Kekler - Pastalar Yanardağ Pastası

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.528
614.922
1.423
Malatya
$1780675_677538688935930_728343036_n.webp
malzemeler...

1 adet kakaolu pastaban
1 poşet kremşanti (bir kutu içindeki poşetlerden sadece bir tanesi)
1 paket vanilyalı cremole ( çırpılarak hazırlanan hazır puding)
2 adet muz
1 paket N**** (Siyahi) bisküvi
1 adet üçü bir arada kahve
kremalar için süt
üzeri için orman meyveli sos

YAPILIŞI
Pastabanın bir tanesi sekiz eşit parçaya kesilir....
Parçalardan biri küp küp doğranır...
Krem şanti 1 su bardağı soğuk süt ile çırpılır.....
Aynı kap içine iki su bardağı soğuk süt daha ilave edilir ve cremole eklenerek çırpmaya devam edilir....
Kıvama gelen krema içine doğranmış muz ve üçe beşe kırılmış negrolar ve de küp küp doğranmış kekler ilave edilir....
kaşıkla karıştırılır....
Düz pasta taban servis tabağına alınır....süt ile karışırılmış kahve ile ıslatılır...ortasına tepeleme olacak şekilde, kenarlarda boşluk bırakarak krema doldurulur.
Krema fazla gelecektir bir su bardağı kadarını ayırıp kup yapabilirsiniz.
Bu krema tepesine üçgen haldeki keklerimiz kahve ile ıslatılarak yan yana dizilir....çok bastırılmaz ...üçgenler altta birbirne birleşir Fakat tepede açıklık kalacak şekilde dizilmelidir..
Orman meyveli sos tarifine göre pişirilip soğutulur ve pastanın tepesinden dökülür....
kenarlardan akmaması için kek aralarına benim gibi vişneler koyabilirsiniz..sosu servis yapacağınız zamanda dökebilirsiniz.....
Afiyet olsun.....:)

sosu kendinizde yapabilirsiniz....bir miktar vişne suyuna ayrı bir kapta az su ile çırptığınız buğday nişastasını karıştırarak kaynayana kadar karıştırın ..koyu olursa biraz daha vişne suyu ekleyin ..şeker katmayı unutmayın :)

ALINTIDIR...

Eki Görüntüle 953622
malzemeler...

1 adet kakaolu pastaban
1 poşet kremşanti (bir kutu içindeki poşetlerden sadece bir tanesi)
1 paket vanilyalı cremole ( çırpılarak hazırlanan hazır puding)
2 adet muz
1 paket N**** (Siyahi) bisküvi
1 adet üçü bir arada kahve
kremalar için süt
üzeri için orman meyveli sos

YAPILIŞI
Pastabanın bir tanesi sekiz eşit parçaya kesilir....
Parçalardan biri küp küp doğranır...
Krem şanti 1 su bardağı soğuk süt ile çırpılır.....
Aynı kap içine iki su bardağı soğuk süt daha ilave edilir ve cremole eklenerek çırpmaya devam edilir....
Kıvama gelen krema içine doğranmış muz ve üçe beşe kırılmış negrolar ve de küp küp doğranmış kekler ilave edilir....
kaşıkla karıştırılır....
Düz pasta taban servis tabağına alınır....süt ile karışırılmış kahve ile ıslatılır...ortasına tepeleme olacak şekilde, kenarlarda boşluk bırakarak krema doldurulur.
Krema fazla gelecektir bir su bardağı kadarını ayırıp kup yapabilirsiniz.
Bu krema tepesine üçgen haldeki keklerimiz kahve ile ıslatılarak yan yana dizilir....çok bastırılmaz ...üçgenler altta birbirne birleşir Fakat tepede açıklık kalacak şekilde dizilmelidir..
Orman meyveli sos tarifine göre pişirilip soğutulur ve pastanın tepesinden dökülür....
kenarlardan akmaması için kek aralarına benim gibi vişneler koyabilirsiniz..sosu servis yapacağınız zamanda dökebilirsiniz.....
Afiyet olsun.....:)

ALINTIDIR...

Nevoşşşş tam benlik bu harika :56: :52::52::52:

Yapması kolay gibi duruyor hazır paketler falan olunca geriye bi tek çırpıp afiyetle yemesi kalıyor :1::1:

Malzemeleri temin edip yapayım bakalım benimki yanardağ mı olur yoksa normal dağ mı görürüm :27:

Tarif için teşekkürler :16:

Çok enteresan çok güzel bir pasta paylaşım için teşekkürler.
Rica ederim:16:
Nevoşşşş tam benlik bu harika :56: :52::52::52:
Evet ablacım çok beğendim paylaşmak istedim:56::16:
çok güzekl olmuş sabah sabah pasta yiyesim geldi:) ellerine sağlık
Çok kolay ve güzel bir pasta:56::16:
Yapması kolay gibi duruyor hazır paketler falan olunca geriye bi tek çırpıp afiyetle yemesi kalıyor :1::1:

Malzemeleri temin edip yapayım bakalım benimki yanardağ mı olur yoksa normal dağ mı görürüm :27:

Tarif için teşekkürler :16:

Rica ederim:16:
Bende çok beğendim:31:Denersen sonucu bekliyorum yapmak isteyen olabilir:16:

Ben yaptim tarif icin tesekkurler nevreste, mukemmel.. ic malzemeye kirmizi meyve findik ceviz eklenip sadece kup da yapilabilir :) harika olur, bu sekilde de deniycem..benimkinin goruntusu bu, meyve sosunu az koydum sönmüs yanardag oldu :27:Eki Görüntüle 981351

Ben yaptim tarif icin tesekkurler nevreste, mukemmel.. ic malzemeye kirmizi meyve findik ceviz eklenip sadece kup da yapilabilir :) harika olur, bu sekilde de deniycem..benimkinin goruntusu bu, meyve sosunu az koydum sönmüs yanardag oldu :27:Eki Görüntüle 981351

Ellerinize sağlık:56:Ben denemedim ama denemek istiyorum çok güzel görünüyor eminim tadıda çok güzeldir:56::34::16:

Back
X