Yan Komşum ve Gürültü...

kedibadem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
317
38
118
Şanlıurfa
İnsanların nasıl cinnet geçirip, ufak tefek sebeplerden katil olduklarını anlıyorum artık. Baştan anlatayım.Bizim apartmanımız 3 haneli bir apartman. 1. kat üzerinde de karşılıklı 2 adet dubleks daire var. Bütün apartman bir ev sahibine ait.Ancak ev sahibi başka bir ilde oturuyor. Biz 1 sene önce taşındık.Üstelik buraya taşınma nedenimiz eski evdeki gürültü sorunu.Altımızda benzin istasyonu vardı.24 saat açık....Bizden birkaç ay sonra alt katımıza yaşlı bir çift taşındı. Geçen ayda karşımıza yani diğer dubleks daireye o yaşlı çiftin kızları ve iki torunu taşındı. Şu an için bayanın eşini görmedik. Problemlerden burda başladı. Bayan evde topuklu terlikle dolşıyor.Dubleks olduğu için evlerimizin içinde ahşap merdivenler var.Ve iki dairenin merdiveni bitişik, tek bir duvarla ayrılıyor. Çocuklar zaten her inişte bizim evin lambaları sallanıyor. Ayrıca apartmanı kendi aile apartmanına çevirdiler. Gece saat 1 de 2 de çocuklar mediven boşluğunda alt kattaki büyükannelerine defalarca son ses bağırıyorlar. Çocukların annesi devamlı alt kattaki annesinde. Gece saat 3 de 4 de çıkıyor kendi evine. Çocuklar ise yukarda. Tabii defalarca aşağıya inip çıkıyorlar.Daire kapılarını güm diye kapatıyorlar. Bu yetmezmiş gibi anneleri gelene kadar evde top oynayıp, güreşiyorlar. 2 defa uyardık. Nazik bir şekilde de sinirli bir şekilde de.Ama sabrım kalmadı. Tam biz yatıyoruz onlar başlıyor.Ne yapayım sizce?

bence son kez bütün burda sölediklerinin 2 anneyi de karşınıza alarak söyleyin aile apartmanı olmadığını,siz,n gürültüden kaçtığınızı vs.bundan sonraki şikayette de polisi çağırcağınızı böyle gitmeyeceğini.biz çocukken alt katımızda tuhaf bir adam otururdu ailemiz bizi o adam silahlı diye korkutmuştu evde koşmazdık bile:))eşim çok sinirli biri tahammülü yok kavga çıkıpta huzursuz olsun istemiyorum da diyebilriisniz:1::1::1:

Bir de eğitimli insanlar. Ama görgü sıfır. Şu apartman yönetmeliği gibi bir şey var. Hangi saatler arası ne yapılmaz. Onu çıkarıp, girişe assam işe yarar mı?

Allah yardımcın olsun canım yaa..anlayışsız kültür düzeyi çok düşük tipler belli ki ,
ama bir kere ev sahibine bildir,
yine çözüm olmazsa polise bildir bence de,
benim oturduğum yerde de mahalleli çok kıro, gece 2ye kadar apartmanların önlerinde çay-çekirdek muahbbeti yapıyorlar ve uyuyamıyoruz,
bir-iki kere polis çağırdım artık yapmıyorlar,
tırstılar heralde :52:

Bayanın babası büyük bir bankanın eski müdürü, ablası eczacı eniştesi doktor.Yani sosyetik kesimden.Hepsinin altında son model arabalar.Bizi mi adam yerine koymular anlamadım ki.

Adam yerine koymama değil de bencillik ve görgüsüzlük. Bence yönetmelik değil de görgü ve adap kurallarını asın girişe

bişe yerine koymuyorlarsa koyduracaksın canım valla git şikayet et. bende çok çektim resmen işkence çektiriyorlar tam yatıyorsun gecinin 2 3 son ses müzik açmalar çocuklar evde gece yarısı top oynuyor. en sonunda eşim dayanamadı gece yarısı gitti kapılarına ama apartman inliyor resmen o gündür bugündür çıt yok:)

egıtımle elbette kı alakalı bu durum ama
anlayıssız bencıl ınsanlar egıtımlı de olsalar maalesef kı karsılarındakılere davranıslarıyla ezıyet edıyorlar
agır ama esseklık bakı kalıyor ıste

uygun dılle anlamasalar da bır kez daha konusun derım
hemen kotu ıfadeler kullanmayın kı ıs ınada bınmesın

aynı sorun benım basımda da var ve bende caresız oturuyorum
ust katımdakı egıtımlı, genc ve tek cocuklu aılenın cocuk seslerıne tahammul etmeye calısıp
cocuktur duzelır elbet dıye sabır gosterdıkce
sımdıde pazar sabahı boya badana ıslerı ıcın duvar kazımaya sabahın 9,30 baslamaları
ve sabah 8'de ve gece 12' de esyaların yerıne degıstırmelerı
asagıya ındırmelerı ve bırseyler cakmalarına tahammulum yok artık
konustuk ama anlamıyorlar
cırkef ınsanları oldum olası sevmemısımdır
konustugumuzda ya tepkı yok ya da cırkeflık hat safhada
yonetım toplantı yapsın ve konusulsun dedım ama herkes yazlıkta
eylul ayını beklıyorum
duzelmezse satıp gıdıcem artık o kadar sogudum

Ahhhhh ahhhhhhh.....üst komşum da bizim sabrımızı deniyor resmen.İlk taşındığımızda sessiz sakin tiplerdi.Öyle gelen giden olmadıkça sesleri çıkmazdı.Ama halı çırpma huyu vardı ikide bir tepemden.Bi kaç kez halı yüzünden atışmalarımız oldu.Sonra bıraktı ya da ben görmüyorum.

Neyse...Son 4 aydır inanılmaz bir gürültü.Gece gündüz farketmiyor ama.Koşuşturmalar,ayak sesleri,konuşmaları resmen benim evimde sanki.Bazen kızımı yatırıyorum gece.Sessiz sessiz odadan çıkayım derken gümmmmmm bir kapı sesi,hoopppp uyanbizimki.O derece yani

Bi kaç kez vurdum yukarıya elime ne geçtiyse.Ama sonra öğrendim ki oğulları varmış ewli.Genç bir kıza tecavüz etmiş arkadaş ortamında.kız şikayetçi olmuş sonra ve hapse girip ceza almış oğlu :53: Hal böyle olunca da üst kat komşum gelinini ve torunlarını almış yanına.adam hapisten çıkana kadar bunlarla yaşayacaklarmış yani.

Olayı duyunca anlayış göstermeye çalıştım ilk başta.Zor durum Allah evlerden uzak etsin...Ama dayanılacak gibi değil.Geçen gün temizlik yaparken farkettim.Nasıl vurduysam yukarı oturma odamın boyası düşmüş walla....

Hayır kızdığım nokta ne biliormusun.Gelip deseki kızım başımızda bi iş var,biliyorum sesimiz çok çıkıyo,komşuyuz,idere etces birbirimizi,walla ederim...Daha birde ben suçluymuşum gibi bir bakışları var beni gördükleri yerde,bilmesem dicemki ben suçluyum yani.

Allah bize sabır,onlarada iflah versin

uyardığınız halde devam ediyorlarsa ev sahibine bildirmeniz yeterli olacaktır. bizdede aynı sorun vardı 3. kattaki kızlar müthiş gürültü yapıyorlar uyardım bağırdım olmadı babalarıda haklarından gelemedi en sonunda babaları evlenmiş bizde diyoruz sesleri çıkmıyor maşallah ama el karısı geldimi nasılda susturmuş dedik duyuncada.sizinkileri ancak ev sahibiniz susturabilir.

Bir süre daha bekleyip ev sahibine bidireceğiz durumu. Hoş aşıma suyla olacak iş değil aslında.Onların kültüründe yoksa zaten ne kadar uyarırsak uyaralım yapmaya devam edecekler. Üstelik ben evde kimseye plastik tabanlı terlik bile giydrmiyorum.Gece sifon çekmiyoruz. Gece kapı kapatıp açmıyoruz. Sabahları okula giderken parmak ucumuzda iniyoruz. Hatta bizim bilgisayarın olduğu oda onların bir odasıyla bitişik.Gece saat 10 dan sonra eşime oyun bile oynatmıyorum.Mouse sesi çıtçıt oraya gider diye.

Biz de üst kattakilerin çocukları sayesinde kafayı yemek üzereyken bir de yan tarafa taşınan komşuların kapılarını gece gündüz güm güm açıp kapatmaları eklendi. Ha bir de 55 yaşlarındaki komşumuzun sevişme çığlıklarıyla gece uyanmamız :27:

Bir süre daha bekleyip ev sahibine bidireceğiz durumu. Hoş aşıma suyla olacak iş değil aslında.Onların kültüründe yoksa zaten ne kadar uyarırsak uyaralım yapmaya devam edecekler. Üstelik ben evde kimseye plastik tabanlı terlik bile giydrmiyorum.Gece sifon çekmiyoruz. Gece kapı kapatıp açmıyoruz. Sabahları okula giderken parmak ucumuzda iniyoruz. Hatta bizim bilgisayarın olduğu oda onların bir odasıyla bitişik.Gece saat 10 dan sonra eşime oyun bile oynatmıyorum.Mouse sesi çıtçıt oraya gider diye.

siz onlara göre baya nazikmişsiniz anlaşılan madem böyle anlayışsızlar bence erkenden konuşmakta fayda var daha fazla sinirinizi bozmayın derim

Back
X