Tatlı Tarifi Yalancı Krem Karamel-Resimli

Barcman

PR UZMANI
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2007
10.363
30
408
krem karamelin tarifinde yumurta çoktur dolayısıyla hazmıda güçtür ayrıca yapımıda zahmetli ve risklidir verdiğim tarifi denemenizi öneririm hem yapımı kolay hemde çok lezzetli bir tatlıdır bayılacaksınız

1 kg süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
9 yemek kaşığı toz şeker
1 vanilya
karameli için bir kepçe toz şeker

sütü tencerenize koyup yumurta, nişasta, un , şeker ve vanilyayı koyup iyice karıştırın. Mütemadiyen karıştırarak muhallebi gibi koulaşana kadar pişirin. Pişirdiğiniz muhallebiyi krem karamel
kaplarınıza boşaltın ( Özel kabınız yoksa nescafe fincanının yarısı kadar bölümüne koyun) 1 kepçe şekeri hiç susuz küçük bir sahanda ocak üstünde eritin. Eriyip kızınca kaptaki kremlerin üstüne birer kaşık dökün. Ilınınca buzdolabında soğutun. Servis yaparken kabı tabağa ters çevirin
NOT = karameli muhallebinin üstüne dökünce donup kristalleşirse korkmayın dolapda biraz bekleyince erir afiyet olsun

eveet bugün misafirlerime krem karamelde yapmıştım resmini ekleyim dedim ömrüm elimde fotoğraf makinasıyla geçiyor valla
s5001100vo7.jpg

s5001102ym8.jpg

enfes gorunuyor..cokacimcoook
en yakın zamanda denıyıcem..kaydirigubbakcemile5
ellerıne saglık..:icecream:

ben de en kısa zamanda yapmayı düşünüyorum...krem karameli çok severim,hiç evde yapmamıştım...
yalnız ben bu karamel işini pek beceremiyorum,bir keresinde yakmıştım...bunun bi püf noktası var mıdır?

ben yaptım
parmağım vedilim karameli tadayım derken yandı
demekki neymiş karamel yapılırken tadılmazmış
fotoğraflar az sonra

muhallebi daha fincanda ikenmi ,karameli dokuyoruz.....anlamadim tamda:uhm:
evet muhallebin sıcakken karameli hazırlayıp kaşıkla üstüne döküyorsun ve buzdolabında soğutuyorsun

canim kac tane krem karamel cikiyor bu tarifle
8 ,9 tane çıkıyor
ben de en kısa zamanda yapmayı düşünüyorum...krem karameli çok severim,hiç evde yapmamıştım...
yalnız ben bu karamel işini pek beceremiyorum,bir keresinde yakmıştım...bunun bi püf noktası var mıdır?
evet şeker eridikten sonra ocaktan alman gerekir
ben yaptım
parmağım vedilim karameli tadayım derken yandı
demekki neymiş karamel yapılırken tadılmazmış
fotoğraflar az sonra

bravo canımın içi karamele parmak sokulurmu hiç geçmiş olsun buzdolabında iyice soğutup öyle ters çevireceksin unutma

bu yapıldıktan sonraki halleri
bu arada kaamel kabım yoktu allahtan fincanlar vardı:delphin:

artık idare edin barçomm gibi profesyonel değilimkaydirigubbakcemile3

tarif için çokkkkkkkkkkkkk tşler barçom
güzel olduğun kadar hamaratsında:nazar:

bu yapıldıktan sonraki halleri
bu arada kaamel kabım yoktu allahtan fincanlar vardı:delphin:

artık idare edin barçomm gibi profesyonel değilimkaydirigubbakcemile3

tarif için çokkkkkkkkkkkkk tşler barçom
güzel olduğun kadar hamaratsında:nazar:

rica ederim canikomŞeniz çok güzel gözüküyorlar ellerine sağlık beğendinizmi tadını

çok beğendk ablacım
birde gerçekten hafif
tavsiye ederim bende Şeniz

kızlar ben de bugün yaptım,tadı şahane oldu,herkese tavsiye ediyorum...yapımı çok kolay,çok az vaktinizi alıyor,malzemeler de her an evde bulunabilecek türden...bu güzel tarif için barçman ablama çok teşekkür ediyorum..ben de resim ekliyorum,seninki kadar güzel olmadı tabii ama yaptığımı göstermek istedim...
dsc04796xu9.jpg

Son düzenleme:
bir de tabaktan çıkarmadanki halini ekleyeyim,barçman ablacım ellerine sağlık,tekrar teşekkürler...
dsc04795sp0.jpg

w800.png

bir de tabaktan çıkarmadanki halini ekleyeyim,barçman ablacım ellerine sağlık,tekrar teşekkürler...
dsc04795sp0.jpg

w800.png

olmuş ablam harika gözüküyor afiyet olsun :lepi:
ben sık sık yapıyorum bu tatlıyı hem kolay hem hafif oluyor:teytey:

Back
X