• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış mi yapıyorum

belaokumakitapoku

losing all hope was freedom
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
1.080
857
53
Hemen soruyorum sorumu ben evliyim. Baba tarafindan mirasciyim su an. Annem de kardesimle yaşıyor. Kardesim de mirasçı bize dusen miktar yari yarıya paylaşılacak yani. Ben bana düşen miktari anneme vermek istiyorum. Çünkü suan kirada oturuyor ev alacak paranin üstünü tamamlamasi lazim. Kardesim de payını oraya katacak. O da bekar.

Ben bu konuyu oturup esimle hic konusmadim kendi kendime karar verdim çünkü annemin uzerimizde cok emeği var. Yanlış mi yaptim sizce ? Bu arada ben de kiradayim ama annemlerin bizden daha cok ihtiyacı var.

Karar sizin ama keşke eşinize bir sorsaydınız enazından muhtemel bir tatsızlık olasılığını ortadan kaldırmış olurdunuz... Birde şu açıdan bakın;eşiniz kendi miras hakkını size hiç danişmadan annesine devretse ne hissederdiniz?

Yanlış yapmıyorsun.... eşine tabiki soracak değilsin miras senin mirasın ama bence eşine kararını söylemelisin söylememek yanlış olur. Empati yap kendini eşinin yerine koy, emin ol kararını başkasından duyacağına senden duyması daha iyi :)
Tahmin ediyordu sanirim hic sormadı laf arasında öğrendi yani biliyor da su an konussam mi bilmiyorum

Mal senin malı nezaketen böyle düşunuyorum demem yeterli :KK66: ha şöyle birşey de var eşin böyle birşey yapsa ne hissedersin
Karar sizin ama keşke eşinize bir sorsaydınız enazından muhtemel bir tatsızlık olasılığını ortadan kaldırmış olurdunuz... Birde şu açıdan bakın;eşiniz kendi miras hakkını size hiç danişmadan annesine devretse ne hissederdiniz?
Kararimi biliyor su an. Bundan sonra nasil konussam bilemedim.

Eşinden izin almak için değil de eşine haber vermek amacıyla söylemeniz şık bir hareket olur.
Miras sizin hakkınız dilediğiniz gibi tasarrufta bulunabilirsiniz. Aynı şeyi eşinin yaptığını düşün ve ona göre hareket et.
Kararımi coktan ogrendi. Kendi kendime almış oldum. Bundan sonra nasil konuşulur ki

Hemen soruyorum sorumu ben evliyim. Baba tarafindan mirasciyim su an. Annem de kardesimle yaşıyor. Kardesim de mirasçı bize dusen miktar yari yarıya paylaşılacak yani. Ben bana düşen miktari anneme vermek istiyorum. Çünkü suan kirada oturuyor ev alacak paranin üstünü tamamlamasi lazim. Kardesim de payını oraya katacak. O da bekar.

Ben bu konuyu oturup esimle hic konusmadim kendi kendime karar verdim çünkü annemin uzerimizde cok emeği var. Yanlış mi yaptim sizce ? Bu arada ben de kiradayim ama annemlerin bizden daha cok ihtiyacı var.
yanlis yapiyorsun.

Miras haktır ve insan sahip olduğu haklardan feragat etme özgürlüğüne sahiptir.
Gerçi siz reddi miras yapmıyorsunuz, payınıza düşeni veriyorsunuz.
Yani annenize yardım yapıyorsunuz.
Bu şekilde bakınca olaya, eşinizi bence bilgilendirmeniz gerekir.
Çünkü miras ya da başka yollu sizin olan bir parayı annenize verecekseniz.
Danışmayın elbette ama bilgilendirin.

Tahmin ediyordu sanirim hic sormadı laf arasında öğrendi yani biliyor da su an konussam mi bilmiyorum
Bence konuş bahset gönlünü al çoğu arkadaşında dediği gibi çıkacak olan tatsızlığı önlersin... eşin alınmış sanırım ama sen halledersin durumu bence güzel bi şekilde konuyu aç konuşun herseyi yoluna koy sende rahatlarsın

Zaten eşinize de söylemişsiniz kararınızı. Bundan sonra daha bir şey yapmanıza gerek yok. Eşinizin size miras kalan para hakkında bir talepte istekte bulunamaz hoş bir hareket olmaz. annenize ev almanız da gayet hoş olur.

Gecikmeli de olsa konustum az önce. Sorun yok dimi dedim o da tabii ki yok ben zaten onda hak iddia edemem dedi. Ben de biz çalışır alırız ev annem kimseye muhtac olmasın istiyorum dedim.

Yeterlidir galiba dimi? Gecikmeli ve kisa bi konusma oldu ama
Yeterli bence. Ayrıca çok güzel bir evlatsınız.:)

Back
X