Yaklaşan istanbul depremi

2020’de İstanbul’da deprem olmuştu yanılmıyorsam eylül ayında. Ben Eskişehir’de çok feci hissetmiştim, salonda oturuyorduk ve salon kapım sallanmış kapanıp açılıyordu. Tahmin ettiğimizden çok daha geniş bir alanı kapsayacak olası bir deprem 😕.

O depremde (Eylül 2019) ofisteydim ve bizim bina elli senelik belki de deniz kumundan yapılmış denize sıfır bir binaydı ve hissetmedim 🤦🏻‍♀️ merdivenlerden iniyordum hızlıca muhtemelen o nedenle hissetmedim arkadaşım kolumdan çekiştirdi ve sokağa çıktık. Benim evde temizlik yapan abla da hissetmemiş siz nasıl ordan hissettiniz çok şaşırdım 😨

O depremde (Eylül 2019) ofisteydim ve bizim bina elli senelik belki de deniz kumundan yapılmış denize sıfır bir binaydı ve hissetmedim 🤦🏻‍♀️ merdivenlerden iniyordum hızlıca muhtemelen o nedenle hissetmedim arkadaşım kolumdan çekiştirdi ve sokağa çıktık. Benim evde temizlik yapan abla da hissetmemiş siz nasıl ordan hissettiniz çok şaşırdım 😨
Aynen bende şaşırdım evimden Marmara Denizi gözüküyor yani çok aşırı yakınım sahile araba ile 15dk uzaktayım dediğim gibi azcik bı avize oynadı onuda eşim farketmiş ben farketmemistim.

Ben Antalyalıyım, pek deprem görmem, 3+ depremleri çok hissederim. Ama dediğim gibi oturduğumuz odanın kapısı sallanmıştı 😅. 2013’te yapılmıştı oturduğum bina, zeminle ilgili bir bilgim yok, Şirintepe’de oturuyordum. Bize o kadar şiddetli ulaşmadı elbette ama deprem olduğunu fark ettik. İstanbul’da olduğunu duymasak 3.5, 3.6 civarında Eskişehir çevresinde olan bir deprem gibiydi.

O bina araba galerisinin kolon kesmesi nedeniyle yıkıldı, bir de cengiz topelde ağır hasar alıp kontrollü yıkılan bina oldu. Yani merkezüssü kadar hasar almadı Eskişehir.
İstanbul depreminde de çok korkup çok hissedeceğiz mutlaka ama Marmara’ya kıyısı olan iller kadar olmayacak.
Yok hayır büyük hasar alacağını söylemiyorum ben de, sadece tahmin ettiğimizden daha geniş bir alanda hissedileceğini belirtmek istedim.

Aynen bende şaşırdım evimden Marmara Denizi gözüküyor yani çok aşırı yakınım sahile araba ile 15dk uzaktayım dediğim gibi azcik bı avize oynadı onuda eşim farketmiş ben farketmemistim.

Ben Antalyalıyım, pek deprem görmem, 3+ depremleri çok hissederim. Ama dediğim gibi oturduğumuz odanın kapısı sallanmıştı 😅. 2013’te yapılmıştı oturduğum bina, zeminle ilgili bir bilgim yok, Şirintepe’de oturuyordum. Bize o kadar şiddetli ulaşmadı elbette ama deprem olduğunu fark ettik. İstanbul’da olduğunu duymasak 3.5, 3.6 civarında Eskişehir çevresinde olan bir deprem gibiydi.

Sanıyorum fay hatlarıyla ilgili geçtiği bölgeler filan, benim arkadaşım 99 depremini İzmir’de hissetmiş bayağı da korkmuş sallanıyoruz diye düşünün. Bazen deprem oluyor ben de denize 10 dk. yım ama duymuyorum görümcem bana 5 dk. mesefede ama onlar hissediyor.

Sanıyorum fay hatlarıyla ilgili geçtiği bölgeler filan, benim arkadaşım 99 depremini İzmir’de hissetmiş bayağı da korkmuş sallanıyoruz diye düşünün. Bazen deprem oluyor ben de denize 10 dk. yım ama duymuyorum görümcem bana 5 dk. mesefede ama onlar hissediyor.
99 depremi 7.4tu İzmir 400km sallanması normal yakın çünkü. Hissetme sallanmada zeminle alakalı. Sizin bina kayalık alanda demekki şanslısınız

Kafam karıştı. Eskişehir'de oturuyorsunuz ve Marmara Denizi mi görünüyor tepeden?

İstanbul’da deprem olacağını biliyoruz, bilime inanıyoruz tabii ki ve ben istanbul’da yaşamadığım halde ülkem için çok korkuyorum.

Ama hala işyerlerini anadoluya taşıma çalışması yok. Önce devlete ait işyerleri anadoluya taşınsa o bile başlangıçtır. Aksine Ankara’daki yerleri bile İstanbul’a taşıyorlar hala.

İstanbul’daki 3-5 binayı kentsel dönüşüme sokmakla önlem alınmış olmuyor. Kaç tane deprem toplanma alanı var? Deprem olursa yardım gönderecek illere en başta Ankara’ya gerekli malzemeler depolandı mı? Bu ekonomide emeklisi, işçisi hasbelkader İstanbul’da kutu gibi bir ev sahibi oldularsa bu insanlar evlerini yıktırıp bir de müteahhite ödeme yapabilecek durumda mı? Değiller tabii ki. Yok pahasına evlerini satıp ellerine geçen 3 kuruşla kiraya çıkacaklar.

İzmir’de de deprem bekleniyor. Aynı uzmanlar bunu da söylüyor ama haber kanallarında, sosyal medyada bu konuşulmuyor. Hatta bu konuda bile İstanbul depreminden kaçanlar için İzmir önerilmiş. Çünkü ülkede sadece İstanbul’da deprem ihtimali varmış gibi yayınlar yapılıyor. Nedenini gerçekten anlayamıyorum.

Istanbulda 50 yıllık, deniz kumundan yapılan binada oturuyorum.geceleri rahat uyku yok. ne yapacağız bilmiyorum. Üst kat balkondan balkonuma parça düştü durduk yere geçen kış. Sitedeki +60 yaş tipler semtin zemini sağlam diye bizim evlerin depremde ayakta kalacagina inaniyorlar. Ibb ye inceleme icin basvurali aylar oldu dönüş yok. Tabutumun içinde oturuyorum adeta

Eklentiler

• 20230820_193955.webp
    20230820_193955.webp
    20,3 KB · Görüntüleme: 68
  • 20230820_193947.webp
    20230820_193947.webp
    21,2 KB · Görüntüleme: 74
Eğer evleriniz saglam değilse aksaray konya karaman civarına taşının buralarda deprem riski fazla değil, hatta 99 depreminden sonra çoğu firma üretim yerlerini bu bölgelere taşıdı. Aksarayda oturuyorum hm ve zaranin üretim yerleri burada colins zaten aksaray markası doğal olarak üretimi de aksarayda ve sayabilecegim bir sürü bilindik marka hepsi depreme karşı fabrikalarını bu 3 şehre kurdu
Bu da şehir efsanesi son 3 yılda konyada 5, 4.3 ve 4 şiddetinde 3 deprem oldu. Evet şiddeti çok degil ama Türkiye'de hiç sallanmayan yerler de var. Zaten Konyada 6 şiddetinde deprem bekleniyor. Selçuklu Ilgın fay hattı var.

Eğer evleriniz saglam değilse aksaray konya karaman civarına taşının buralarda deprem riski fazla değil, hatta 99 depreminden sonra çoğu firma üretim yerlerini bu bölgelere taşıdı. Aksarayda oturuyorum hm ve zaranin üretim yerleri burada colins zaten aksaray markası doğal olarak üretimi de aksarayda ve sayabilecegim bir sürü bilindik marka hepsi depreme karşı fabrikalarını bu 3 şehre kurdu
Bu da şehir efsanesi son 3 yılda konyada 5, 4.3 ve 4 şiddetinde 3 deprem oldu. Evet şiddeti çok degil ama Türkiye'de hiç sallanmayan yerler de var. Zaten Konyada 6 şiddetinde deprem bekleniyor. Selçuklu Ilgın fay hattı var.

Aaa önlem alıyor reis neden öyle diyorsunuz bir sürü ceset torbası topluyorlarmis kalan saglarada konteyner miss olenlerde kader artık 🤦🏻‍♀️

Back
X