• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalvarıyorum beni bilgilendirin..

evle19

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2024
42
9
1
öncelikle merhabalar.. evliliğimin 4. Senesindeyim 2 yıl vajinusmus geçmişim var sonra normale döndü ve bebek hasreti çekiyorum.. olmadı bekledim olur dedim şuana kadar nasip olmadı aşılamaya yada tüp bebeğe karar verdim ama normal ilişkide sıkıntım yok ama alttan muayeneden hala çok korkuyorum bu tedavilerde kaç kez alttan muayene ediyolar yani tedaviye başlasam kaz kez maruz kalıcam ultrasondan sonra rahme spermler yerlestirilirken aneztezi olabiliyomu ne olur bu konuda bana yardımcı olun. Bu yüzden tedaviye gidemiyorum bi yol…

Merhaba öncelikle sakin olmalısın bu tedavide muayene kaçınılmaz aşılama hakkında bilgim yok ama tüp bebek için sık sık muayene gerekiyor düşündüğün gibi acılı bi durum yok 🥰

öncelikle merhabalar.. evliliğimin 4. Senesindeyim 2 yıl vajinusmus geçmişim var sonra normale döndü ve bebek hasreti çekiyorum.. olmadı bekledim olur dedim şuana kadar nasip olmadı aşılamaya yada tüp bebeğe karar verdim ama normal ilişkide sıkıntım yok ama alttan muayeneden hala çok korkuyorum bu tedavilerde kaç kez alttan muayene ediyolar yani tedaviye başlasam kaz kez maruz kalıcam ultrasondan sonra rahme spermler yerlestirilirken aneztezi olabiliyomu ne olur bu konuda bana yardımcı olun. Bu yüzden tedaviye gidemiyorum bi yol…
Vajinusmuslu arkadaşım vardı hem asilama hemde tüp bebek denedi. Ve muayeneler de doktoru bu durumu bildiği için onu zora sokmadan geçirdi. Alttan muayene psikolojik olarak korkutucu geliyor sizlere ancak penise nazaran gerçekten ip ince bi cihaz kullanıyorlar. Yani korkunuzu bu yönden degerlendirin. Muayeneler ise doktora ve hastanın durumuna göre sıklığı değişebiliyor. Bana 7 olduysa başkasına 4 olmuştur. Iki tedavi yönteminde de anestezi ile transfer yapılıyor. Anestezi istersiniz maks 10 dk lik bi baygınlık oluyor ondada uzun süreler değil. Stresinizi yönetmeye çalışın stres olumsuzlugu arttırır. Onun dışında tedavi şekline karar verirken doktorunuzla Vajinusmus konusunu açık ve net şekilde konuşun en başta. Ve ona göre yola girersiniz

Aşılama sonucumu öğrenmeye gidiyorum su an,kendi hikayemden bahsedeyim,ben 2 senelik evliyim tam anlamıyla vajinismus değilim ama ilişkinim ilk dakikaları zorlanıyorum.Ben toplam 3 kez alttan muayene oldum,evet kendimi kastığım için bir tık acıdı ama kendimi serbest bırakınca acımadı,doktorum cok iyiydi elimi tuttu beni sakinleştirdi doktor cok önemli bazıları şak diye sokuyor malesef🥹 ben alttan muayene oldum evet ama aşılama sırasında spektkjm dan korktuğum için anestezi istedim,doktor baştan gerek yok kısa sürücek dedi ama baktı ki muayenede kendimi kasıyorum tamam anestezi yapalım dedi ,devlette yapıyorlar mı bilmiyorum ama ben özelde yaptırdım bu arada anestezi için +10.000 tl verdim,Korkma,kendini kasma ben şimdi diyorum boşjna stres yapmışım herşey gönlünce olsun 😊

Ben tüp bebek tedavisi gördüm korkulacak hiç bişey yok sakin kalmalısınız Hsg filminde ve yumurta toplamında anestezi almak daha mantıklı transfer zaten 1 dakikalık işlem gerek yok anasteziye ağrısız hiç bişey anlamıyorsun küçük bir uzun şırınga gbi birşeyle içine enjekte edip bitiyor iğne değil ucu yani korkulacak hiç bişey yok sakin kalın 😇 bende çok korkarak başladım ama hiçde öyle olmadı

Vajinismusu nasl yendinz acaba

Ben 40 yaşında evlendim canım şu an 43 yaşındayım. 2 yıl tam 2 yıl vajinismus yaşadım ileri derece.maalesef doktora gittim değişik yöntemlerle aştım.yastan dolayı doktorum acil tüp bebek dedi.valla aciliyetten dolayı ultrasondan korkmama rağmen gözüm kapalı yaptirdim sonrası zaten devam etti.korkulacak bisey yok.kasma.vajinismus olup tüm işlemlerini anestezi ile yaptiranlar bile var ama biraz maliyetli oluyor çünkü bizim durum sürekli kontrol gerektiriyor.

MErhaba. Bu sureçde genellikle altdan muayene ediyorlar. Ama iliskide sorun yasamiyorsaniz digerinde de yaşamiuacaksiniz çunki aparat çok ince ve sadece uç kismini takmak yeterli oluyor. Kafanizdabunun kolay oldugunu, sadece bir kaç saniye çekecegini, asla zarar verici bir yani olmadigini kabullemirseniz hiç sorun olmaz. Bunlar kendi kendinizi geliştirebileceginiz ve aşa bileceginiz sorunlar. Anestezi falan hiç gerek yok caniniza yazik her defa oyle

Merhaba. Bende evliliğimin ilk yılında vajinismustum hemde ağır bi şekilde. Özel bi klinikte tedavi görüp atlattım. Bende sizin gibi alttan muayene vs asla yaptıramazdım ama o tedavimden sonra şuan tüp bebek sürecindeyim asla korkmuyorum anestesiziz rahim filmi bile çekildim :) darısı başınıza inşallah sizde atlatırsınız. Sadece en başlarda doktorlardan rica ediyodum biraz yavaş olurmusunz vajinismus geçmişim var diye sağolsunlar hepsi anlayış gösteriyordu.

Merhaba sizinle aynı durumu yaşıyorum. Bende 4 yıllık evliyim ve Vajinismus geçmişim nedeniyle alttan muayene kesinlikle olamıyorum. Amh düşüklüğü nedeniyle tüp bebek tedavisine başladım. Doktoruma ilk gittiğimde sorumu anlattım anlayışla karşıladı ve sürecim şöyle ilerledi.
Öncelikle anestezi rahim filmi çekilmiştim bununla birlikte Adetimin 2. Günü idrara sıkışık gelmemi söyledi ve karından muayene etti sonra kandan hormon tahlilleri verdim ve iğne kullanmaya başladım 1 hafta sonra anestezili muayene oldum. Doktorum 2 gün sonra tekrar idrara sıkışık gelmemi söyledi ve göbekten muayene oldum yumurtalarımı ve kaç cm olduğunu net gördü. Aynı gün çatlatma iğnemi vuruldum ve yine 2 gün sonra anestezili yumurta toplamam yapıldı. İlk tedavimde maalesef 3yumurta vardı ve döllenme gerçekleşmedi hiç ara vermeden doktorumun yönlendirmesiyle 2. Kez denedim bu sefer 7 yumurta toplandı 6 sı döllendi ama sadece 2 tanesi kaldı ve 5. Gün bu iki embriyom taze transfer oldu bugün transfer olalı 5 gün oldu sonuç için bekliyorum. Bu arada transferimde anestezili oldu 😊 çok kısa süreli anestezi veriyorlar 10 dk falan sürüyor ve kesinlikle sonrasında bir ağrım olmadı

Son düzenleme:
Merhaba. Bende evliliğimin ilk yılında vajinismustum hemde ağır bi şekilde. Özel bi klinikte tedavi görüp atlattım. Bende sizin gibi alttan muayene vs asla yaptıramazdım ama o tedavimden sonra şuan tüp bebek sürecindeyim asla korkmuyorum anestesiziz rahim filmi bile çekildim :) darısı başınıza inşallah sizde atlatırsınız. Sadece en başlarda doktorlardan rica ediyodum biraz yavaş olurmusunz vajinismus geçmişim var diye sağolsunlar hepsi anlayış gösteriyordu.
Hangi doktor

Back
X