Yabanci Sevgili Sorunsali

Hangi ırktan sevgilin?
Kultur ayriligi olcaktir mutlaka. Bende yurtdisinda dogdum buyudum ama hic yabanci bi erkekle beraber olma ihtimali gormiyodum kendimde cunku ben yinede turk dusuncelerim agir basiyodu galiba :KK53:
Haha :D Basta aslinda daha iyi oldugunu dusunmustum. Turk birisindense yani. Ama isin rengi degisti. Ulkeyi tam soylemeyeyim de balkan taraflarindan.

Kesinlikle katiliyorum. Bu ozellik genel olarak butun ailesinde var aslinda. Bir aile bireyi hakkinda kotu konusuyorlar mesela. Sonra kotu konustuklari kisi aralarina katilinca baska birini bulup cekistiriyorlar. Kiz erkek hepsi ayni bu konuda. Gercekten cok tuhafima gidiyor.

Bu nedir yahu , koskoca ailenin hepsi mi karaktersiz:KK57::KK57:

Açıkçası iş sizde bitiyor. Kimse sizin yerinize ayrılmayacak.
Şu an evet çok zordur ama hayatınızı böyle geçirmek istiyor musunuz ona karar verin. Bir aylık iki aylık üzüntü için senelerinizi heba etmek var işin ucunda.

Bu kadar pasif olmayın.
Gercekten bir iki aylik uzuntu oldugundan ve onun da beni unutacagindan emin olsam bitiririm. Ama cesaret edemiyorum bir turlu.

Ben bu aralar birçok genç erkekte görüyorum bu uyuşukluğu. Evlerine kapanmışlar, birbirleriyle buluşmaları bile laptoplarını getirip oyun oynama şeklinde. Kadınlar da sıkılıyor doğal olarak biz bence erkeklere göre daha dışa dönük ve sosyalleşme ihtiyacı daha çok olan tarafız.
Ya programlarınızı ondan bağımsız, kendi arkadaşlarınızla yapacaksınız ya da onunla evde oturacaksınız. Evliliklerde de bazen böyle yapanlar oluyor. Bence tamamen evlilikten ne beklediğinize bağlı. Yorgun argın işten gelip birlikte bir film, dizi seyredebiliyorsanız, çay içip muhabbet edebiliyorsankz bu da yeterli geliyor kimine. Gerçi yabancı damat çay içmez belki siz de kahve içersiniz. :-)
Üşengeçliğini ve yapacağım diyip de yapmadıklarını ancak onun üzerinde biraz daha otorite kurarak çözebilirsiniz bence.
Fakat büyüklerine saygısızlık yapan biri birkaç yıl sonrasında hala size karşı saygısını koruyor olur mu? Onu bilemedim işte...
Belki rahatsız olduğunuzu, sizin kültürünüzde böyle şeyler olmadığını belirtmelisiniz. Ailevi sorunlarını sizinle daha çok paylaşmasını sağlahabilirsiniz.

Bir bu model de benim bir arkadaşımın kardeşi. O da kendi öz babasından nefret eder, yüzüne karşı saygısızlığı yoktur ama çok tanık oldum saygısız sözlerine. Geriye kalan her şeyde de aynı...

Gercekten bir iki aylik uzuntu oldugundan ve onun da beni unutacagindan emin olsam bitiririm. Ama cesaret edemiyorum bir turlu.
Onun sizi unutup unutmaması sizin probleminiz değil. Hayatınızı başkalarının hislerine göre şekillendirmeyin. Mutsuz olacaksanız sırf ya o sizi unutamazsa diye niye kendi hayatınızdan çalıyorsunuz?

Hayat sizin hayatınız. Biz burada istediğimizi yazsak da siz cesaret edemedikçe hiçbir şey değişmeyecek. O yüzden önce sizin bir karar verip harekete geçmeniz gerekiyor ki bizim burada yazacaklarımız anlam ifade etsin.

Ben bu aralar birçok genç erkekte görüyorum bu uyuşukluğu. Evlerine kapanmışlar, birbirleriyle buluşmaları bile laptoplarını getirip oyun oynama şeklinde. Kadınlar da sıkılıyor doğal olarak biz bence erkeklere göre daha dışa dönük ve sosyalleşme ihtiyacı daha çok olan tarafız.
Ya programlarınızı ondan bağımsız, kendi arkadaşlarınızla yapacaksınız ya da onunla evde oturacaksınız. Evliliklerde de bazen böyle yapanlar oluyor. Bence tamamen evlilikten ne beklediğinize bağlı. Yorgun argın işten gelip birlikte bir film, dizi seyredebiliyorsanız, çay içip muhabbet edebiliyorsankz bu da yeterli geliyor kimine. Gerçi yabancı damat çay içmez belki siz de kahve içersiniz. :-)
Üşengeçliğini ve yapacağım diyip de yapmadıklarını ancak onun üzerinde biraz daha otorite kurarak çözebilirsiniz bence.
Fakat büyüklerine saygısızlık yapan biri birkaç yıl sonrasında hala size karşı saygısını koruyor olur mu? Onu bilemedim işte...
Belki rahatsız olduğunuzu, sizin kültürünüzde böyle şeyler olmadığını belirtmelisiniz. Ailevi sorunlarını sizinle daha çok paylaşmasını sağlahabilirsiniz.

Bir bu model de benim bir arkadaşımın kardeşi. O da kendi öz babasından nefret eder, yüzüne karşı saygısızlığı yoktur ama çok tanık oldum saygısız sözlerine. Geriye kalan her şeyde de aynı...

Son zamanlarda da eline tablet alip oyun oynama huyu basladi. Film de izlemek istemiyor. Onceden beraber sarap icip muhabbet ederdik. O da bitti gibi. Ama annesine saygisizlik etmiyor. Saygisizlik eden uvey babasina tepki koyamiyor.
Olaylarin biraz da benim kontrolumde oldugunun farkindayim. Fakat cocuk sahibi olmadan cocuk yetistirme fikri yani su durumda sevgilimi idare etme fikri beni urkutuyor. :(

söylediğin özellikleri biraz can sıkıcı evet. eğer çok sevmiyorsan ayrıl yani acı çekmem diyorsan.

ama gerçekten çok seviyorsan yanında değilken çok özlüyorsan ayrılma derim ben. yani ne bileyim sana bi yanlışı aldatması vs yok. yalan dediğin şeyler de genelde ''yapmayı unuttum, tamam gideriz (ama gitmedi)'' tarzında.. eğer seviyorsan ayrılınca çok acı çekerim diyorsan bunlar için ayrılma.

ama yok böyle olmaz diyorsan ayrıl.

bu arada ülkesini söylesen nolacak sanki kız merak ettim en azından onu söylemiyorsan bile nasıl tanıştığınızı merak ettim :KK45:

Onun sizi unutup unutmaması sizin probleminiz değil. Hayatınızı başkalarının hislerine göre şekillendirmeyin. Mutsuz olacaksanız sırf ya o sizi unutamazsa diye niye kendi hayatınızdan çalıyorsunuz?

Hayat sizin hayatınız. Biz burada istediğimizi yazsak da siz cesaret edemedikçe hiçbir şey değişmeyecek. O yüzden önce sizin bir karar verip harekete geçmeniz gerekiyor ki bizim burada yazacaklarımız anlam ifade etsin.
Haklisiniz. Sanirim oturup iyice dusunup kesin karar vermekten baska secenegim yok. Yine de herkese verdiginiz cevaplar icin cok tesekkur ediyorum. Eklemelerinizi de tabii ki gormek isterim. En azindan bu sekilde kendi beynimi yememis tavsiye okumus oluyorum. :)

bi de bu arada sırf bu huyları yüzünden ondan ayrılacağını söyleyebilirsin blöf taktik yani.. ayrılma korkusuyla belki kendini düzeltir.

söylediğin özellikleri biraz can sıkıcı evet. eğer çok sevmiyorsan ayrıl yani acı çekmem diyorsan.

ama gerçekten çok seviyorsan yanında değilken çok özlüyorsan ayrılma derim ben. yani ne bileyim sana bi yanlışı aldatması vs yok. yalan dediğin şeyler de genelde ''yapmayı unuttum, tamam gideriz (ama gitmedi)'' tarzında.. eğer seviyorsan ayrılınca çok acı çekerim diyorsan bunlar için ayrılma.

ama yok böyle olmaz diyorsan ayrıl.

bu arada ülkesini söylesen nolacak sanki kız merak ettim en azından onu söylemiyorsan bile nasıl tanıştığınızı merak ettim :KK45:
Resmen dusuncelerimi ifade etmissiniz harfiyen :D Aldatma konusunda kesinlikle hicbir endisem yok. O konuda nasil becerdigini bilmiyorum fakat asiri derecede guven veriyor. Hic o tarz bir olayimiz da olmadi. Ya cok yumusak kalplidir aslinda. Gecen gun hasta oldum bardak bardak cay tasidi. Basimda bekledi. Yemek yapti. Normalde de yapiyor zaten baya iyi o konuda :D yani ayrilsam o denli ozverili birini bulabilir miyim diye dusunuyorum. Cunku gozledigim kadariyla erkekler bir noktadan sonra bencillesiyor. :( onda bu olmadi. Dil kursunda tanistik bu arada. Bir sey sormustum internetle alakali. Telefonda gostermesi gerekiyordu. Ama elleri titredi zangir zangir ben yanindayim diye :D gosteremedi o yuzden :D cok masum gelmisti gozume.

Resmen dusuncelerimi ifade etmissiniz harfiyen :KK70: Aldatma konusunda kesinlikle hicbir endisem yok. O konuda nasil becerdigini bilmiyorum fakat asiri derecede guven veriyor. Hic o tarz bir olayimiz da olmadi. Ya cok yumusak kalplidir aslinda. Gecen gun hasta oldum bardak bardak cay tasidi. Basimda bekledi. Yemek yapti. Normalde de yapiyor zaten baya iyi o konuda :KK70: yani ayrilsam o denli ozverili birini bulabilir miyim diye dusunuyorum. Cunku gozledigim kadariyla erkekler bir noktadan sonra bencillesiyor. :KK43: onda bu olmadi. Dil kursunda tanistik bu arada. Bir sey sormustum internetle alakali. Telefonda gostermesi gerekiyordu. Ama elleri titredi zangir zangir ben yanindayim diye :KK70: gosteremedi o yuzden :KK70: cok masum gelmisti gozume.

ayy..şimdi ayrımcılık yapıyorsun diyenler gelmez inşallah ama özellikle de böyle bi türk erkeği bulamazsın zor yani. bu foruma bak kocasından ne şikayetler edenler var.. kadın hasta olduğu halde eve gelip karısından yemek bekleyen mi dersin, hastaneye bile götürmeyen mi dersin, ev neden temiz değil diye çenesiyle bunaltan mı dersin, çocuğuyla ilgilenmeyen mi dersin, döven mi, söven mi, aldatan mı, eve sürekli geç gelip arkadaşlarıyla takılan mı dersin, anne kuzusu olup ailesine karısını ezdiren hatta kovan mı dersin, onu giyme bunu giyme buraya gitme şunla görüşme kadını köle gibi parmağında oynatan mı dersin... dersin de dersin.. şu bir derdim var bölümüne gir oku ne erkekler var.

sana yemekler yapması, bardak bardak çay taşıması, bakması, merhameti, sadık olması, güvenilir olması... ne bileyim bunlar gezmekten falan daha önemli bence ya :) nedense ayrılman taraftarı olamadım ben.. hele ki seviyorken.

ben olsam bırakmazdım valla. :KK14::21: getir şarabı yine, çek al elinden o laptopu koy kenara emrivaki yap. yanlış bişeyler yapınca kız direk, koy tavrını.

ay ben de mi balkan ülkesine gidip dil kursuna yazılsam :KK48:

Benim de bir yabanciyla bucuk yillik iliskim olmustu,ki batı kültüründen de değil,ortadoğunun bağirindan :p
Gercekten heyecan veriyor o süreç,çat pat konuşmalar,nasolsa anlamiyo diye trip atmayi hayatindan komple cikarmak ,haliyle kavgasiz bir iliski...
Gercekten cok guzel ve cok ozeldi . Yalancilik demeyelim de işine gelmeyen konularda salağa yatma vardi bizimkinde. Hemen anlamamış numarası yapardi :) gerci ben de 'onbirde gelirim hayatim' diyip durakta ağaç olmuş haldeyken 'aşkim ben birde dedim,sen yanlis anlamissin.nasil yani bekledin mi o kadar' diye hemen üste çıkardim...
Ne günlerdi ya...
Senin problemine gelince baska ulkelere gittigine,dil kurslarina katildigina gore belli ki macerayi,gezmeyinseviyorsun. Boyle bir adam seni köreltmez mi?
Ne bileyim...eger olmayacagina eminsen sen de çok uzatma bence,uzattıkça sen de üzülürsün o da... Bazi seyler tadinda birakilmali ki böyle andigin zamanlar dilinde şeker gibi bir tat kalmalı... Yani ben boyle dusunuyorum.

Hep evde oturup içmek mi olur heh belli oldu işte evlenince oturup içeceksiniz hayatınız bu işte milyon kere hatırlatıyosun yine de unutuyosa sizi hiç takmıyor demek ki ohee diyorum ayrıca gercekten cok yalancı bence sizinle öylesine takılıyo işte bi kızla takılması için erkeklerin sevmesi gerekmiyo bence güzel olsun takılıyım işte bence sizin sevgiliniz bu kafada vur tekmeyi nerden gelmişse oraya hiç vaktini harcama siz ona ayak uyduramazsınız bence sevgilinizde öylesine bi hayat yaşıyo bence bizim burda aynı sizin ilişkiniz gibi yaşayan cok var ilişkinizi dört duvar da yaşamayın eee bi tek duvarları paylaşıyosunuz bence size hiç uygun değil

Ben de yarı yabancıyım, eşimin arkadaşları yapamazsın diye beni istememişlerdi ama onlarınki biraz kıskançlıktı. Yabancı gelinleri damatları çekemiyoruz genelde.. Ama okudum şimdi sevgiliniz çekilir gibi değil bence.
Evlenecekseniz çok kavgalı gürültülü bir hayatınız olur.

Balkanlardanmis sevgilin.balkanlardan ülkemize soğuk havadan başka bir şey gelmez hemen terket:)

Back
X