• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ya ölürsem o ne olacak vs düşünceler beni mahvediyor

Hamileliğimde ayaklarım yamuldu, damarlarım tıkandı, rahim karın zarı ve bağırsağıma yapıştığı ve sol tüpüm kistleşip bağırsak ve rahmime yapıştığı ve rahim uzunluğu kısa olduğu için yaşadıklarım korkunçtu…

Doğumum ve sonrası dehşet derece de zordu, ayaklarımı düzeltene kadar açıdan hüngür hüngür ağlıyordum, 4 ay kanamam durmadı…

Valla ben dogumdan sonra ölüyorum diye şehadet getiriyordum geceleri.
Hayat ölümden korkmak tedirginlikle geçmiyor, şu an bi çok sağlık sorunu yaşıyorum, gecen hafta yoğun kemik erimem oldugu yaşımla asla uyumlu olmadığı kötü olduğu söylendi.
Simdi ki hedefim agrilarimin azalması.

Cocuklarıma da herseyi ogretme derdindeyim, ne kadar yaşayacağız bilinmez.

Hayat geçmez depresyonla, kaygı bozukluğu ile kendini rahatlatma teknikleri öğren.

Benim şu an en büyük derdim cocuklarimin kendi öz bakımlarını yapacak ve babalarına ben olmazsam yardım edip hayatlarının standartlarını yükseltmek dikiş bile öğretiyorum.
Okul ile ilgili de oglum 1. Sinif kizim ana sinifi ama bilgileri 3.-4. Sinif seviyesinde bunu da kendi rahatları icin yapıyorum.

Düşünmeyeceksin ama tehdirini alacaksın yoksa hayat sana zulm olur.
Bebegin icin kendini topla.

Mesela cok basit bi teknik var ölüm korkusu geldiginde anlamsız seyler kelimeler söyle icinden devamlı çok etkili…
Çok iyi geldi yazdıklarınız Allah razı olsun 🙏

Çok iyi geldi yazdıklarınız Allah razı olsun 🙏
Herkesin bi sınavı var inan…

Ben de kendimi tükenmiş hissediyorum ama inan tükenmeye vaktim yok.
Şu an keyfime göre ev işi yapıyorum, eşim çok anlayışlıdır.
Moduna göre konfor alanları oluştur kendine.

Bu kadar yogun olmasada benimde bebegim olduktan sonra anksiyete kaygi bozuklugum oldu ozellikle yalnizken suan bana bisey olursa esim farkedene kadar kizim ne olacak ? Aglayacak korkacak birileri onu duyana kadar vs gibi bu dusunce beni baya mesgul etti hep ama hayatimi bloke etmesine izin vermedim her hafta online terapi aldim
Allaha sigindim tevekkulde kalmayi ogrendim ve suna ikna ettim kendimi bana bisey olursada olur kizimin sahibi ben degilim oda bir kader ve nasiple geldi onunda bir sinavi olacak sinavinda varsa botle bisey yasanacak evde bir orduylada yasasam tekte olsam olacak olan degismeyecek .
Ve cok daraldigim zamanlarda hemen yazmaya basladim ne geliyorsa icimden korkuyorum cunku soyle su sebeplerden neden korkuyorum neler olabilir en kotu ne olur gibi gibi yazmak en iyi terapi yontemidir cantamda bile tasirim kucuk bi kalem kagit mutlaka deneyin

İyi akşamlar öncelikle daha önce de çok kez konusunu acmisimdir hamilelikten sonra aniden nefes kesilmesi iç daralması korku yaşadım herşeyden korkar hale geldim içim daraldı herşeyden soğudum yaşamak bile yük oldu bana gececek sandım ama hayır geçmedi hamileyim diye ilaç kullanmadim doktor her defasında ikna etti hamileligim çok zor geçti doğurdum bebeğimi koklamak herşey çok güzel ama bir şey eksik içimde o iç sıkıntısı ve düşünceler beni çok üzüyor herşeyden korkuyorum ölüm vs gibi konularda özellikle çok yoruldum artık keşke başka hastalığım olsaydi da bu kadar sert olmazdi ama kafayı yiyecek gibi oluyorum bebeğimle ilgileniyorum işlerimi yapıyorum herşey iyi ama içimdeki sıkıntı ve darlanti o düşünceler geçmiyor hicbirseyin önemi yok sanki ölümden çok korkuyorum ama bu halde yaşamak çok zor bebeğim için ayakta kaldım bir yıldır zehir gibi herşey arttik ilaç kullanmak istiyorum doktor önerisi ile şimdi diyeceksiniz bu halde nasıl hamilelik oldu vs vs ama bebeğim için dayandim aileme vs gidince sorunum sanki yok ama yanlız kalınca kendi evimde yine kötü oluyorum dün Bir video önüme çıktı toplumda dışlanan kadın vs otizimlidir falan bundan bile korktum ben otizimlimiyim diye oysaki benim sorunum kaygı bozukluğu ve depresyon nörolojiye randevu aldım beyin mr cektiricem çok üzülüyorum kendimi geçtim bebeğime üzülüyorum ya ölürsem o ne olacak vs düşünceler beni mahvediyor
Öncelikle geçmiş olsun.Şunu belirtmek isterim psikoloji falan gectim şeytan böyle durumlarda insana cok vesvese verir darlar huzursuz eder.bol bol zikir Çek şeytanın verdiği vesveseden Allah'a sığınırım de.bak göreceksin gönülden dua edersen ruhun feraha ericek Allah'ın izniyle ♥️

İyi akşamlar öncelikle daha önce de çok kez konusunu acmisimdir hamilelikten sonra aniden nefes kesilmesi iç daralması korku yaşadım herşeyden korkar hale geldim içim daraldı herşeyden soğudum yaşamak bile yük oldu bana gececek sandım ama hayır geçmedi hamileyim diye ilaç kullanmadim doktor her defasında ikna etti hamileligim çok zor geçti doğurdum bebeğimi koklamak herşey çok güzel ama bir şey eksik içimde o iç sıkıntısı ve düşünceler beni çok üzüyor herşeyden korkuyorum ölüm vs gibi konularda özellikle çok yoruldum artık keşke başka hastalığım olsaydi da bu kadar sert olmazdi ama kafayı yiyecek gibi oluyorum bebeğimle ilgileniyorum işlerimi yapıyorum herşey iyi ama içimdeki sıkıntı ve darlanti o düşünceler geçmiyor hicbirseyin önemi yok sanki ölümden çok korkuyorum ama bu halde yaşamak çok zor bebeğim için ayakta kaldım bir yıldır zehir gibi herşey arttik ilaç kullanmak istiyorum doktor önerisi ile şimdi diyeceksiniz bu halde nasıl hamilelik oldu vs vs ama bebeğim için dayandim aileme vs gidince sorunum sanki yok ama yanlız kalınca kendi evimde yine kötü oluyorum dün Bir video önüme çıktı toplumda dışlanan kadın vs otizimlidir falan bundan bile korktum ben otizimlimiyim diye oysaki benim sorunum kaygı bozukluğu ve depresyon nörolojiye randevu aldım beyin mr cektiricem çok üzülüyorum kendimi geçtim bebeğime üzülüyorum ya ölürsem o ne olacak vs düşünceler beni mahvediyor
Anksiyete olabilir. Bende de vardı, sosyal medyadan kesinlikle uzak durun, ben senelerce bana ne iyi geliyor ne iyi gelmiyor diye gözlemledim. Tüm sosyal medya hesaplarını kapatınca kendime geldim, meditasyon da iyi geliyor, kahve ve sigara tüketimi varsa azaltın. Mide sağlığınız da çok önemli, bağırsak florası falan. Bol bol su için, kefir için aynı şekilde, yediğiniz yemeklere dikkat edin.

Öncelikle gecmis olsun. Bu saydıklarınızın alasını yasamıs biri olarak şunu söyleyebilirim. Desteksiz bebek büyütmek evin yükü vs anksiyetenizi tetikler. Bebeğinizi emziriyorsanız dayanabildiğiniz kadar dayanın sonra ilaca başlayın. Maalesef başka çözümü yok ancak bunu ertelersiniz. Konusma terapisi ancak ilaç alınırken ise yarıyor. Ben hepsini denedim inanın.

Acilen bir psikiyatriste gidin

Şimdi biz burdan ne desek boş. Muhakkak psikiyatriste gidin. Şuandaki ruh haliniz ile bebeğinizle istediğiniz kadar ilgilenemeyebilirsiniz. Mama verirsiniz. Mutlu bebek eşittir mutlu anne. Üzülme herşey insan için.

Arkadaşlar gerekeni yazmış ben sadece ölümle ilgili birkaç bilgi paylaşmak istiyorum.

Bizler ruhsal varlıklarız.. Aslımız bedenimiz değil ruhumuz. Bedeni olan ruh varlıklarıyız aslında. Dolayısıyla ruh varlığı için ölüm söz konusu değildir. Ruhu olan bedenli varlıklar değil, bedeni olan ruhlarız.

Dünya okuluna gelmeden önce ana hatları belli olan rotamızı ilahi sistemin görevlileriyle beraber oluştururuz. Ana yollar kader planı, ara yollar (seçimlerimiz) özgür irademize bağlıdır. Ana yol olan değişmez kader, aile seçimimiz, coğrafyamız, genetik yapımızdır. Ve kader planımız mutlu olmaya yönelik değil , ders almak, olgınlaşmak, güçlenmek içindir. Hiçbir şeyi mutlulukla öğrenemeyiz. Her şeyi zıttı ile öğreneceğimiz bir okul programı.

Bedenli şuurumuz her ne kadar her şeye duygusal baksa da, ruh varlığı ve ilahi sistem için sadece görev vardır. Merhamet, sevgi, vicdan deneyimlerini öğrenmemiz ve sistemin bizden elini hiç çekmediği bir okuldur burası. Çıkardığımız dersler çok önemlidir. Bir olay olduğunda, kurban bilincine girmemek veı neden yaşadığınızı çözmeye çalışmak çok önemlidir. Bunların içinde karmik bağlar da vardır tabi. Günü saati dolan ruh, 1 dakika bile durmaz yuvasına döner.

Bu okul, sınavlar bizler için müthiş bir deneyim alanıdır. Eğer bir çocuk annesizliği deneyimlemesi gerekiyorsa, erken vefat eden bir anneyi seçer . Çünkü onun yokluğunda yaşayacakları tecrübe daha hızlı gelişmesine yardım eder mesela. Duygu bazlı düşünürsek her şeyi, hayat cehenneme döner. Sevgi deneyimlemek isteyen bit varlık, sevgisiz bir aile seçer. Sevgisizliği görerek sevginin gerçek anlamını öğreniriz.

Sistem muazzam detaylı ve kusursuz işler. Ölüm korku değil, görevin tamamlanmasıdır. Gittiğimiz yer sonsuz sevgi ve merhametin yoğun olduğu bir alemdir. (Bu huzurlu yer, intihar için geçerli değildir).

Korku, frekansımızı düşüren neredeyse tek duygudur. Her zaman ve her an korunduğunuzu bilerek, teslimiyet halinde olun lütfen. Pasif tevekkülden bahsetmiyorum. Siz iyi düşünün, gerekeni yapın ve geriye kalan her şey için Yaratıcımızın kurmuş olduğu bu muazzam sisteme güvenin. Pozitif olmak frekansınızın yüksek olması, sizi zırh gibi sarar ve olacak hiçbir şey zihninize ulaşamaz. Çarpıp döner.

Lütfen kendinize sahip çıkın, bebeğiniz sizin tüm duygularınızı sünger gibi çekiyor. Derin nefesler alın. Dörde kadar nefes alın, dörde kadar içinizde tutun, dörde kadar nefesinizi sakince bırakın. Bu küçük pratik size çok iyi gelecektir.

hepimiz bir gün öleceğiz ve hayat biz yokken de devam edecek

bizden önce nasılsa bizden sonra da bir şekilde her şey yolunu bulacak

kimse eksik değil, hayatta bir denge var

bu vesveseleri içinizden atın, atamıyorsanız destek alın

bebeğinizle yaşayacağınız güzel yıllara odaklanın ve bu düşüncelerle olan günleri heba etmeyin zira geri gelmeyecek.

Ben de çok zorlanıyorum anksiyetelerimle.

Eşim, ailem herkese bir şey olacakmış gibi geliyor. Her şey yolunda giderken bu düşüncelerim daha da artıyor.

İlaç+terapiyle çok fayda gördüm. Meditasyon da işe yarıyor ama ben çözmek istemiyorum, hiç anksiyetem olmasın istiyorum. Böyle şeyler aklıma hiç gelmesin istiyorum. Hayatın tadını çıkarmak istiyorum. Anksiyeteyle yaşamak çok zor.

Back
X