ya ona bir sey olursa :( cok korkuyorum..

uzumyerkenboguluyodum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
332
261
73
36
Küçük.kızıma ne.oldu bilmiyorum.
Birkaç akşamdır saat 7 gibi.ağlamaya başlıyor yaklaşık.3 saat sonra güçlukle uyutup susturabiliyorum. Karnı.tok.gazını çıkartıyor altı.temiz yine.de aglamaktan helak.oluyor.. Neyse. Bu akşam da öyle oldu 10 buçuk.gibi uykuya daldı yerine yatirdim ben de kanepeye uzandım. Bir iki dakika geçti geçmedi hafif bi inledi ben de hemen bakarim döndüm baktım debeleniyor ayaklarını çırpıyor kafasını sallıyor baktım ki nefes alamıyor aklımı oynatacaktim. Muhtemelen kustu ve nefesi kesildi ama bu ihtimale karşı onu yan yatiriyorum zaten. Neyse.. Ben de bu durumlarda asla sogukkanli davranamam paniğe kapıldım çocuğu.kaptigim gibi kapıyı açtım karşı komşumun kapısını çaldım sağ olsunlar geldi ilgilendiler zaten onlar.gelene kadar nefes almaya başlamıştı.ama şu an acayip korkuyorum. Uyuyamiyorum uyursam yine.tikanirsa sabah onu sağ.goremezsem diye
Böyle durumlarda ne.yapmalıyım çocuğa nasıl müdahale etmeliyim. Ve bu berbat psikolojiden.nasıl kurtulacagim şimdi ben...

Keşke yardımcı olabilseydim çok üzüldüm :26: eşiniz evde yok mu ?

Olay olduğunda evde değildi yarın doktor kontrolümuz var ve bizim aracımız yok araba ayarlamak için.çıkmıştı. Şimdi evde biraz ilgilendi ancak şimdi uyuyor. Ben de gözleri.araba farina tutulmuş tavşan gibi bekliyorum %(

Bir kontrol edin bebeginizin karninda sislik varmi diye....

birde cok korkuyarsan neden hemen acile goturmuyorsun sonucta bunlar ciddi seyler.....

Bir kontrol edin bebeginizin karninda sislik varmi diye....

birde cok korkuyarsan neden hemen acile goturmuyorsun sonucta bunlar ciddi seyler.....

İyi de şu an acillik bir durum yok ki çok şükür rahatça nefes alıp veriyor. O an dediğim gibi muhtemelen kustu ve bu sebepten bir an nefes alamadı ben de hemen kaldırdığım için rahatladı sanırım ama ya uyursam da ben uykudayken yine kusar ve tikanirsa diye korkum..

Canım çok geçmiş olsun. Böyle bi durumda mendille çıkaramadığı tükürüğü yada kustuğunu parmağınıza mendil sarıp ağzının içini temizleyebilirsiniz.
Ayrıca emzirdikten sonra hemen yatağına yatırmayın. Çünkü bebekler sütün posasını genelde bi yarım saat içinde çıkarır. Birde yan yatma yastığı alsanız faydası olur diye düşünüyorum. Rabbim bebeğinizi korusun.

Çok teşekkür ederim. Bunlardan hiç haberim yoktu yani sutun posasının gelişi ve yastik durumundan.. En kısa zamanda edinmeye çalışacağım inşallah

Emzırdıgınız anda hemen uyutmayın sındırmesını bekleyın en ıyısı yüz üstü uyutmak ama oda bıraz tehlikeli gozunuzun ustunde olmasi lazim.... Yada yan yatirin....
yada cok gazi vardir mesela benim oglumda gazini cikarttigim halde siddetli gaz sancisi cekiyordu karninda sislik vardi...
dr alttan cikarmayi gostermisti oyle rahatladi....

acil konusuna gelirsek bunlar korkutucu seyler....
belki kusmaktandir belki tukurugu dolmus yurkunamiyirdur yada Allah korusun baska birseyden kaynaklaniyordur....
en azindan neyi oldugundan emin olmak icin....

neyse size buyuk gecmis olsun bebeginize acil sifalar dilerim....

Haklısınız başka.ihtimalleri gözardı ettim sanırım. Bir de.yasadigim bölgede acil servisine başvurabileceğimız.cocuk. Hastanesi aşırı derecede ilgisiz ve kayıtsız sohreti pek iyi değil yani kalkıp gitsem bu çocuğun biseysi yok niye geldiniz.bile diyebilirler o derece. Kendimde hamileyken bir kere acile gittim beni o şekilde savusturdular .. Ama bahsettiğiniz ihtimalleri yarın rutin kontrolünde doktoruna soracağım inşallah. Çok sağ olun

canım bende yaşadım o sorunu çok korktuk gece ne olduğunu anlayamadım Allahtan duydum bebeğimin sesini hemen kaldırdım,ama bende kusma sanırken meğer ateşlenmiş dişten dolayı ateş üstelik doktora götürdüğümüzde 37ydi çok yüksekte değil ve havale geçirmiş havaledede nefes kesiliyo ağız kilitleniyo çok kısa bir süre.doktora götürdük hemen buhar verdi filan acilde ertesi gün çocuk doktoru nolur nolmaz eeg çektirelim dedi çok şükür temiz çıktı bende bebekken havale geçirmişim ve ailede olursada olabiliyomuş,o dönem havada çok sıcaktı kızımın dişinden demekki ateşi yükseldi biz bilemedik.yani çok şükür atlattık eğer böyle birşeysede hiç korkmayın çünkü genelde görülebilen ve zararsız bir durummuş zaten çok şükür tekrarlamadı bidaha.ama eğer kustuğu içinse mecbur yan yatacak.Rabbim korusun yavrularımızı.

amin canım. Sana da çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…