• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnızım

Allyy

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2021
219
510
18
Birkac yıl önce memleketime dòndüm,bir oglum var ve geldigimden itibaren 2 kardesim ve esleri gelisimle beraber kiskanclik ve cocuklarinin anlasamamasi bahanesiyle tatsizlik cikardilar ve küstük.Yavrum kuzenleriyle gorusmuyor.Malesef pandemi sanssizligiyla iyice yalniz bir hayat sürüyoruz.Kimsemiz yok.Is arkadaslariyla ozelde görüsmuyoruz herkes ayri hayatlarda,oglumun yaşiti olan komsu cocugu yok.Ailece görüstügümüz kimse yok.Haliyle cocugum okulda sosyallestigiyle kaliyor.Sans bu ki sinif annelerle de iletisim olmadi herkes mesafeli birbirine.Kurs vb yere de pandemi sebebiyle yollamiyorum zaten kendisi de istemiyor.Asiri monoton bir hayatimiz var.Ailece haftada bir disari cikip birseyler yapiyoruz onun disinda sosyalligimiz hic yok.Kendimi kötü hissediyorum bazen neden hic kimsemiz yok etrafimizda diye.Kolay es dost da edinilmiyor artik hele de sehir degistirince.Var mi bizim gibi olan?Yaslaninca da böyle cevresi olmayan yapayalniz biri olacagim diye korkuyorum.

Gerçekten yalnızlık çok kötü kurs gibi yerlere gidebilirsiniz sizde sosyalleşmek için devletin kursları oluyor ya seramik vb.

Ne kadar insan, o kadar sorun aslında.
Bence etrafınızda edineceğiniz bir iki dost yeterli olacaktır.
Bu da zamanla olur.

Birkac yıl önce memleketime dòndüm,bir oglum var ve geldigimden itibaren 2 kardesim ve esleri gelisimle beraber kiskanclik ve cocuklarinin anlasamamasi bahanesiyle tatsizlik cikardilar ve küstük.Yavrum kuzenleriyle gorusmuyor.Malesef pandemi sanssizligiyla iyice yalniz bir hayat sürüyoruz.Kimsemiz yok.Is arkadaslariyla ozelde görüsmuyoruz herkes ayri hayatlarda,oglumun yaşiti olan komsu cocugu yok.Ailece görüstügümüz kimse yok.Haliyle cocugum okulda sosyallestigiyle kaliyor.Sans bu ki sinif annelerle de iletisim olmadi herkes mesafeli birbirine.Kurs vb yere de pandemi sebebiyle yollamiyorum zaten kendisi de istemiyor.Asiri monoton bir hayatimiz var.Ailece haftada bir disari cikip birseyler yapiyoruz onun disinda sosyalligimiz hic yok.Kendimi kötü hissediyorum bazen neden hic kimsemiz yok etrafimizda diye.Kolay es dost da edinilmiyor artik hele de sehir degistirince.Var mi bizim gibi olan?Yaslaninca da böyle cevresi olmayan yapayalniz biri olacagim diye korkuyorum.
Yalnızlık bizde ayrı durumda sayılırız. Ama ben artık takmıyorum. Benim çocuk küçük 5 oldu. Ama walla takılıoz baş başta, el elde. Hatta bazen çocuklarla anlaşamıyor. Benimki biraz hareketli ama kibar saygılı. Gidelim anne diyor parkta neden diyorum. Senle oynasam daha iyi diyor. Yani yapcak birşey yok sosyalleşsin istiyoruz ama bakınca dünyada kötü . Akranlar arası zorbalık , ittirme taktırma. Saçma sapan online oyunlar, ellerde tabletler önüne gelen her videoyuyu izleme ve her oyunu oynama özgürlüğü akranlarında. Ben izin vermiyorum. Küfür bilmez oğlum. Zaten küfürün ne olduğunu yanlış olduğunu bu yaşta öğrenmesi bile hata Yaşıtları oha, lan der ve bu bir beceri zannediyor ama bilmiyor çocuk. Bende takmıyorum. Hadi yürüyüşe diyorum oğlanla spor yürüyüş yapıyoruz. Hadi film vakti cips Mısır pijamalar çek sarıl . Canımız sıkılıyor dans ediyoruz. Yani gene dertleşcek birbirimiz var. Erkek çocuğu ağlamaz demek yerine ne hissediyorsun diye soruyorum. Derdini anlatamayınca başka çocuklara sinirleniyor bazen, onlarla ilgili konuşuyorum. Hislerini anlatmaya çalışıyor. Tabiki de sosyalleşmesi önemli. Parkta okulda sosyalleşir çok takılma. Önemli olan güven bağını kurman . Ben kurduğumu düşünüyorum. Bir süre sonra zaten çık git yapcak bana ergenlik mesala. O yüzden keyfini çıkarmak daha iyi geliyor. Hatta herkezle merhaba merhaba mesafesinde olmak işime geliyor. Kim uğraşçak sonra ona ona onu demiş. Yok sen ne demek istedin . En iyisi böyle kafa rahat.

Birkac yıl önce memleketime dòndüm,bir oglum var ve geldigimden itibaren 2 kardesim ve esleri gelisimle beraber kiskanclik ve cocuklarinin anlasamamasi bahanesiyle tatsizlik cikardilar ve küstük.Yavrum kuzenleriyle gorusmuyor.Malesef pandemi sanssizligiyla iyice yalniz bir hayat sürüyoruz.Kimsemiz yok.Is arkadaslariyla ozelde görüsmuyoruz herkes ayri hayatlarda,oglumun yaşiti olan komsu cocugu yok.Ailece görüstügümüz kimse yok.Haliyle cocugum okulda sosyallestigiyle kaliyor.Sans bu ki sinif annelerle de iletisim olmadi herkes mesafeli birbirine.Kurs vb yere de pandemi sebebiyle yollamiyorum zaten kendisi de istemiyor.Asiri monoton bir hayatimiz var.Ailece haftada bir disari cikip birseyler yapiyoruz onun disinda sosyalligimiz hic yok.Kendimi kötü hissediyorum bazen neden hic kimsemiz yok etrafimizda diye.Kolay es dost da edinilmiyor artik hele de sehir degistirince.Var mi bizim gibi olan?Yaslaninca da böyle cevresi olmayan yapayalniz biri olacagim diye
Hepımız bıraz yalnızız bence

Bu kadarı bana aşırı geldi.
Sonuçta 3 aydır orada değilsiniz en azından bu süre içerisinde bir kahve içip 2 saat görüşülecek arkadaşlık kurmanız gerekirdi.
Ya iletişim ilerletemiyor hep adımı karşıdan bekliyorsunuz ya da sınırınız vardır aşılamıyordur.
Sizin tercihiniz olsa bunları söylemem ama insan bu kadar da yalnız kalınca iğneyi bir kendine batırmalı.

Kardeşler bile kıskançlık yapıp mesafe koyuyorsa yalnız olmak daha iyi kursa spora yazdırın oğlunuzu ordan edinsin arkadaş

Yani insan bir de değil iki kardeşiyle görüşmeyecek kadar nasıl bozuşur anlamadım. Hem de kıskançlık yüzünden diyorsunuz demek ki kardeşleriniz tarafından bile kıskanıldığınızı düşünüyorsunuz, bu kadar beğeniyorsunuz kendinizi. Bilemedim ben okuduklarımdan çok da dostça bir elektrik almadım sizden

Sosyal aktivitelere yonelmenizi tavsiye ediyorum . Virüs var elbette ama önlem alırsiniz . Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama çalışmıyorsaniz haftaici hobi kurslarina yazılabilirsiniz . Oradan insanlar tanırsınız belki sizin gbi çocuğu olanlarda vardır . Oğlunuzu da yaş grubuna uygun bir spor faaliyetine yazdırabilirsiniz . Benim de eşimin yegenleri de ne sporlarını ne kurslarını bırakmadılar . Önlemlerini sıkı tutup henüz yakalanmadilar virüse . Bir düşünün derim .

Çocukken güzel bir sosyal çevrem varmış ( şimdi anlıyorum ) Şimdilerde de arkadaş edinmede sorun yaşamıyorum bu sayede. Bazı şeylerin çocukken edinilmesi gerekiyor olabilir . ( Yaşıtları ile oynama gereksinimi vs )

Yani insan bir de değil iki kardeşiyle görüşmeyecek kadar nasıl bozuşur anlamadım. Hem de kıskançlık yüzünden diyorsunuz demek ki kardeşleriniz tarafından bile kıskanıldığınızı düşünüyorsunuz, bu kadar beğeniyorsunuz kendinizi. Bilemedim ben okuduklarımdan çok da dostça bir elektrik almadım sizden
Kendimi begendigimi nerden cikardiniz ki?Kardeslerden ziyade eşleri problemli bu benle ilgili degil onlarin terbiyesizligi.Cocuklar anlasamiyor bahanesiyle oglumu disladilar cunku insanliktan nasibi almamislar.Daha detay versem bunlar nasil insan dersiniz.Ben de buraya gelene kadar cok iyi oldugumuzu dusunuyordum meger cikar icinmis.Daha once yazlik bolgede oturuyordum senede 2 defa gelip gunlerce agirliyordum deniz havuz yapiyorlardi ne zaman sartlar degisti gercek yüzleri cikti ortaya.

her ne kadar garip bir sebepten de olsa siz yetişkinler küs olabilirsiniz de, çocukları neden kuzenleriyle görüştürmüyorsunuz? önceden aratıp eşinizle gönderin bir kaç saat sonra alırsınız çocuğu.
ha eğer yeğenlerini de istemeyeceklerse o ayrı.

her ne kadar garip bir sebepten de olsa siz yetişkinler küs olabilirsiniz de, çocukları neden kuzenleriyle görüştürmüyorsunuz? önceden aratıp eşinizle gönderin bir kaç saat sonra alırsınız çocuğu.
ha eğer yeğenlerini de istemeyeceklerse o ayrı.
Istemiyorlar gorusturmek.Sizin kadar ben de anlamlandiramadim bu durumu.Insan degiller cünkü

Istemiyorlar gorusturmek.Sizin kadar ben de anlamlandiramadim bu durumu.Insan degiller cünkü

bu olayların temeli nedir yani bir anda böyle olmuş olamazlar? eşiniz ne diyor mesela ? biraz detay verin ki biz de objektif yorum yapalım

bu olayların temeli nedir yani bir anda böyle olmuş olamazlar? eşiniz ne diyor mesela ? biraz detay verin ki biz de objektif yorum yapalım
Oglum hareketli bir cocuktur elbette cocuklar arasi olan sürtüsmeler oluyordu ama netice de cocuk bu oyle kavga dövüs degil,bagris cagris.Gerekli uyariyi mudahaleyi yaptim her zaman.Onlara gore oglum kolejde okuyan simarik bir cocuk, onlar ahlakli yetistiriyormus bizimki oyle degilmis.Terbiyesizlige bakarmisiniz?Susup oturamazdim daha fazla.Yeterince sabir gosterdim.Malesef kultur catismasi yasadik kardesimin esiyle.Digeri de bunun etkisinde kaldi.Sonuc olarak gorusmuyoruz.

Son düzenleme:
Buraya tasinacagimi duyunca uzunca birsure aramadilar,tasindik yardima dahi gelmediler.Hep ben adim attim esim uyardi beni.Bosver dedim nankorluklerini gormezden geldim taa ki oglumu dışlama seviyesini arttirinca eşleri, bir telefonla agzima geleni saydim.Oglum hareketli bir cocuktur elbette cocuklar arasi olan sürtüsmeler oluyordu ama netice de cocuk bu oyle kavga dövüs degil,bagris cagris.Gerekli uyariyi mudahaleyi yaptim her zaman.Onlara gore oglum kolejde okuyan simarik bir cocuk, onlar ahlakli yetistiriyormus bizimki oyle degilmis.Terbiyesizlige bakarmisiniz?Susup oturamazdim daha fazla.Yeterince sabir gosterdim.Malesef kultur catismasi yasadik kardesimin esiyle.Digeri de bunun etkisinde kaldi.Sonuc olarak gorusmuyoruz.

yardıma gelmek zorunda değiller şimdi, beklentiye girmeseydiniz keşke sizin için daha iyi olurdu. tırnağın varsa başını kaşı demişler insan sadece kendine güvenerek hareket etmeli bana kalırsa.

madem görüşmüyorsunuz kurslara gidebilirsiniz illa paralı olması şart değil. en kötü çocuğu alın parka çıkarın orada çocuklarla kaynaşır.

Çocuklarınızı spora kursa gönderin yeteneği olması önemli değil. Ben mesela hentbola ilkokul 5. sınıfta başlamıştım gram oyun kuralı hakkında bilgim olmadan 8 yıl oynadım sporu sevdim sadece okul çıkışı antremanlarda 3.5 saat sürüyordu hem yoruluyor hem sağlıken çok iyi ilerliyordum başarılı değildim alanımda ama fiziğime katkısı oldu :D iyi ki gitmişim zamanında. Çok psikolojisi bozuk, sıkıntılı, özgüvensiz, içe kapanık bir çocuk olarak büyüdüm ama kendimi ifade etmeyi çok istiyordum hep etkinliklere katılırdım. Hentbol, bando takımı, işaret dili kursu, dans, ingilizce... Komşumun kızları da hobi olarak baskete başladılar mesela şimdi bildiğin o alanda ilerliyorlar. Birde şuna çok pişmanım yemin ederim zaman geri dönse öyle ders çalışırım falan demiyorum dil üzerine yoğunlaşırım sınıfta kalayım önemli değil mat türkçe her zaman öğrenilir ama iki üç dil öğrenmek için 18 yaşına kadar yurt dışında ücretsiz kamplar oluyor öğrenciler için ücretliler de cüzi miktarda oluyordu internetten bakabilirsiniz yurt dışı yaz kampları 18 yaş diye keşke gitseydim hem dil öğrenirdim hem kamp hayatını benimserdim hem çevre edinirdim. O yüzden çekinseler bile bi adım atsınlar önemi yok gerekirse geri gelsinler

Kendimi begendigimi nerden cikardiniz ki?Kardeslerden ziyade eşleri problemli bu benle ilgili degil onlarin terbiyesizligi.Cocuklar anlasamiyor bahanesiyle oglumu disladilar cunku insanliktan nasibi almamislar.Daha detay versem bunlar nasil insan dersiniz.Ben de buraya gelene kadar cok iyi oldugumuzu dusunuyordum meger cikar icinmis.Daha once yazlik bolgede oturuyordum senede 2 defa gelip gunlerce agirliyordum deniz havuz yapiyorlardi ne zaman sartlar degisti gercek yüzleri cikti ortaya.
Kıskançlık yüzünden sorun çıkardılar diye yazmışsınız; eğer kıskanan siz değilseniz demek mi karşı taraf. Demek ki kendinizi iki kardeş eşi tarafından kıskanılacak kadar iyi durumda buluyorsunuz yani kendinizi beğeniyorsunuz. Basit mantık işletince yazdıklarınızdan çıkıyor bu öyle nerden çıkardınız diye feveran edecek bir durum yok.

Kıskançlık yüzünden sorun çıkardılar diye yazmışsınız; eğer kıskanan siz değilseniz demek mi karşı taraf. Demek ki kendinizi iki kardeş eşi tarafından kıskanılacak kadar iyi durumda buluyorsunuz yani kendinizi beğeniyorsunuz. Basit mantık işletince yazdıklarınızdan çıkıyor bu öyle nerden çıkardınız diye feveran edecek bir durum yok.
Evet iyi durumdayim şükür ama kendimi begendigim filan yok.Açtigim konuda buraya takilmaniz ilginc.Sacma sapan cocuk kavgasindan sorun cikaran kisinin,kiskandigi ve cekemedigi cok sey olunca boyle disa vuruyor bunu ifade etmek istedim.Yoksa kendini begenen millete tepeden bakan biri degilim.Sanssizim sadece aile anlaminda ustune sehir degisikligi ve pandemi.

Evet iyi durumdayim şükür ama kendimi begendigim filan yok.Açtigim konuda buraya takilmaniz ilginc.Sacma sapan cocuk kavgasindan sorun cikaran kisinin,kiskandigi ve cekemedigi cok sey olunca boyle disa vuruyor bunu ifade etmek istedim.Yoksa kendini begenen millete tepeden bakan biri degilim.Sanssizim sadece aile anlaminda ustune sehir degisikligi ve pandemi.
Çocuk mevzusu gerçekten akıl alır bir mesele değil.
Adı üstünde çocuk, kavga bile etse özellikle kaynaşması ve doğru davranışları öğrenmeleri adına görüştürülür.
Ayrıca çoğu çocuk da kavga eder, bizimkiler kuzenleri için delirir 5 dk sürer, sonrası kavga kıyamet😂

Diğer yorumumda ısrarcıyım, karşı tarafa yanlış sinyal gönderiyor olabilirsiniz ya da adım bekleyen taraf.
Bazı insanlar mizaçları gereği çok arayıp sorulamayan, bir nevi istemediği düşünülen sınırları belli kimselerdir.
Belki öylesinizdir, farkında olmayabilirsiniz ama adım atan taraf olmaktan da çekinmeyin derim.

Back
X