Yalan söyledim, vicdanım rahat bırakmıyor.

Mrtays

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2013
831
224
83
35
Konya
Esasında çok da alengirli bir konu değil ama sonuçta yalan söyledim ve içim hiç rahat değil. Özünde yalanı hiç sevmeyen bir insanımdır ama öyle bir kayınvalidem var ki beni buna mecbur bırakıyor.

Şimdi konuya gelelim benim kayınvalidemin kayınvalidesi yani eşimin babannesi kışları kayınvalidemlere gelir . Babanne pazar günü geldi ve her sene kadın gelir gelmez benim kayınvalidem gezmeye gider , ben aslında dün gitmesini bekliyordum ama bu sefer beni şaşırttı ve bugün gidecekmiş. Beni aradı ve babannen "gelin ne yapıyor ben onunla otursam dedi " dedi bana . Bende ben komşuya gideceğim diye yalan söyledim . Yaşlı bir kadını evime istememek değil aslında durum , benim kayınvalidem bunu hep yapar yani babanne her geldiğinde , 2 günlüğüne bile gelse , kendisi gezmeye gider kadını bana bırakır. Hadi bir saat , iki saat olsa neyse olabildiğince geç gelir ve kayınpederimi de bize yemeğe çağırır ve gece giderler. Hatta gecede burada kalmak için uğraşır. Ve bizim evlerimiz 2 dk yürüme mesafesinde. Bu durum sadece bugün olsa onada tamam ama yarında gider ,ertesi günde , yani en az haftada 5 gün gider gezmeye.

Babanneye gelince köşe de oturan sessiz kadınlardan değil, her şeye karışır ve bütün gün flash Tv'yi izler ve şimdi bir de bebeğim var ona da karışacak .

Şimdiye kadar kıramaz kabul ederdim gelirdi , söylediklerine güler geçerdim ama bu sene bunu yapabilecek gibi hissetmiyorum kendimi o kadar yorgun, kırgınım ki kayınvalideme karşı onun hiç bir isteğini yerine getirmek istemiyorum. Yaptıkları ve yapmaya devam ettikleri şeyler yüzünden aramızda bir mesafe var , hafta da 1 den fazla görüşmüyorum artık hatta o bile içimden gelmiyor ama eşim ve kayınpederimin hatırına gidiyorum . Şimdi babanne yüzünden hemen hemen her gün görüşmek zorunda kalmak hiç istemiyorum .

Ayrıca da eminim ki babanne bana gelmek istediğini söylememiştir . Kayınvalidem babanne evde yalnız kalırsa yemek yapıp gitmek zorunda ve erken gelmek zorunda olduğu için bana bırakmayı kendisi istemiş ve de babannen istiyor diye bana aktarmıştır. Bunu biliyorum çünkü bu onun huyu defalarca kez başka konularda da aynı şeyleri yaptı , yalanı ortaya çıktı ama hala yapmaya devam ediyor.

Bazen zorunlu yalan diye bir olay var
Sizinki bence tamda buna girmiş..
Bu arada kayın valideniz kendi kv sine böyle davranıyor ilerde sizden ne bekleyecek acaba onu çok merak ettim..

Son düzenleme:
bugun yırtttın ama sonra ne yapacaksın bütün kış komşuda mı kalacaksın :KK73:

üzüldüm babaanneye
az değilmiş senin kv de de
peki kp bişey demiyor mu yalnız bırakınca eşi annesini
bu arada sen alıp bakmak zorunda değilsin
bu sefer bi zahmet kendi ilgilensin..

Ve eminim ki kaloriferi de kapatıp çıkacak . Bir kere benim işim vardı babanne evde yalnız bir uğrayayım dedim habersiz gittim baktım ev buz gibi , kalorifere baktım kapalı . Kayınvalideme sordum sonra evde kimse yok diye kapattım dedi bende babanne var ya dedim oda üşürse evine gitsin paramız yok ne yapalım dedi .

Kayınpederim bir şey söylüyorsa bile kayınvalidemin anladığını sanmıyorum o asla işine gelmeyen bir şeyi anlamaz.

Bende olsam yalan söylerdim, enayi yerine koyulmak var ortada, yaşlı kadın siz bir araya geldiğinizde yine ilgilenin.
Vicdan yapılacak bir durum yok boşver.

Ve eminim ki kaloriferi de kapatıp çıkacak . Bir kere benim işim vardı babanne evde yalnız bir uğrayayım dedim habersiz gittim baktım ev buz gibi , kalorifere baktım kapalı . Kayınvalideme sordum sonra evde kimse yok diye kapattım dedi bende babanne var ya dedim oda üşürse evine gitsin paramız yok ne yapalım dedi .

Kayınpederim bir şey söylüyorsa bile kayınvalidemin anladığını sanmıyorum o asla işine gelmeyen bir şeyi anlamaz.

aa yok artık, resmen kadını adam yerine koymuyor, ne vicdansız:KK62:
kayınpederiniz çalışıyor mu?

aa yok artık, resmen kadını adam yerine koymuyor, ne vicdansız:KK62:
kayınpederiniz çalışıyor mu?
Çalışıyor ve durumları gayet iyi " amaç burası da soğuk nasıl olsa desin ve evine gitsin , ayrıca para versin . Zaten yaktıkları doğal gazın parasını alıyorlar babaanneden .

k.validenizin k.validesi eskiden sürahi nine vardı o gibi herhalde...

yaşlı babaanneye yazık. çok kötü bir kadın olmasa gerek. kötü olsaydı k.validenizle, ne yapar ne eder gezmeye giderdi.

Çalışıyor ve durumları gayet iyi " amaç burası da soğuk nasıl olsa desin ve evine gitsin , ayrıca para versin . Zaten yaktıkları doğal gazın parasını alıyorlar babaanneden .

uff ya hakikaten Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.
o anne kimbilir ne zorluklarla baktı evladına, sarıp sarmaladı üşümesin diye bebekken, çocukken.
şimdi evlat doğalgazı kapatıp gidiyor, 3 kuruşa tamah etmek için.

yazık valla.

siz de üzülmeyin hiç, bazı durumlar insanı yalana mecbur bırakır.

ama gidip bakın gene soğukta oturmasın kadıncağız çok üzüldüm :(

Ben yeni gördüm kombiyi kapatma konusunu şok oldum ve çok üzüldüm.
Kimse yok evde demeside cabası.
Çok vicdansız kayınvalideniz.
Babaanne de gelmeseymiş keşke yazık, bu yastan sonra bu muameleyi görüyor.

k.validenizin k.validesi eskiden sürahi nine vardı o gibi herhalde...

yaşlı babaanneye yazık. çok kötü bir kadın olmasa gerek. kötü olsaydı k.validenizle, ne yapar ne eder gezmeye giderdi.
Çok kötüyü geçin kötü bir kadın bile değil , sadece eskileri bilirsiniz işte çok karışır ama tahammül edilebilir . Gezmeye gitmek istese bile kayınvalidem götürmez onu , aynı apartmanda bile götürmez değil ki yaşlı kadınla otobüse binecek , bir miktar yürüyecek .

Ya daha neler neler var şok geçirirsiniz anlatsam , bebeğim olmasa gider bakarım ama bebekle çıkamam , eşim erken gelirse onu göndereceğim .

Bende onu düşünüyorum , baktım olmuyor eşime söylerim diye düşünüyorum .

kv ne kadar çekilmezse kv'nin kv.sini düşünemiorm bile..
bence bu çocuğun ile katlanamayacağın bir durum olduğu için yalan sayılmaz.. herkes herkese tahammül etmek zorunda değil.. seni istemiyorum desen daha kötü şeyler olacak.. bazen beyaz yalanlar söylenebilir.. ama bence kesinlikle bunu eşine söylememelisin.. gün gelir başına kalkar ya da bir yerde ağzından kaçırır daha beter olur..
unut gitsin.. her zaman herkesi evinde ağırlamak zorunda değilsin..
evine misafir geleni kabul etmeyen kv.nde bütün hata.. sen de istememekte sonuna kadar haklısın..

Bu tarz masum yalanlar dahi olsa da bence geçici çözümler, başka bir yoolu mutlaka olmalı.. Siz her babaanne geldiğinde bir bahane bulmak için mi çabalayacaksınız böyle .. Sizi gayet iyi anlıyorum ama anlık çözümler bu masum yalanlar bana göre böyle tabi.

Back
X