Yanlış karar vermekten çok korkuyorum...

Gulay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2009
154
1
96
36
Diğer
Merhaba arkadaşlar benim yaklaşık 2,5 yıldır süren bir ilişkim var onu nasıl sevdiğimi ne fedakarlıklar yaptığımı anlatamam..ailem biliyor o da bugün ailesiyle konuşmuş gidip isteyelim diye...benim çok mutlu olmam gerekirken ben bi tuhafım ( sanki içimdeki o aşk o istek kalmadı gibi...evlenmek için can atan ben şimdi duruldum...şu sıra kime fal baktırdıysam da bu sene evleniyorsun çok iyi bir evliliğin olacak dedi...yani bilmiyorum ne yapmalıyım yanlış karar vermekten çok korkuyorum ama bu duygu değişimini de anlamıyorum bir anda oldu yaklaşık 1-1,5 aydır sürekli bunu düşünüyorum.bazen düşünmek yoruyor başımın ağrıdığını hissediyorum düşünürken Hayatta en çok istediğim şey huzurlu bir evlilik maddi şeyler hep ikinci plandadır benim için..Aşk olsun yeter diyenlerdenim yanii...çok aşıktım neden böyle oldumm anlamıyorumm...

Var mı benim yaşadığımı yaşayanlar?özellikle evli ablalarımdan yardım istiyorum...Acaba kendimi sürekli seviyorum sevmiyorum diye sorguladığım için olumsuzluğumu kodluyorum bilinçaltıma( ne olur yardım edin erkek arkadaşımda ben seni çok seviyorum ve artık evlenmek istiyorum sen sevmiyorsan istemiyorsan söyle bitirelim diyor ben tepkisiz kalıyorum bu arada yaşım 23....

ilk olarak evli değilim..ama naçizane düşüncelerim;

aşk ile evlilik kararı verilmez..insan aşıkken hormonlarında etkisiyle sağlıklı kararlar veremez..
her anlamda onu tanıdığını,güvendiğini düşünüyor musun bu önemli..sorumluluk alabileceğinden emin misin?
senin yaşın 23 onunki de seninle aynı veya yakınsa bir erkek için erken bir yaş olarak görüyorum...erkekler o yaşalrda henüz kişisel gelişimlerini bitirmemiş oluyorlar..ek olarak maddiyat da erkekler için önemli bir faktör..tabi ki huzur ,maneviyat önce gelmeli ama evlilik için bunlarda olmazsa olmaz..

duygu değişimi yaşamanda kararını aşk ile vermen etken mi acaba?bunları düşündün mü?

bir de aşığım diyorsun,onun için çok fedakarlık yaptım demişsin ama sevip sevmemeni sorgulamışsın..burada biile çelişki var..

cnm bnde 5 yıl süren muhteşem bi ilişkiden snra evlilik yaptım şimdi 1 yıllk evliyim yani 6 yıldır beraberiz bnmde yaşım 24 ... şimdi kendimi düşünüyorum senn durumnda oldummu diye hayr kesinlikle olmadım cnkü ben çok çok emndim aklmda en ufak soru işareti yoktu he eğer olsaydı nolurdu ilşkimi bitirirmiydim aslaaa sadece evlilk planını braz erteler kendimi dinlerdim.. BEN NE İSTİYORUM,HAZIRMIYIM diye... evlilik gzünü korkutmuş olabilir 2.5 yıllk bi alışkanlk var şuan iyi gden şeyler evlenince bozulur diye korkmuş olabilirsn sorumlulklar seni endişeye düşürmüş olabilr.. fevri karar verme nişanlınıda üzme yaşın genç erteleyebilirsinz ama sen sakin ol rahat davran bu hayatının en önemli kararı bunu unutma cnm mutluluklar....

teşekkür ederim....umarım geçici birşeydir belki de işler ciddiye gittiği için stres yapıyorum kendi kendime..Dua ediyorum Allah kalbimle aklımı bir eder inşallah..gerçekten tuhaf bir durum

var mı böyle birşey yaşayıpta nişandan sonra herşeyin eskisi gibi olduğunu söyleyen????

canım stres yapıyorsun sadece iş ciddiye bınınce korktun onu sevmedıgınden değil suan aynı seyı bende hissedıyorum cunku...

Evlilik kararı alırken ilişkinizdeki artı ve eksileri tarttığınızda eğer aşkınız mantığınızdan ağır basıyorsa o evlilik kararını yeniden gözden geçirmeniz gerekecektir.........

mesaj tekrarı.....................

Son düzenleyen: Moderatör:
evlilik bi kumardir ne yaparsan yap sonucunu bilemezsin sansin ya yaver gider yada gitmez.
10 yillik iliskinin ardindan evlenip 6 ay sonra bosanabilirsinde, 6 aylik flörtün ardindan evlenip ömür boyu mutluda olabilirsin...
önemli olan yillarca o adamla sevisebilirmisin ? beraber kimseyee ihtiyac duymadan eglenebiliyormusunuz ? gözünü kapatip sevgiline güvenebilirmisin ?

bu arada bence 23 yas bence evlenmek icin kücük, benim fikrime göre en az 25 yasinda bayanlar tam olarak ne istedigini biliyor o yasa kadar 3-5 de olsa istekleri düsünceleri degisiyor

asiktin ask bitti. ask gelip gecicicir sevgi kalici olandir sen askini sevgiye cevirememissin anlasilan
onun icin boyle bocaliyorsun askin omru 17 ay diyor uzmanlar. sonrasinda gormeye basliyorsun gercekleri
yok agzi kokuyor yok cirkin guluyor zevksiz ben bu adamin nesisi sevmisim acaba dogru kisimi vs. gercekler.
sevseydin aklinda en ufak bir kusku olmazdi
birde 2. sik var nasil olsa evlenecegiz bu adam cepte kafam rahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…