- 16 Mart 2014
- 85
- 8
- 18
merhaba arkadaşlar.benim sorunum saçlarımın dökülmesi...nedenini henüz bulabilmiş değilim ama yüksek ihtimalle genetik erkek tipi dökülme yaşıyorum.Aslında her şey 2 sene öncesine kadar normaldi.üniversite son sınıftayken saçlarımın yoğunluk olarak azalmaya başladığını farkettim.daha öncesinde saçlarımı defalarca boyatıp sıkça düzleştirici kullanıyordum.saçlarımın bu sebepten döküldüğünü düşündüm.düzleştiri kullanmayı bıraktım.cildiyeye gittim bir de kan değerlerim normal çıktı.ben de çok üstüne düşmedim konunun düzelir toparlanır yeniden diye düşündüm.ama son bir senedir bi anormallik olduğundan emin oldum.saçlarım genel olarak çok seyreldi yanlar açılmaya başladı yeni çıkan minik saçlar dökülmeye başladı vs...kadın doğuma başvurdum bunun üzerine hormon tahlili yapıldı.testosteron hormonum normal değerlerin 7 değer üzerinde çıktı tüylenme şikayeti de eklenince doktor dökülmeyi pko ya bağladı.yaklaşık 4 aydır diane 35 ve aldactone kullanıyorum.fakat dökülme aynı şiddette devam ediyor.bu da bana genetik dökülmeyi düşündürüyor...bu arada bu 4 ay içinde mezoterapi ve prp de yaptırdım.hiçbir değişiklik göremedim.sanırım yapılabilecek her şeyi yaptım.son olarak bu ay içinde bi endokrin uzmanına gidicem.fakat pek bi umudum kalmadı.şuan psikolojik olarak çok kötü durumdayım.kendime olan güvenimi yitirdim.saçlarımı tamamen kaybetme korkusuyla yaşıyorum her gün.kötü kötü rüyalar görüyorum..henüz 24 yaşındayım ve eğer bir çözüm bulamazsam bu hızla devam ederse tamamen kaybedicem saçlarımı
benimle aynı durumda olan ve bu soruna bi şekilde çözüm bulmuş birileri varsa aranızda yardımlarınızı bekliyorum.