Yalvariyorum yardım edin, evlilik korkusu, sevgi çıkmazı

notdefteri2_

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2015
5.018
6.612
398
Bundan 5 ay önce biriyle tanistirildim.30 yasinda bir öğretmenim. ilk gördüğümde yakisikli, iyi bir insan dedim, ama cok keyif almadim, heyecanlanmadim. ve sehirlerde farklı oldugu icin 4. gorusmemizde olmayacağını soyledim.
Sonra babam kanser oldu, onu duymuş hemen aradi hastane süresince yanimda oldu, mesajla, buraya gelerek, telefonda.abisi doktor burada o da cok yardimci oldu.oylelikle anlamadigim bi sekilde ilişkimiz basladi.ve icime bir sicaklik geldi, tarzimiz uyuyor, beni cok seviyor, melek gibi kalbi var dedim evlenecegimi soyledim. bir sürü ceyiz aldım, ailem, aileler yüzük takilsin dedi ben nedense korktum.bu arada o hemen istifa etti, benim bulundugum sehirde bizim evimizin yaninda ev tuttu, seni ailenden ayirmayacagim dedi. Bütün düzenini bozdu ve geldi 2 ay icinde.
şimdi deli gibi korkuyorum. bu arada kaygi bozuklugu tedavisi görüyorum 5 senedir.panikatak hastasiyim.
acaba seviyor muyum? ileride sıkılır mıyım diye diye yanında hep aglamaya basladim, o da artık umitsiz, kaybetmek istemiyorum böyle bir insanı, harika bor eş olur. Ama evlilikte bu yeterli mi, bazen hareketleri batiyor ben mi cok inceliyorum ondan mi bilmiyorum..
ne olur yardim edin bana..psikolojim bedenim mahvolmus durumda, dusunmekten...

Biri sizin için bu kadar fedakarlık yapıyorsa hazır içinizde ısınmışken bence onu yarı yolda bırakmayın. Böyle erkek zor bulunur.

içmin isindigindan emin değilim işte, oysa bir sürü ceyiz aldim ev tutuldu simdi onunla ayni evde olmaktan sıkılacakmisim gibi geliyor cok keyif vermeyecek gibi geliyor ya da cok sey bekliyorum belki..ileriyi düşünüyorum bir ömür bu insanla heyecan vermiyor. gerekli mi heyecan duymam??? bu kadar iyi birini kaybetmek sonra yalnız hayatima dönmek de korkutuyor :((((

Böyle büyük bir kararı sizin yerinize kimse veremez ama hayatınızdaki yerini düşünün yani hayatınızdan çıkardığınızda kendinizi nasıl hissedeceksiniz. gelecekte sıkılır mıyım demişsiniz. gelecek içerisinde bir çok bilinmezi barındırır. yani hayatımızda neler olacağını bilmek pek mümkün değil. belkide çok mutlu bir hayatınız olacak. sıkılmak konusuna gelince hayat bize iyi veya kötü pek çok süpriz çıkarıyor karşımıza birbirini seven iki kişinin aradaki sevgi kaybolmadığı sürece sıkılacaklarını sanmıyorum. yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sevecen iyi kalpli sizi ailenizi sahiplenmiş biri. size yardımcı olmaya yanınızda olmaya çalışıyor. bunlar güven verici iyi özellikler. evlenmeyi düşündüğünüz adama bakın sorumluluk sahibi mi, ileride iyi bir koca iyi bir baba olur mu? sizi seviyor önemsiyor mu? bunların çoğu ölçülebilir şeyler değil elbette ama anlamaya çalışın.

Böyle büyük bir kararı sizin yerinize kimse veremez ama hayatınızdaki yerini düşünün yani hayatınızdan çıkardığınızda kendinizi nasıl hissedeceksiniz. gelecekte sıkılır mıyım demişsiniz. gelecek içerisinde bir çok bilinmezi barındırır. yani hayatımızda neler olacağını bilmek pek mümkün değil. belkide çok mutlu bir hayatınız olacak. sıkılmak konusuna gelince hayat bize iyi veya kötü pek çok süpriz çıkarıyor karşımıza birbirini seven iki kişinin aradaki sevgi kaybolmadığı sürece sıkılacaklarını sanmıyorum. yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla sevecen iyi kalpli sizi ailenizi sahiplenmiş biri. size yardımcı olmaya yanınızda olmaya çalışıyor. bunlar güven verici iyi özellikler. evlenmeyi düşündüğünüz adama bakın sorumluluk sahibi mi, ileride iyi bir koca iyi bir baba olur mu? sizi seviyor önemsiyor mu? bunların çoğu ölçülebilir şeyler değil elbette ama anlamaya çalışın.
aynen öyle ailemi beni sahiplendi beni çok seviyor. sorumluluk sahibi, cok iyi baba olur eminim. bildigiz huzur için evlenilecek birisi ama ben yanında sıkılıyorum sanki, heyecan duyabilecegim kosarak gidebilecegim biri degil. biraz tekduze kapasitesi. eglenmeye götürüyor, yürüyüşe cikiyoruz yani evde monoton oturacak birisi degil ama benim ilgimi çekmiyor, hayranlik uyandirmiyor, sessiz sakin birisi biraz ana kuzusu büyümüş. bir konu hakkında fikirlerini merak etmiyorum mesela, ben daha zekiyim gibi düşünüp kendim düşünüyorum. bunları hep anlattım ona sen beni sevmiyorsun diyip kusuyor, mantıklı bir şey duyamiyorum. sarılmak istiyorum sadece, bazen minciklamak istiyorum ama evliligi düşününce yetmez gibime geliyor. Bütün herkes sehir degistirdi sizin sokakta oturuyor simdi mi aklina geldi diyor :((( çok kötüyüm çok. ..

belli bir yaştan sonra armudun sapı üzümün çöpü devreye giriyor diye düşünüyorum...
şu kaygılarınızın hiçbirisi 18 'lik kızlarımızda yok mesela...
çok aşığım diyerek kendilerini atıyorlar bilinmezliklere.
siz de ilerisini gerisini olacak her şeyi tartıyorsunuz...

bu bir yerde iyi ama bir yerde de bana yanlış geliyor..
kusur bula bula, düşüne düşüne ömür bitiyor.. hayata geç kalınıyor...
olacakla öleceğe çare bulunmuyor çünkü.. bir nevi şans diyelim, herkes iyi niyetle çıkıyor yola ama kimisi hüsranla son veriyor yoluna...
güzel niyetle yola çıkıp gerisini Allah dan hayırlısıyla beklemek lazım...

karşınızda iyi bir insan var bu ortada...
genelde hep kötü günde destek olmayan sevgiliden yakınırlar insanlar, siz bu durumda ne kadar da şanslısınız..

olmayacak demenize rağmen, size karşı insanlık vazifesini yerine getiren birisiymiş..
merhamet bir insanda mutlaka bulunması gereken bir şey..

öte yandan aileniz bu kadar zor durumdayken sizi alıp başka bir şehre götürmenin de bencillik olacağını düşünecek kadar ince ruhlu...

tabi bir de işin şu boyutu var, gerçekten bu kadar iyi olabilir mi bir insan diye şüphe uyandırıyor insanda..
o kadar alışmışız ki çıkarsız iyiliklere...
bir yandan ne kadar ince ruhlu düşünceli bir adam dedim öte yandan da sırf sizi elde etmek için, evlenmek için mi acaba bu kadar iyi davranıyor diye şüpheye düştüm...

zamanla insan bazı şeyleri gördükçe yaşadıkça güvensizleşiyor.. hep şüpheyle yaklaşıyor, sorguluyor...
ama gerçekten o 18 lik kızların cesareti gerekiyor insana dönem dönem...
o zaman ne güzel olurdu aklınızda hiçbir soru olmazdı..
hemen mutluyum diye evlenirdiniz...
şimdide korku telaş panik sorgulama şüphe..:KK64:

Hiç kimse mükemmel değildir :) siz dahil. Ben dahil. Sizi seven biri var. Kaygılarınızı korkularınızı bi kenara bırakın. :) Mutluluklar dilerim :)

belli bir yaştan sonra armudun sapı üzümün çöpü devreye giriyor diye düşünüyorum...
şu kaygılarınızın hiçbirisi 18 'lik kızlarımızda yok mesela...
çok aşığım diyerek kendilerini atıyorlar bilinmezliklere.
siz de ilerisini gerisini olacak her şeyi tartıyorsunuz...

bu bir yerde iyi ama bir yerde de bana yanlış geliyor..
kusur bula bula, düşüne düşüne ömür bitiyor.. hayata geç kalınıyor...
olacakla öleceğe çare bulunmuyor çünkü.. bir nevi şans diyelim, herkes iyi niyetle çıkıyor yola ama kimisi hüsranla son veriyor yoluna...
güzel niyetle yola çıkıp gerisini Allah dan hayırlısıyla beklemek lazım...

karşınızda iyi bir insan var bu ortada...
genelde hep kötü günde destek olmayan sevgiliden yakınırlar insanlar, siz bu durumda ne kadar da şanslısınız..

olmayacak demenize rağmen, size karşı insanlık vazifesini yerine getiren birisiymiş..
merhamet bir insanda mutlaka bulunması gereken bir şey..

öte yandan aileniz bu kadar zor durumdayken sizi alıp başka bir şehre götürmenin de bencillik olacağını düşünecek kadar ince ruhlu...

tabi bir de işin şu boyutu var, gerçekten bu kadar iyi olabilir mi bir insan diye şüphe uyandırıyor insanda..
o kadar alışmışız ki çıkarsız iyiliklere...
bir yandan ne kadar ince ruhlu düşünceli bir adam dedim öte yandan da sırf sizi elde etmek için, evlenmek için mi acaba bu kadar iyi davranıyor diye şüpheye düştüm...

zamanla insan bazı şeyleri gördükçe yaşadıkça güvensizleşiyor.. hep şüpheyle yaklaşıyor, sorguluyor...
ama gerçekten o 18 lik kızların cesareti gerekiyor insana dönem dönem...
o zaman ne güzel olurdu aklınızda hiçbir soru olmazdı..
hemen mutluyum diye evlenirdiniz...
şimdide korku telaş panik sorgulama şüphe..:KK64:

Haklısınız bu kadar iyi olamaz bir insan..inanin ailesine, arkadaslarina karsi da bu kadar ince..cok vicdanli..keske sorgulamasaydim..sorguladikca sevgimi bir de olumsuz düşündükçe sevmiyorum diyorum. ne bileyim kosarak yanına gidemiyorum gençlikle mi ilgili karsimdakine sevgimle mi acaba?? inanin bilmiyorum. .çok uzgunum..aileleri son anda hayal kırıklığına ugrattim. sanki ileriyi göremiyor gibiyim. oysa gecen sene tam da böyle birini istiyordum her gece dua ediyordum:(((((

="funfb, post: 40852932, member: 673309"]Hiç kimse mükemmel değildir :) siz dahil. Ben dahil. Sizi seven biri var. Kaygılarınızı korkularınızı bi kenara bırakın. :) Mutluluklar dilerim :)[/QUOTE]
Aynen öyle beni çok seviyor, sayıyor, sahipleniyor..peki ben onu sevdigimi nasıl anlayabilirim :((((( hep kiyasliyorum, ileriyi göremiyorum sanki bunaldim iyu birisin ama olmuyor diyecekmisim gibi..ben mi bunalimdayim acaba :(((

Konunuzu bir derdim var bölümüne tasitirsaniz daha cok yorum alirsiniz belki de sizin gibi dusunup karamsarliktan kurtulmus insanlarin simdi ne durumda olduklarını ogrenirsiniz. Bu nedenle yoneticileri mesaj atin ki konunuzu bdvye tasisinlar.

Konu hakkinda fikrimi soracak olursaniz erkek arkadasiniz bir cok genc kizin aradigi turden biri. Sizi sizden daha cok dusenebilecek kadar iyi kalpli, ailenizden ayirmayi dusunmeyecek kadar ince, zor zamanlarinizda yaninizda olabilecek kadar merhametli bir insan. Boyle insanlar hayatta insanin karsisina her zaman cikmaz. Ask heyecan tutku bunlarin hepsi gelip gecici seyler. Cok klişe olacak ama önemli olan sevgi saygi ve huzur. Bu kadar ince eleyip sık dokumanizin yasinizdan kaynakli olduğunu düşünüyorum. Şunu da es gecmemek gerekir ki evliliğe cok yakin donemlerde herkes bu ikilemi yaşıyor. kendimden örnek verecek olursam 15 gun sonra düğünüm var ve nikahim ocak ayinda oldu. Nikah olmadan önce 8 senedir birlikte olduğum cok sevdigim adamla bir ömür gecirebilir miyim sıkılır mıyım diye cok dusundum ve korkulara kapildim. Oysaki onunla evlenmeyi senelerdir istiyordum ve deli gibi o gunlerin gelmesini bekliyordum. Kendisi sorumluluk sahibi bana kiymet veriyor ve iyi baba olabilecek biri benim gozumde. Tum bunlara ragmen cok korktum vazgecmeyi bile dusundum. Ama sonra yasadiklarimin kuruntu olduğunu dusunerek yanlis bir karar vermedim ve imzayi attiktan sonra tum o kotu duygular gecti. Bu baskiyi yasamayan cok az insan vardır inanin ki. 8 senelik iliski sonrasi ben de ayaklarim yerden kesilerek esimin yanina gitmiyorum o sürekli heyecan duyma maceradan maceraya atilma duygulari ancak filmlerde olur. Eger erkek arkadasiniz sorumluluk sahibi biriyse sizi seviyorsa ki anlattiklarinizdan bu çıkıyor elinizin tersiyle itip ne kendinizi ne de karşınızdaki insanı uzmeyin. Tum bu umutsuzluklarinizi da karsi tarafa yansitip kalp kirmayinkirmayin. Hakkınızda hayırlısı olsun...

Eğer anlattığınız kadar iyi bir insansa onu kaybetmeyin derim ..
dürüst çalışkan insan her zaman bulamazsınız..
tabiki bu kararı siz vereceksiniz..
evlenip bir yuva,evlat sahibi olmak isterseniz.
.
hayat ertelemeye gelmez bazen ..

Konunuzu bir derdim var bölümüne tasitirsaniz daha cok yorum alirsiniz belki de sizin gibi dusunup karamsarliktan kurtulmus insanlarin simdi ne durumda olduklarını ogrenirsiniz. Bu nedenle yoneticileri mesaj atin ki konunuzu bdvye tasisinlar.

Konu hakkinda fikrimi soracak olursaniz erkek arkadasiniz bir cok genc kizin aradigi turden biri. Sizi sizden daha cok dusenebilecek kadar iyi kalpli, ailenizden ayirmayi dusunmeyecek kadar ince, zor zamanlarinizda yaninizda olabilecek kadar merhametli bir insan. Boyle insanlar hayatta insanin karsisina her zaman cikmaz. Ask heyecan tutku bunlarin hepsi gelip gecici seyler. Cok klişe olacak ama önemli olan sevgi saygi ve huzur. Bu kadar ince eleyip sık dokumanizin yasinizdan kaynakli olduğunu düşünüyorum. Şunu da es gecmemek gerekir ki evliliğe cok yakin donemlerde herkes bu ikilemi yaşıyor. kendimden örnek verecek olursam 15 gun sonra düğünüm var ve nikahim ocak ayinda oldu. Nikah olmadan önce 8 senedir birlikte olduğum cok sevdigim adamla bir ömür gecirebilir miyim sıkılır mıyım diye cok dusundum ve korkulara kapildim. Oysaki onunla evlenmeyi senelerdir istiyordum ve deli gibi o gunlerin gelmesini bekliyordum. Kendisi sorumluluk sahibi bana kiymet veriyor ve iyi baba olabilecek biri benim gozumde. Tum bunlara ragmen cok korktum vazgecmeyi bile dusundum. Ama sonra yasadiklarimin kuruntu olduğunu dusunerek yanlis bir karar vermedim ve imzayi attiktan sonra tum o kotu duygular gecti. Bu baskiyi yasamayan cok az insan vardır inanin ki. 8 senelik iliski sonrasi ben de ayaklarim yerden kesilerek esimin yanina gitmiyorum o sürekli heyecan duyma maceradan maceraya atilma duygulari ancak filmlerde olur. Eger erkek arkadasiniz sorumluluk sahibi biriyse sizi seviyorsa ki anlattiklarinizdan bu çıkıyor elinizin tersiyle itip ne kendinizi ne de karşınızdaki insanı uzmeyin. Tum bu umutsuzluklarinizi da karsi tarafa yansitip kalp kirmayinkirmayin. Hakkınızda hayırlısı olsun...

Icten cevabiniz için çok teşekkür ederim, ben insanların sözüne cok bakıyorum sanırım. Sevmeden olmaz dedikleri anda bitirmek istiyorum. çok sohbet edemiyoruz ona hayran değilim v.s. bir kaç yıl beraber olsaydik şunu diyebilirdim sanirim; bu kadar yıl sıkılmadim sikilmam belki derdim. ama toplasaniz 3 ay görüştük yüzyüze. .sanırım zaman da gerek. ama bu kalbi kaybetmemek için her seyi yaparim :((( yapacağım çok sağolun. .

[QUOs07, post: 40860896, member: 532750"]Eğer anlattığınız kadar iyi bir insansa onu kaybetmeyin derim ..
dürüst çalışkan insan her zaman bulamazsınız..
tabiki bu kararı siz vereceksiniz..
evlenip bir yuva,evlat sahibi olmak isterseniz.
.
hayat ertelemeye gelmez bazen ..[/QUOTE]
Her zorlugu kendim astim, doguda 4 yıl kaldim ailevi prob. vs. çok ihtiyacim var bir yuvaya eşe..ama bu bunalimlardan sonra ince eleyip sık dokuyorum sanırım. annem babam 2 kez boşandı çünkü :((

="funfb, post: 40852932, member: 673309"]Hiç kimse mükemmel değildir :) siz dahil. Ben dahil. Sizi seven biri var. Kaygılarınızı korkularınızı bi kenara bırakın. :) Mutluluklar dilerim :)
Aynen öyle beni çok seviyor, sayıyor, sahipleniyor..peki ben onu sevdigimi nasıl anlayabilirim :KK43:(((( hep kiyasliyorum, ileriyi göremiyorum sanki bunaldim iyu birisin ama olmuyor diyecekmisim gibi..ben mi bunalimdayim acaba :KK43:(([/QUOTE]

anladığım kadarıyla sizinki anne babadan kalma tramva. Geçmisinizi unutup o kişiden eş arkadaş baba dost olur mu ona bakın artık :) böyle insanlar çok kalmadı. Şükür ki ben buldum. Eee sizin de yanınızda. Eğer yolun sonu evlilikse buna odaklanın. :) inşallah huzurlu mutlu olursunuz

[QUO"funfb, post: 40861614, member: 673309"]Aynen öyle beni çok seviyor, sayıyor, sahipleniyor..peki ben onu sevdigimi nasıl anlayabilirim :KK43:(((( hep kiyasliyorum, ileriyi göremiyorum sanki bunaldim iyu birisin ama olmuyor diyecekmisim gibi..ben mi bunalimdayim acaba :KK43:(([/QUOTE]

siz cok mu sevdiniz? hep yaninda mi olmak istediniz? ben olsa da olur olmasa da diyorum. ara verdik 3. gunum..buyuk bir ozlem duymuyorum. :((

anladığım kadarıyla sizinki anne babadan kalma tramva. Geçmisinizi unutup o kişiden eş arkadaş baba dost olur mu ona bakın artık :) böyle insanlar çok kalmadı. Şükür ki ben buldum. Eee sizin de yanınızda. Eğer yolun sonu evlilikse buna odaklanın. :) inşallah huzurlu mutlu olursunuz[/QUOTE]
Siz cok

Back
X