yangin merdiveni

3lale

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
416
158
303
İstanbul
Oturdugum evin yangin merdiveni malesefki yok merdivenleri ise cok dar olasi bir yanginda kacmak mumkun degil.2.katta oturmama ragmen 3.kat yuksekliginde karsimizda ki binanin 3.kati ile ayni seviyedeyiz.Yerden epey yuksek ve ben yangindan cok korkuyorum.Haberlerde izliyorum kadinlar camlardan komsularin actigi baddaniyeye cocuklarini ve kendilerini atiyorlar.Allahim kimsenin basina vermesin.Benim zaten yukseklik korkum var.Bugun netten bir yangin merdiveni yapan bir yerin numarasini buldum yaklasik olarak 15.000 tl diyor cok buyuk bir para degil binadan toplasak ama vermezler giris kattakiler giristeyiz diye vermezler bide kot 1 de olanlar var onlarda vermez .Nasil yapsam bilmiyorum yonetici filanda yok bu binada 15 haneli bir bina galiba yonetici zorunlulugu yokmus tam bilmiyorum.Bi yerlere sikayet etsem yapmak zorunda kalsa bina sakinleri bu konuyla ilgili bilgisi olanin yardimina ihtiyacim var.Belediye filan bir faydasi olacaginida pek sanmiyorum.

Tasinamam satin aldik benim icin yangin merdiveni cok elzem bir konu olmasina ragmen apar topar bu binayi aldik.

Takıntı sanırım sizinki ama size şunu diyeyim yangın merdivenleri yangınlarda kullanılmıyor bile o merdivenler dönemeçli dar ve o telaşede çok zor bizim binada yok ama olanlarda öyle oluyormuş ayrıca böyle yaşanmaz ki her an yangın olacak gibi hani deprem kadar bir ihtimali bile zordur bunu bu kadar dert etmeyin strese sokmayın kendinizi.

Yangin aninda kullanilir diye biliyorum tv de surekli goruyorum balkondan camdan atlayan kadinlari buyuk korku yaratiyor bende.Vallahi para biriktirip tek basima yaptirmayi bile dusunmuyor degilim esim duysa cinnet gecirir😀😀😀

Evi alırken düşündeysiniz keşke.
Ben olsam ben de onun için para vermem sanki, bilmiyorum hiç etraflıca düşünmedim.
Şu ana kadar oturduğum evlerin 1inde vardı yangın merdiveni.
Çoğu apartmanda olmuyor zaten.

Evi alırken düşündeysiniz keşke.
Ben olsam ben de onun için para vermem sanki, bilmiyorum hiç etraflıca düşünmedim.
Şu ana kadar oturduğum evlerin 1inde vardı yangın merdiveni.
Çoğu apartmanda olmuyor zaten.
Dusunmedim degil aslinda esim ev almaya pek yanasmiyordu paramiz olmasina ragmen cok ev baktim hepsi cok kucuktu esimin bir akrabasi tertemiz bir ev bulmus bize tam istedigim gibi buyuklugu cok emlakci ilede gorustum dogru duzgun hic biri geri donus yapmamisti.Tek basima ev aramak pek inanmadilar sanki adamlar ev gostermeye bile aramadilar dusunun .Zor bir ev alim sureci yasadim.Razi geldim eksiklerine.Ama insanoglu hep daha iyisini istiyor .

Biz apartmanın su tesisatını değiştirmek için 1.500 tl yi bile toplayamamıştık 15.000 toplamanız bence çok zor.

Yangin aninda kullanilir diye biliyorum tv de surekli goruyorum balkondan camdan atlayan kadinlari buyuk korku yaratiyor bende.Vallahi para biriktirip tek basima yaptirmayi bile dusunmuyor degilim esim duysa cinnet gecirir😀😀😀
Anksiyetr belirtisi bir doktorla görüşün

yasayanlar halınden memnundur para toplamanız zor
sız yangın merdıvenlı apt arasaydınız keske suan oturdugunuz kendı evınızmıs hayırlı olsun ama madem boyle durumunuz var satılıga koyun satılınca yangın merdıvenlı ev alırsınız

Oturdugum evin yangin merdiveni malesefki yok merdivenleri ise cok dar olasi bir yanginda kacmak mumkun degil.2.katta oturmama ragmen 3.kat yuksekliginde karsimizda ki binanin 3.kati ile ayni seviyedeyiz.Yerden epey yuksek ve ben yangindan cok korkuyorum.Haberlerde izliyorum kadinlar camlardan komsularin actigi baddaniyeye cocuklarini ve kendilerini atiyorlar.Allahim kimsenin basina vermesin.Benim zaten yukseklik korkum var.Bugun netten bir yangin merdiveni yapan bir yerin numarasini buldum yaklasik olarak 15.000 tl diyor cok buyuk bir para degil binadan toplasak ama vermezler giris kattakiler giristeyiz diye vermezler bide kot 1 de olanlar var onlarda vermez .Nasil yapsam bilmiyorum yonetici filanda yok bu binada 15 haneli bir bina galiba yonetici zorunlulugu yokmus tam bilmiyorum.Bi yerlere sikayet etsem yapmak zorunda kalsa bina sakinleri bu konuyla ilgili bilgisi olanin yardimina ihtiyacim var.Belediye filan bir faydasi olacaginida pek sanmiyorum.
Bina yüksekliği nedir. Yangın merdivenleri ve 2. Çıkışlar bina yüksekliğine göre zorunlu olabiliyor. 21.50 metreden fazlaysa şikayet edip yaptırabilirsiniz.

Bina yuksekligini bilmiyorum bunu nasil ogrenebilirimki.?Epey yuksek nereye danissam yada yarin bi belediyeyi arayayim bakalim.

Evinizde ve binanın girişinde duman alarmı var mı?
Öncelikli olarak bunu halledin ki yangın çıkmadan önce müdahale edilsin.
Birde sadece sizin pencerinizden cikabilmeniz için yangın merdivenleri var onlardan alsanız ucuz da onlar

Eklentiler

• Screenshot_20191205-202525_Chrome.webp
    Screenshot_20191205-202525_Chrome.webp
    20,6 KB · Görüntüleme: 49
  • Screenshot_20191205-202542_Chrome.webp
    Screenshot_20191205-202542_Chrome.webp
    31,7 KB · Görüntüleme: 55
Sizin takıntı haline gelmiş. Bizim mangal sever komşular bu yaz apartmanı yaktı. 😂 Hiç aman yangın merdiveni yaptıralım diyen olmadı. 😂 Yaptırmazlar psikolojik destek alın bu konuda

Allah kimsenin bsina vermesin ama takintilisiniz bence 3. Kat cokta yuksek degil ki yangin merdiveni icin bukadar telase dusucek

Evinizde ve binanın girişinde duman alarmı var mı?
Öncelikli olarak bunu halledin ki yangın çıkmadan önce müdahale edilsin.
Birde sadece sizin pencerinizden cikabilmeniz için yangın merdivenleri var onlardan alsanız ucuz da onlar
Cok tesekkur ederim ama mumkun degil onunla inemem korkudan ölurum.Kucuk bebegim var cocuklarim kucuk yasli annem var benim yukseklik korkum var.Merdiven yaptirirsakda dayanikli kaliteli yaptirmak lazimmis.

Bu konuyu kendi bloğum için geçen sene araştırmıştım. Kat Malikleri Kurulu Toplantısı istiyorsunuz ve toplantıda tek daire bile yangın merdiveni yapılmasını ister ise, Yöneticinin bunun gereğini yapma zorunluluğu bulunuyor. Yani diğer dairelerin ikna edilmesi gerekmiyor. İlgili kanun maddesi nerede şu anda net hatırlamıyorum ama İtfaiye Yönetmeliğine bir bakın..

Bu konuyu kendi bloğum için geçen sene araştırmıştım. Kat Malikleri Kurulu Toplantısı istiyorsunuz ve toplantıda tek daire bile yangın merdiveni yapılmasını ister ise, Yöneticinin bunun gereğini yapma zorunluluğu bulunuyor. Yani diğer dairelerin ikna edilmesi gerekmiyor. İlgili kanun maddesi nerede şu anda net hatırlamıyorum ama İtfaiye Yönetmeliğine bir bakın..
İlk defa böyle bir şey duyuyorum.
tek daire bile isterse yapılması gereken sadece yangınla mı ilgili?
yoksa vay halimize. :)

Back
X