Ciddi anlamda problemli ve hassas bir cildim var. polikisztik over sendromuna sahip olmam durumu iyice zorlaştırıyor. bugüne kadar kullanıp ciddi anlamda tatmin olduğum tek krem la roche posay effaclar k. aslında doğrudan nemlendirici olarak geçmiyor ama doktorum bana nemlendirici olarak sabah akşam kullanmamı tavsiye etti ve çok memnun kaldım. aynı markanın effaclar duosunu kullandım ama o çok tatmin etmedi beni. bu dediğim effaclar k'yı eczanelerde bulabilirsin. çok az kullanım yettiği için uzun süre de gidiyor, hafif bi peeling etkisi de var ama öyle cildini çaktırmadan soyuyor sen bile anlamıyorsun, öyle gözle görülür rahatsız edici bir soyulma değil öyle ki ben makyaj altına bile kullanıyorum. düzenli kullanımda etkili, onu da ekleyeyim. gözeneklerin bir miktar sıkışıyor, ciltte pürüzlü bi yapı varsa o da düzeliyor, siyah nokta konusunda da iyi diyebilirim, cilt rengi de daha hoş görünüyor bence. Öve öve bitiremedim yıllardır o kadar çok ürün kullandım ki anlatamam artık yıldım, bu ürünü bulmak beni mutlu etti. ayrıca peelingli olmasın istemem dersen(dediğim gibi öyle delice soyma gibi bi etkisi yok ama) avene'nin clearence nemlendiricisini de önerebilirim. ben toniği ve temizleyici jeli ile birlikte set almıştım memnun kaldım sayılır. ama favorim effaclar k yine de. umarım aradığını bulur herkes, bu forumda okuyarak çok şey öğreniyorum ben bir şey almadan ilk burada yorumları okuyorum:) ama yine de herkesin cilt yapısı bambaşka olduğu için denemeden bilemiyor insan, sadece yağlı cilt, kuru cilt, sivilceli vs diye sınıflandırmak çok da doğru değil gibi. ama tecrübeme dayanarak: kozmetik ürünlerden önce tercih eczane ürünlerinden yana olmalı, cildinizle bol şans. :)