• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalancı konumuna düştüm

ayy tam tıyatrocuymus eltınız 10 yıl caktırmamak buyuk marifet canım yanı yuzles sen boyle boyle dedın de ben duyduguma ınanıırım de cok kasma kendını bence sen yalancı cıkabılırsın sen artık eltınden uzak dur sana oyun oynayabılır yanı

görümcen hakim sanırım?Yoksa kimin haklı olup olmadığına neden karar versin..Yani ona mı kalmış....:52:

eşiniz suçlu eltiniz suçlu ama bence en büyük suçlu sizsiniz !!! eltiniz gelip sizinle bir şeyi paylaşmış ve sizde hemen eşinize anlatmışsınız. o zaman kimse kimseye güvenip bişey anlatmamalı. siz nasıl ki eltinizin söylediğini eşinize yetiştirmişsiniz eşinizinde ablasına yetiştirmesi çok doğal !!! neymiş size verilen sırları en yakınınıza bile yetiştirmicekmişsiniz çünkü o da en yakınına yetiştirir. bu size ders olur umarım. eltiniz kendini kurtarmak için türlü şeytanlıklara girmiş evet çok iğrenç bi durum ama bunların hepsi sizin başınızın altından çıkmış. bence sır tutmayı öğrenmelisiniz yoksa sizde böyle yalancı konumuna düşersiniz

böyle dedikodular eltiler arasında olur siz neden kocanıza yetiştiriyosunuz hemen bazı şeyler konuşulur ve orada kalır

Eşine anlatarak sende en az eltin kadar suçlusun..sen gelinsin..aileye sonradan DAHİLSİN..oda gelin..

Seni kendisine yakın görüp dertleşmiş olabilir..ama kalkıpta eşine anlatman çok saçma..bir de anlatırken amacın neydi ? Eltini kocana kötülemek hiçte hoş değil..üstelik daha 6 aylık evlisin...kim ne yaparsa yapsın boşver..bak sonra arap saçına dönüyor herşey...

Eltin. Yapmadım söylemedim diye inkar etmiş seni yalancı durumuna düşürmüş..kaç sendir o ailenin içinde o..evet yaptım sizi kötüledim , eltim doğru söylüyor demiyecekti heralde..biraz gerçekçi olalım lütfen...arkadan konuşan insanın da bukadar mert olacağını sanmıyorum açıkcası....eltinle senin aranda kalacaktı bu mevzu.

Son düzenleme:
Benimde eltim var o 16 senelik ben şu an 5 yıllık gelinim.BEnde ilk geldiğimde bana çok şey söyledi çok şey anlattı.Hiç yorum yapmadım söylediklerine ve kimseye gidip birşey demedim.Anlattıklarının yalan olduğunu yaşadıkça gördüm arama mesafemi koydum.Ama hala konuştuklarını bir gün olsun yengem bana böyle dedi demedim.Söylenmez çünkü.Sişzde baştan anlatmayacaktınız eşinize.O da şimdi doğal olarakan inkar eder.

Siz hadi eşinize anlattınız, eşiniz niye ablasına söylüyor ki.
Ortalık gereksiz yere karışmış ve sizin üstünüze kalmış kalan.
Karşı tarafın kabul etmemesi gayet doğal değil mi, o tavrını baştan koymuş zaten, yüzlerine güleceksin diye. Bizimkilerin sülalesinde var böyle gelinler, bir de bu gelinler nasıl sevilirler, ben de ilk zamanlar ne güzel anlaşıyorlar diye geçiyordum içimden, sonra eşimin ailesi ve akrabaları ile ilgili konuştuklarını duyunca yuh dedim, hala da öve öve bitirilemez bu gelinler eşimin ailesi tarafından , ama kimseye anlatma gereği duymadım açıkçası.
Bu tarz şeyler açıldığında ortalığın karışması gayet doğal.

Doğruyu söylemek gerekirse Eltimle eşimin ailesini çekiştirdiğimde ;budurum eltimin yüzünden aileye sirayet etse, bende inkar ederdim tabiki ne yapcam evet söyledimmi diycem . Ama kurana el basma yemin falan abartılı olmuş .Madem kocanız dilini tutamayacak söylemeyecektiniz..

eşiniz suçlu eltiniz suçlu ama bence en büyük suçlu sizsiniz !!! eltiniz gelip sizinle bir şeyi paylaşmış ve sizde hemen eşinize anlatmışsınız. o zaman kimse kimseye güvenip bişey anlatmamalı. siz nasıl ki eltinizin söylediğini eşinize yetiştirmişsiniz eşinizinde ablasına yetiştirmesi çok doğal !!! neymiş size verilen sırları en yakınınıza bile yetiştirmicekmişsiniz çünkü o da en yakınına yetiştirir. bu size ders olur umarım. eltiniz kendini kurtarmak için türlü şeytanlıklara girmiş evet çok iğrenç bi durum ama bunların hepsi sizin başınızın altından çıkmış. bence sır tutmayı öğrenmelisiniz yoksa sizde böyle yalancı konumuna düşersiniz

kelimesi kelimesine katılıyorum,he deyip dinleyip geçeceksin..Ortalığı birbirine katmışsın:)Hemen hemen tüm ailelerde buna benzer şeyler olur ,patlak vermemesinin sebebi de herkesin birbirini idare etmesidir.
Ama olan olmuş zaman bırakın herşeyi:)

ya ama soylediklerinin hepsi yalanmis! maksadi galiba beni aileden sogutup ba$ kö$eye geçmek, zaten ba$ kosede ama yerini kimseye kaptirmamak sadece onu sevsinler istiyo. boyle sinsi politikacilar heryerde sevilirler ilkin bende $a$iriyordum ne kadar iyi ayni kendi kizlari gibi diye meger hepside oyunmus!

bir daha sakın bu hataya düşme.kimseyle eşinin ailesi hakkında olumsuz konuşma konuşanları da uyar.dinlemek istemiyorum de bu eltin bile olsa:31:
yani olay nerden nereye gelmiş.eltin hatalı sen hatalı eşin hatalı
unutma dedikodudan ne kadar uzak durursan o kadar rahat edersin:97:

bence hata yapmıssın gidip sölemekle eşine ben öle durumda genelde susarım zamana bırakırım zaman hıc bır seyı saklamaz gösterır.. hıc bırsey gızlı kalmaz unutmayın..

ya ama soylediklerinin hepsi yalanmis! maksadi galiba beni aileden sogutup ba$ kö$eye geçmek, zaten ba$ kosede ama yerini kimseye kaptirmamak sadece onu sevsinler istiyo. boyle sinsi politikacilar heryerde sevilirler ilkin bende $a$iriyordum ne kadar iyi ayni kendi kizlari gibi diye meger hepside oyunmus!

seni denemişler galiba,arada laf taşıyormu taşımıyormu diye

Ne büyük hata yapmışsınızdır farkındasınızdır ; iki kişi arasında konuşulanlar öyle kalmalıdır..

-Ne olursa olsun söylenmemlidir en yakınına dahi, bu hem etik değil hem helal değil.

-O kişi sizinle bunları konuşurken onu susturmalıydınız ve asla sonuna kadar dinlememeliydiniz.. Tepki göstererek dinlediyseniz bile yinede suçlusunuz..

- Kıskandığınızdan dolayı bunu eşinize söylediğinizi düşünüyorum, o kişi hakkında yazdığınız yoruma dayanarak..

Bundan sonrası sizin susmanızla çözülecektir.. ''Ben söyleyerek hata yaptım, doğru söylediğime eminim, Rab'bime havale ediyorum '' deyip susacaksınız..

Lütfen artık kurcalamayın. Kendi hatanızıda kabul ederseniz bu kurcalamamak daha kolay gelir size.

benimde bir tane eltim var..ben 3 aylık evliyken küstük ve hala konuşmuyoruz..şu an 4 senelik evliyim..evlendiğim zaman o 8 senelik evliydi.8 senedir o ailenin içindeydi.

bana kayınvalidemi kötüledi, bekar kaynımı kötüledi..aslında dertleşti bir şekilde..aynı senin eltinin yaptığı gibi..ama kıskançtı..bunu anlamam zor olmadı..ben gülüp geçtikçe olayı iyice abarttı ve eşimide kötülemeye başladı...bekarken çıktığı kızarı birlikte olduğu kızları kadınları anlatmaya başladı...herkes hakkında konuş ama eşim hakkında konuşma bedaha yeni evliyim..bunların hiçbirini bilmiyorum ama bilmekte istemiyorum..sen anlattıkça olumsuz etkileniyorum psikolojim bozuluyor dedim...bana eşimin geçmişini anlatma dedim güzellikle...

ama tabi huylu huyundan vazgeçermi..ara ara söylüyordu söyleyeceğini...
ama eşimede söylemedim kayınvalidemede...yalnız eşim o dönemki saçma sapan kıskançlıklarıma saçma sapan sorularıma anlam veremiyordu...çünkü etkilenmiştim ister istemez..

birgün hepbirlikteyiz..eltimin evindeyiz..kayınvalidem eşim eltim kaynım hepimiz varız...ama doluyum artık eltimi susturmanın yolunu arıyorum kendi içimde..patlıcam yoksa..
o zamanda bekar kaynım askerde..onun çıktığı kızları filan anlatıyor.askerden gelsinde biriyle evlensin artık bukadar çıktığı gezdiği yeter gibisinden...

tam asırası gelmişken açtım ağzımı..
neden birilerinin geçmişini ağzına dolayıp duruyorsun..uluorta çıktığı gezdiği kızları anlatıyorsun..işallah evlenince karısınada anlatmazsın bunları..kimse eşinin geçmişte yaptığı saçmalıkları duymak bilmek istemez..bak bana herşeyini anlattın benim psikolojim bozuldu..eşim mağazaya bile gitse acaba kadına kızamı gidiyor diye düşünmeden edemiyorum dedim..yaptığın hiç doğru değil dedim...dondu kaldı.herkes ona baktı oan..resmen domates rengini almıştı yüzü..

eşim o an hak verdi bana..son günlerde ne kadar değiştiğimin farkındaydı...ama kimseyle yüzleşmek durumunda kalmadım..kimseye birşey ıspatlamak zorunda da kalmadım..çünkü yapacağımı herkesin içinde yaptım..kimin haklı kimin haksız olduğu ortadaydı zaten..onun yüz ifadesi bile suçlu olduğunu gösteriyordu..ama onuda uyarmıştım zamanında...

yani diyeceğim o ki , eltin onların arkasından konuşmuş, sende eltinin arkasından..terazi eşitleşmiş senin anlayacağın..

bence birdaha böyle bir durumla karşılaştığında insanların yüzüne söylemeyi dene yanlışlarını..
yoksa ,o onu demiş bu bunu demiş derken sende gidersin çürüğün yanında...

eltinin yaptıklarını hiç yadırgamadım.(dedikodu hoş birşey demiyorum yanlış nlaşılmasın lütfen )ama kadın gelip size bir sırrını vermiş.bu hoşunuza gitsin yada gitmesin.
bunu yaymanıza ortalığ karıştırmanıza luzüm yoktu.
(eltiniz nabza göre şerbet veriyor demekki.mutlaka bişeyler geçmiştir aralarında )

Back
X