kestim. Acayip bagimliydi. Sonra gida boyasi aklima geldi. Babasi ile gülüp oynadigi , ac ve yorgun olmadigi bir vakitte kirmizi gida boyasindan sürdüm. Yavasta korkutmadan bak uf olmus dedim. Üzüldü biraz. Ama aglama bagirma cagirma olayi olmadi. Aksama kadar uf olmus dedi. Sonra aksam agladi baya. Bak uf dedim yine de istedi. Sonra emzirdim öyle ama almadi tadini sevmedi sanirim. Biraz icerledi. Ama sustu sonra. Strese girmeden üzülmeden duygularinizi sabit tutmaya calisin aglayinca.

Siz gerçekten sütten kesmek istiyorsanız bilindik yöntemleri deneyerek başarabilirsiniz.Ben mesela kızımı 31 aylık olana kadar emzirdim son ana kadar memesiz uyumazdı ,ek gıda az yerdi anne sütü ana besiniydi.Bana çevrem çok baskı yaptı ,bende bunalmıştım fakat emzirmek bebeğimle temas hoşuma gidiyordu.Ben göğsüme salça sürdüm ve kızıma anlattım sen artık büyüdün memede süt kalmadı ve çok acı oldu dedim.Tadına bakmak istermisin dedim hayır dedi ve bitti.Aynı gün meme bitti hiç ağlamadı ,ısrar etmedi ve uyku sorunu olmadı.Benim kızım büyüktü tabi ,herseyi anlıyordu .Sizin yavrunuz daha ufak 24 .aydan sonra sütten kesmek daha kolay olur herhalde.

İnan çocuklar hep ayni. Kurani Kerim'de 2 yasa kadar emzirmek tavsiye ediliyor. 2 yaştan sonra zaten caiz de değil. Emzirmeyi bırakmak için göğse kahve sürmek de etkili oluyor. Sakın olmaya calis

Gogusunuze sirke surun hafif. Cocuklar birtek onun kokusuna alisamazlarmis. Bi deneyin gercekten bi peceteyle surun. Rabbim sifa versin

Aslında iki yaşına kadar emse çok gğzel olur ama sebeplerin var madem sabır taşı sür. Bi çok kişi bu şekilde bıraktırmış.

Şuan 7.5 aylık olan prematüre bir bebek annesiyim. Keşke emse de bütün gece emse diyorum. Evet zor biliyorum. Benim bebeğim de her gece defalarca uyanıyor. Siz onun annesisiniz. En güvendiği kişi. Memeleriniz de onun herşeyi. Hatta onlar sizin değil onun. Yaşadıklarınız zor kabul ediyorum. Ama anne olarak baştan birsürü zorluğu kabul etmedik mi? Siz bunları yaşıyorsunuz ben başkalarını başka biri daha farklı zorluklar yaşıyor. Bunları aşmak için alternatif çözümler bulmalısınız.
Yorumları okuyunca gerçekten çok üzüldüm. Bir bebeği en çok ihtiyacı olan şeyden böyle korkutarak tiksindirerek ayırmak çok acımasızca. :(
Ayrıca bebekler gerçekten hissederler bebeğiniz hakkındaki düşünceleriniz onun böyle olmasında büyük bir etkendir. Umarım bebeğiniz kendi isteğiyle bırakana kadar emzirirsiniz. Geçmiş olsun.

Kararlı olacaksın ikiniz içinde zor bir durum hatta çok zor bir durum...
Düşünsenize elinizden biri geliyor ve enn sevdiğiniz bişeyi alıyor , bırakması güç bebek için. Yaşayan bilir bir ay kriz ortamı oldu bizim evde yaklaşık.
Benim oğlumda bağımlıydı , keyif yapardı resmen birini açıp diğerini kapatırdı taa ki dişlerinde çürük oluşuncaya kadar . Karar verdim bir anda kesmeye . Salça falan işe yaramadı bizdede , ben yarabandını göğsüme yapıştırdım ve üzerine ruj sürdüm. Yavrum korktu evet , belki tiksindi gelip gidip açtı , ağlama krizlerine girdi. Çünkü memesiz uyumayı beceremiyordu abartısız söyleyim ağlaya ağllaya bazen ayakta bazen oturarak uyudu. Üç günü buldu istememesi ama sonrasında ara ara ağladı huyu değişti tabiki doğal olarak.
Kararlı olursanız zorda olsa atlatırsınız emin olun... Kolaylıklar dilerim.

Memeden kesmek için sirke Salça sürmek korkutucu resim yapmak KESİNLİKLE onerilmiyor. Denemeyin. Bu yönde internette çok bilgi var bunları uygulayın

Merhaba arkadaşlar
16 aylık oglum var ve bir meme bağımlısı resmen keyif yapıyor gece gündüz emerek uyuyor baska uyutamıyoruz aksi sinirli bir bebek migrenim ve gerilim tipi baş ağrım var ve piskolejik sorunlarım oldugu için ilaç kullanmam gerek ama emziren anneler kullanamıyor başımın ağrısından kafamı duvara vuruyorum minoset işe yaramıyor doktor vereceğim ilacı emziren anneler kullanamaz her iki doktorda kesmemi ondan sonra tedaviye başlayacaklarını söyledi gelin görünki 7/24 memede canı sıkılıyor emmek istiyor emmeden yatmıyor memede uyuyor salça sürdüm geldi salçayı sildi emmeye devam etti
Allah rızası için yardımcı olun sabır taşı aldım ne yapıcam nasıl yapıcam bi yol gösterin.
Aynı benim oğlumu anlatmissin spbende seni gibi migren hastasıyım çareyi oyuncak bir ayının kıllarını kesip gogsume y apistirdim ama 3 gün hiç çıkarmadım.bıraktı.iki yaşını geçmişti artık mecbur kaldım yaptım bence birde sen dene.koli bantla yapistir. Kolay gelsin

Birde meme isteyince sevdiği şeyleri vergündüz verme sadece bir iki gün gece ver so ra dediğimi bir dene onlar için memeden vazgeçmek biraz zor

Back
X