yalan

cimcime128

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
73
36
623
39
Kızlar eşleriniz hiç size ufak yalanlar söyler mi?
Eger söylerse tepkiniz në olur yada ne oluyor?

Yalan söylemesini gerektircek bir durum yok aslinda , suana kadar bir yalanini yakalamadim.
Tepkim sert olurdu , alismazsin bana yalan soylemeye diye.

Yani söyle mesela;dün arabayla bir yere gidicekti 2 saat mesafede yalnız gidicek diye biliyordum. Bir arkadaşıyla beraber gitmiş benim pek de hoşlanmadigim bir arkadaşı. Bunu bana söylemedi tv de haberlerde köprü yıkılmış onu gösteriyordu eşim de birden ağzından aa biz geçerken gördük diye ağzından kaçırdı yalnız olmadığını bende ısrarla kim vardıki başka deyince ortaya çıktı başta inkar etti sonra mecbur söyledi ağızdan çıktı bir kere:)yani yanlış bişey için olmadığını biliyorum aslında eşime diğer konularda güvenirim bana karşı yanlısı olmaz ama bu küçük yalanlar a sinir oluyorum...

Yani söyle mesela;dün arabayla bir yere gidicekti 2 saat mesafede yalnız gidicek diye biliyordum. Bir arkadaşıyla beraber gitmiş benim pek de hoşlanmadigim bir arkadaşı. Bunu bana söylemedi tv de haberlerde köprü yıkılmış onu gösteriyordu eşim de birden ağzından aa biz geçerken gördük diye ağzından kaçırdı yalnız olmadığını bende ısrarla kim vardıki başka deyince ortaya çıktı başta inkar etti sonra mecbur söyledi ağızdan çıktı bir kere:)yani yanlış bişey için olmadığını biliyorum aslında eşime diğer konularda güvenirim bana karşı yanlısı olmaz ama bu küçük yalanlar a sinir oluyorum...

Bu çok da küçük bir yalan değil bence...

Elbette sizin hoşlanmadığınız biriyle beraber olmasını sorun etmeyin diye kendince iyi niyet göstermiştir.

Ama sorun çıkmasın diye bir şeyleri gizlemek başlı başına bir sorun zaten.

Yalana göre değişir, hasta yatağındaki birine gözün toprağa bakıyor derse sorun olur. Neden şunu yapmıyorsunuz, yapın mutlaka diye vik vik edene seni mutlu etmek için kendimizi sıkıntıya sokacak değiliz diye doğru söylemesine gerek yok. Daha düşünmüyoruz, zamanı gelince konuşalım bunları şeklinde ortak yalanımızı kullanıyoruz.

Bu çok da küçük bir yalan değil bence...

Elbette sizin hoşlanmadığınız biriyle beraber olmasını sorun etmeyin diye kendince iyi niyet göstermiştir.

Ama sorun çıkmasın diye bir şeyleri gizlemek başlı başına bir sorun zaten.
Evet sorun tamda bu o durumdan rahatsız olucam diye kendince durumu kurtarmak için yalana başvuruyor. Bense öleceğimide bilsen bana doğruyu söyle diyorum...şu durum beni gerçekten rahatsız ediyor insan eşine karşı şeffaf olmalı bence ya.bilmiyorum benim çok abartiyorum

Halbuki doğruyu söylese 10 dk üzerinde konuşulup bitecek. ...ama şimdi öyle olmuyor sinek küçük ama mide bulandırır hesabı. ...bir süre sonra insan acaba doğrumu yalan mı diye düşünmeye başlıyor soylediklerine

Eşlerinizi sıkmazsanız yalan söylemezler genelde. Eğer mitoman falan değilse tabi. Kimi hobi olarak yalan söylüyor çünkü. Şununla görüşme derseniz yalan söyler görüşür. Şuraya gitme derseniz yaşan söyler gider. Çok kızkançsanız bazı durumlarda yalan söylemek zorunda kalır.

Eski sevgilime çok söylerdim ben mesela. Uyuyorum der bara giderdim, görüşmemi istemediği insanlarla gizli saklı görüşürdüm. Eşim hiç kısıtlamaz, kıskanmaz. Ona bu tarz yalanlar söyleme gereği duymuyorum mesela. Ha hiç söylemiyorum diyemem, muhakkak arada kaçıyor ama bu tarz konularda asla.

Ama bu şekilde evlilikler nasıl olabilir ki..tamam evet aşırı kıskançlık lar boynuna tasma takmış gibi tavırlar çok çirkin ...ama evlilikte eşlerin kendi özel hayatları olabildiği gibi karşısındaki eşinin isteklerine ve rahatsızlıklarına saygı göstermeli diye düşünüyorum. ..eşimin istemediği bir şeyi ona yalan söyleyerek yaparsam yada o bana yalan söyler se pek sağlıklı olmayacağını düşünenlerdenim. ..

hangi alanda baskı, kısıtlama varsa o yönde yalan söyler insanlar...
özgürlüğünü kısıtladığınız konuyla ilgiliyse sadece, savunma mekanizmasını kullanıyor, doğal
yalan söylemesini istemiyorsanız yapabileceğiniz son şey ''yalan söyleme'' demek olacaktır bence
yasak imajından da vazgeçmelisiniz,
hassasiyetlerinizi mantıkla açıklar, uzlaşmaya çalışırsanız olumlu sonuçlar alabileceğinizi düşünüyorum,
çok yıkıcı gelişmeler değilse biraz esnetin derim ilkeleri
mutlu olun dilerim..

Kızlar eşleriniz hiç size ufak yalanlar söyler mi?
Eger söylerse tepkiniz në olur yada ne oluyor?

benim eşim yaptığı hiç bir şeyi anlatmaz:KK12::KK12:gün içinde nereye gider ,kimle gider,kazandığı parayı nereye yatırır, neye harcar anlatmaz aylar yıllar sonra bir vesileyle öğrendiğimde de anlatmaya gerek yoktu der.adam ne yalan söylüyor ne de doğruyu anlayacağınız.

benim eşim yaptığı hiç bir şeyi anlatmaz:KK12::KK12:gün içinde nereye gider ,kimle gider,kazandığı parayı nereye yatırır, neye harcar anlatmaz aylar yıllar sonra bir vesileyle öğrendiğimde de anlatmaya gerek yoktu der.adam ne yalan söylüyor ne de doğruyu anlayacağınız.
Bu durum daha zormuş Allah yardimcin olsun...

Back
X