Yanlizlik hissiyle baş edemiyorum

GlassySky

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2021
340
771
53
Evet kadınlar kulübü üyeleri. Çok yalnızım ve bu duyguyla baş etmek için sizden yardım istiyorum. Almanyaya taşınalı 4 ay oldu. Herseyle tek başıma uğraşıyorum bir bakıma yoruldum. Yanlış erkeklerle date çıkıp durdum belki bir nebze biri beni anlar ve yanımda olsun istedim ama olmadı. Ama çok üzülüyorum dilim de çok iyi değil. Hiç de arkadaşım yok. Benimle gelen Türk hemşire 40 yaşında arkadaş olmayı denedim olmadı. Çok sıkıldım. Netflixim var dizi izledim. Boyama kitabı aldım spor salonuna yazıldım ama devamını yapamadım. Bilmiyorum ya. Çok üzgün hissediyorum kendimi. İnanın aptal bir kızda değilim. İçimdeki bu hissi nasıl yok edebilirim. Burada hastalandım 2 defa bayıldım doktor bile bulamadım tekrar ayağa kalkmak zorunda kaldım. Zorundayım çünkü kimsem yok .

Papatya çayı öneririm.

Yeni taşındığınız bir yerde kök salmak, çevre edinmek zaman alır, yurtiçi de olsa böyledir, zamanla oturacak düzeniniz ve çevreniz bu süre zarfında yabancı bir ülkedeyim, yalnızım, gurbetteyim kafasından çıkmaya bakın, iş yerinizde insanlarla diyalog kurmaya çalışın, çevrenizdekilerle selamlaşın, Almanya'da Türk dernekleri var sosyal medyada guruplar var iletişim kurun, dilinizi geliştirmeye bakın yabancılarla da konuşun, zamanla rahatlayacaksınız, kolaylıklar dilerim

Yapıyorum zaten onlar gerçekten çok iyi. Biraz üzgünüm sadece

almanyaya gitme motivasyonunuz neyse ona sarilin
sonucta kolay degil, trde oturum almak bile saclari beyazlatan bir surecken almanyaya gidebilmek icin cok emek vermis olmalisiniz.
o zamanki motivasyonu hatirlayin. neden gitmek istediniz?
para mi? paranizla doya doya gezmek mi? eger oyleyse önümüz 2 hafta noel tatili alin bir bilet gezin yiyin eurolarinizi.
temiz hava, sakin sokaklar mi? o zaman onun tadini çıkarın
turk siyasetinden gerginliginden uzaklasmak mi? o zaman silin turk websitelerini telefonunuzdan girmemeye çalışın.
motivasyonunuz neyse ona sarilmaya calisin

Bende alışmaya çalışıyorum dün tek başıma kahve içtim tatlı yedim ama bir bakıyorum arkadaşlarıma herkes birlikte mutlu ben yalnız uzun zamandir yalnızım gerçi ama bilmiyorum kafam karışık

Kendimi bildim bileli yalnızım. Bazen canımı acıtsa da alıştım. Kalabalıkların o yalnızlıktan daha hayırlı olmadığını anlayınca içime döndüm ve kendi adıma böyle daha mutluyum. Bir yerden sonra sorgulamayı bırakıp kabullenmek boş yere acı çekmemek için daha iyi. Yalnızken de yapılacak milyon şey var.

4 ayda ne olmasını bekliyordunuz ki çok normal. ben istanbula taşındığımda bile alışmam 1 yılımı aldı. kaldı ki yurt dışındasınız. yeni bir yerde olmanın, tanıdık baskısından uzaklaşmanın keyfini çıkarın. almanyada sosyal yaşam nasıl hiç bilmiyorum burda bilenler mutlaka vardır. dernekler kurslar ordaki türklerle kaynaşabileceğiniz yerler vsvs. zamanla arkadaş edindikçe aşk hayatınız da olur

Merhaba,
Sizi anlıyorum. Yalnız hissetmeniz çok normal. Henüz 4 ay olmuş. Bunun normal olduğunu kabul etmekle başlamalısınız. Ancak ömür boyu bu böyle olmayacak biliyorsunu değil mi? Bende boşandıktan sonra yeni bir şehire taşındım. 2 yılda anca kendimi ait hissetmeye başladım buraya. Ben kendi memleketimde bile 2 yılda alıştıysam siz yabancı memlekette zorlanmanız çok normal.
Peki ne yapabilirsiniz konusuna gelirsek, kendinizi oraya ait hissetmek için kök salmak için mutlu olacağınız aktiviteler ike başlamalısınız. Yani sırf yalnız hissetmemek için spora gidiyorsanız bu kendinizi kandırmak olur. Bence bu yeni ülke yeni dil yeni şeyler öğrenme sürecini kendinize bir chalange olarak görün ve mümkün olduğunca sınırlanırınızı zorlayın derim.
Sizi siz yapan ve orada olmanızın kıymeti olacak işlerle uğraşın. Bilmiyorum belki bir bitki dikmek, bir yürüyüş planı oluşturmak, yeni deneyimlerinizi aktaracağınız bir podcast kaydedip yayınlamak… kısacası şu halinizden, hayattan keyif almaya bakarsanız yalnız da olsanız iyi hissedeceksiniz.

eşle birlikte
aile yanına vs gitmedikçe yurtdışına gidince durum bu
hele öğrenci vs de değilseniz bi yaşınız varsa daha da zor, öğrenciler ya da gençler genelde daha açık oluyor yabancılara, herkes bir yerden gelmiş oluyor, ya da kısa süreli bir programa gittiniz diyelim sizin gibi bi sürü insan oluyor
ama siz kalıcı şekilde gitmişsiniz anladığım, sürekli işe gidip geliyorsunuz ya da dil kursuna ve yetişkinsiniz.

yetişkin kişi zaten nerede olursa olsun ortam edinmekte zorlanır - sürekli kısa süreli programlar yapılan serbest zamanı yoksa böyledir

4 ay çok kısa
Almanlar çok sıcak, hemen kaynaşan insan zaten değiller
genelde alman şehirleri küçük ortamlar dar, (münihte hamburgda filan değilseniz)

yaşadıklarınız aşırı normal

sosyal anlamda beklentilerinizi yüksek tutmayın ki üzülmeyin
kariyerinizle ilgili gezmek görmekle ilgili bol bol plan yapın - ben olsam ohh vize de gerkemiyor diye sürekli gezerdim ki en son 4 ay kaldım almanyada 4 ülke 10 şehir gezdim, annemi d getirdim onunla da gezdim. ki işim yoğundu. bir daha ne zaman dedim.
eğer orada kalmaya niyetiniz varsa gerçekten dil kasın

Evet haklısınız 24 yaşındayım aslinda dil için de kursa gidiyorum. Geldiğimden beri 4 şehir gördüm ama bazen yalnızlık korkutuyor. Şuan berlinde yaşıyorum daha mega bir şehir

bazen insan en güzel dostlukları hic beklemedigi anda buluyor. almanyaya ilk tasındıgımda 3 haftalıgına hem işe başlamak hem de ev bulmak için kızımı babasına bırakıp gelmiştim. bir pazar günü can sıkıntısından hiç de merak etmediğim bir yeri görmeye gittim. yapacak o kadar bir şey yoktu ki bir bankta oturdum boş boş bakınıyordum. tam kalkacakken tam kızım yaşlarında bir kız çocuğu yanıma geldi oturdu ve bana dik dik bakmaya başladı. anne babası da az ileride konusuyorlardı sonra onlar da geldi. sarışın mavi gözlü oldukları için onları alman sandım. sonra kadın kızına ablayı rahatsız edeceksin bakma kızım dedi ve türk olduklarını öyle anladım. kan çekti herhalde dedim ve beni o gün telefonumun şarjı %1 ken ve ben kimseye nerede oldugumu bile haber veremeyecekken alıp evlerine götürüp yedirip içirdiler. şu an canımdan öte can dostu oldular bana. kızımın babası geçen hafta bizi bırakıp gitti ama o gün öylesine gittigim yerde tanıstıgım o güzel aile her gün arayıp soruyor yanımıza geliyor. çok uzattım ama emin olun ki çok güzel dostluklar edineceksiniz. acele etmeyin, kendinize odaklanın

Çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…