yalancı emzik kullananlar

ZEYNEPAHSEN

evli, mutlu, çocuklu
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2012
248
0
26
Konya
yalancı emzik hakkında ne düşünüyorsunuz; kullananlar, memnun olanlar olmayanlar, zararını, faydasını görenler... paylaşalım, birbirimizi bilgilendirelim, ben kullanmayı düşünüyorum ama yine de kararsızım, emzik konusunda hangi marka, önerisi tavsiyesi olan var mı acaba?

yalancı emzik hakkında ne düşünüyorsunuz; kullananlar, memnun olanlar olmayanlar, zararını, faydasını görenler... paylaşalım, birbirimizi bilgilendirelim, ben kullanmayı düşünüyorum ama yine de kararsızım, emzik konusunda hangi marka, önerisi tavsiyesi olan var mı acaba?

eger kullanırsan bebegının uykusu daha derın olur uzun uyur sende rahat edersın çünkü agzında emzık olmassa süreklı senı emmek istiyo bebek çok sık uyanıyo ben kullanmadım kuzenlerım arkadaslarım kullandı oğlum süreklı benı emmek isterdi ben sterıl olmadıgını düşündüğüm için vermedım her seferınde kaynatmak mümkün değil çünkü saklama kutusu bıle olsa o bıle yeterınce temız ve sterıl kalmaz sadece suya tutup çocugun ağzına sokuyolar ve eger zamanında çocugun emzıği terk etmesını saglamassan ilkokula gıdene kadar bıraktıramıyosun hatta daha fazla emenler oluyo kuzenımın oglu ikiye gıdene kadar saklanıp odasında emerdı annesı oğlum napıyosun der anne nolur azıcık emiyim derdi:)))

kızlaaar bebişlerine emzik kullanan yokmu başka, tavsiyelerinize ihtiyacım var hadi ama yorumları bekliyorum:)

Gerçeği, yalancısı bebişime emzik kullanmak istemiyorum.
Ailemizde kimse emzik kullanmamıs bebişlerine.
Yararlarından çok zararlarının olduğunu düşünüyorum.

7yaşına 4yaşına kadar sürekli emzik kullanan yeğenle var hiç bişe yok
Oğlum emzik tutmadı zorlamadım 8 aylıkken çok aşırı ağzı akıyor geçmiyo diye emziğe alıştırmayı tekrar denedim yutkunmayı öğrensin diye her markay aldım her çeşit internetten eczaneden ne paralar döktüm ama istemedi bi dün bakkalda gördüm 50kuruşa bi Fatoş emzik onu tuttu şimdi hiç biyerde bukamıyoz üretilmiyormuş artık özbal diye bi marka var 1 tl onu aldık onu tutuyo şimdi garip bi bebek bu arada salya sı bitmedi günde 10-15 önlük değişmişliğim var o derece yani....:nazar:

bademcikleri için çok önermiyorlar bende vermemeyi planlıyordum ama hazırladım da
durduramadık hep arandı çenesi kuvvetlensin diye verdik bizde şimdi istemedigi zaman kendi atıyo almak istemiyo zaten bende israrcı olmuyorum
yukarda bi arkadaş demiş derin uyur diye mantıklı bence çok sık emmek istiyo emzik oyalar onu

ben de kızım on günlükken kullanmaya başladım, önce biraz kıyamadım, onu kandırıyormuşum gibi geliyodu, ama gece uykusu fazla yok, sürekli de emmek istiyor, göğsümü hiç bırakmak istemiyor, emzirdikten sonra tok karnına veriyorum, en azından gece uyurken verip, uykuya dalıncaya kadar emsin istiyorum, şimdilk pek istekli değil, zorla veriyorum, bakalım alışacak mı?

ben alıştırmak istiyorrum avent önerdi herkes onu aldım ama bebeğe göre değişiyormuş neyi beğenirse onu alıyomuş
fayda zararda yine bebeğe bağlı büyük rahatlık ama

Ben her zaman degil de huzursuzlandigi zaman veriyorum sadece. Cok rahatiyo. Geceleri emziksiz uyutuyorum uykusu arasinda mikirdandigi zaman uyanicak gibi oldugunda emzigi veriyorum hemen daliyo yine. Vermedigim zaman iyice uyaniyo tok oldugu halde beni emmek istiyo. Emzigi pek sewmiyo aslinda ama alisti gibi. İstemedigi zaman zorlamiyorum.

benim bebeğim 1 aylık.
bizde yalancı emzik kullanmıyoruz.kullanmayıda düşünmüyorum.
bazı bebekler alıştımı yıllarca bırakmıyor emziği.uğraş dur sonra bıraktırmak için.. :)
ve uzun süre biberonla beslenen ve yalancı emzik emen,
parmağını emen çocukların diş ve çene yapılarında bozukluklar oluşuyormuş..

Ben ilk bebeğimde kullandım. Sadece uyurken veriyordum yani emzigi alınca uyucagini biliyordu. Hem gece emzik olması olası sorgulamaları engelliyor. Ayrıca oğlum kendisi tiksinerek bıraktı sorun yaşamadık.

şimdi 22 günlük kızım var. Vee memeci çıktı emzige alıştırmaya çalışıyorum. Sürekli memede kalmak istiyor.

yararını zararını bilmiyorum ama bende emzik aldım, alıştırmak istedim. hani dışarda, hastanede felan ağlayınca ağzına verip susturmak kolay olur gibi geldi ama maalesef almadı kızım. kaç defa verdiysem ağzında evirip çevirip attı:) bende vazgeçtim birdaha denemedim...

benim kızım da uyumadığı altı değişmediği zamanlarda sürekli memeyi istiyor
ben de karnı tokken oyalansın diye emzik veriyorum ama sürekli değil
çünkü o plastik şeyi emdiğin de vicdanım sızlıor

bende hijyenik olduğunu düşünmüyorum ve vermek istemiyorum aslında ama cok huysuzlandıgı zaman vermek gerekiyo gibi geliyo sonrasında alısırsa nasıl bırakcak onları düşünüyorum kararsızım

bebek alış-verişinde daha aventin emziği almış hazırlamıştım acil durum için ki o acil durum oldu oğlum beni yalancı emzik gibi kullanmaya başlayınca verdik.fakat zaten çok fazla ağzında tut(a)muyor gece uyku arası mıyıklamalarında ve benim hazırlanma evrelerimde bir de emziremeyeceğim koşullarda razı olup emiyor ama açken vermemeye versem de uzun süre olmamasına özen gösteriyorum diğer şekilde kandırıyorum hissi vicdan azabı çektiriyor...

Benimki alışmadı... verince öğürüyor... ilk verinde reflesk olarak 1-2 emiyor sonra tükürüyor, tükürmesin diye elle tutuncada öğürüyor

2 yaşına kadar yalancı emzik emmiş biri olarak çenemde vs. bi problem yok
bebeğim 1,5 aylıkken tutmaya başladı.dr.una sordum, 1 yaşına kadar kullanılmasını öneriyoruz, ani bebek ölümlerini önlüyor dedi.
dr arkadaşım var ayrıca anne, o da damak gelişimi için iyi olur ver dedi
çocuk hastalıkları uzm tarafından yazılmış bir kitap var orda da,bebeğin parmak emmesini önlemek için verilebilir diyor, zamanı geldiğinde emziği bıraktırabilirsiniz ama parmak emmeye başlarsa bıraktıramazsınız,çok zor olur diyor

evet canım sana katılıyorum, emzik bıraktırılabiliyor ama, parmak emmeyi bıraktırmak çok zor, arkadaşımın kızı altıncı sınıfa giderken bile, annesinden gizli parmağını emiyodu. benim kızda alıştı galiba emziğe, alıştırana kadar epey uğraştım ama, ben vermek için o da almamak için direndi, en sonunda pes etti yavrum, aldı, bu sefer de vicdan yaptım galiba kandırıyormuşum gibi :5: sadece uyuyacağı zaman bi de dışarı çıkarken veriyorum inşallah bıraktırırken de böyle uğraşmayız :18:

Benimki alışmadı... verince öğürüyor... ilk verinde reflesk olarak 1-2 emiyor sonra tükürüyor, tükürmesin diye elle tutuncada öğürüyor

ben de bayağı bi uğraştım, neredeyse bir aydan fazla, yavrum en sonunda aldı ne yapsın, biraz daha dene belki alır, sen de rahat edersin canım :26:

Doktorlar bebeğin karnı doyduktan sonra hala emme isteği varsa 6 haftadan sonra emzik verilmesini uygun görüyorlar, 1-2 yaşına kadar sakınca gören doktor görmedim. Sonrasında emzik, biberon diş çürüklerine yol açabiliyor.

Ben daha hastanedeyken emzik vermeye çalıştım. :) Ne var ki damaklı emziği sevmedi. Sonra yuvarlak uçlu emzik aldım, onu sevdi. Uyurken emzik almadan uyumuyor. Ancak sık sık ağzından düşürüp uyanıyor. Büyüdükçe daha iyi tutacaktır muhakkak. Damaklı emziği almadığı dönemde göğsümde uyuyordu, çekince uyanıyordu. Üstelik sütüm de yok benim. Emziğe alışmasa idi halimi düşünebiliyor musunuz? :)

Back
X