Yanlızlık mı ? Şükürsüzlük mü? Hastalık mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
548
123
Kendimi anlamaya çalışıyorum tam bir yıldır. Tamam ilk patlamam psikolojik bir çöküştü yıllardır içen ve bizi kıt kaanaat gecindiren babanın verdiği stresin patlaması... Sürekli bu dertlerden kendine hiç birşey düşünmemiş aşktan kaçmış bir kızın patlamasıydı.. Ama ben hala düzelmedim tam olarak. Aksine gün geçtikçe hayat zorlaştı , hayal etmez oldum. Umut etmez hale geldim. Arkadaşlarımın gercek yüzlerini gördüm kopuşları yaşadım daha bugün birini daha sildim attım.. Herkes ne kadar vefasızmış meğer. Çok dostum var sanıyormusum da hepsi sahteymiş meğer. Şuan birtane var sadece o da en yakınımda olan onu da kaybetsem ne yapacaım bilmiyorum.. Ailem var şükür ama herkes kendi derdinde. O kadar yalnız hhissediyorum ki bazen içime sinen bir erkek de cıkmıyor ki karsıma sarıp sarmalasın .. Ki zaten ona mı güvenip bağlayacagım umutlarımı en son o patlama öncesi bağladığım hayaller ne oldu ki sanki ? hepsi birer yalan olmadı mı ? ben dipleri görüp hastanelere tasınmadım mı .. ne travmalar koptu içimde. Şimdi üniversite mezunuym. Şükür okulu bitirdim. Bir işe girdim o da sorunlu cıktı düzgün günün maaş alamadıgım üçkağıtcı bir patronlayım ama sabrediyorum her ne kadar beni hayallerimden uzaklastırsada bütün bu olumsuzluklar cırpınıyorum devamlı. Ölmek istemedim hiç inşallah da istemem hiçbir zaman. Ben sadece mutluluğu öğrenmek istiyorum. Şu içimdeki isteksizliği, negatifliği yenmek istiyorum. İnsanların beni üzmesine vefasızlığına karşı direncli olmak istiyorum. Nasıl yapacagım bilmiyorum ama bunları yapmak zorundayım yaşamak için. Neden bu kadar vefasızlar neden sadece kendi dertlerini anlatmak istiyorlar ve neden kötü günümde uğrasmak istemiyolar. Kötü günümde yoklarsa iyi günümü hakkediyorlar mı ? Sürekli aönüp dolasıp aynı yere döndüğüm bir girdapta bocalayıp duruyor gibiyim.

İyi düşün iyi olsun. .
Hayat gerçekten güzel. .
Bugünün tadını çıkarın. .

Son düzenleme:
Nedenlerle, keşkelerle bir ömür geçmez, yaptığınız ve gördüğünüz her şeyi sorgulamak yerine, iyi ki olmuş, iyi ki yapmışım diyerek bakarsanız, bu kadar iç dünyanız da kendinizle çatışmazsınız.

Ne dost,ne sevgili.Sen kendini sevmeli,kendine değer vermelisin.Kendini ezik hissetmemelisin.Bu negatifliği karşı tarafa geçirirsen ,karşı tarafıda sıkarsın.Hayat geçip gidiyor.Şükür et sağlıklısın.Üniversiteyide bitirmişsin.Zoru başarmışsın zaten.Erkeklere de çok güvenme.Sarıp sarmalar dersin,sövüp tırmalayabilirde .Buradan çok örnekler görüyoruz.Önce kendini sev,kendine güven,gerisi gelir.

Kendimi sevsem ne olur ki ? İnsanlarla kucaklasmadan sıcak samimi arkadaslarım olmadan nereye kadar hiç mutlu değilim..

Sorun bu değil kendimi kocamannn bir boşluktaa yapayalnız hissetmem

Kendimi sevsem ne olur ki ? İnsanlarla kucaklasmadan sıcak samimi arkadaslarım olmadan nereye kadar hiç mutlu değilim..
Sıcak ,samimi arkadaşlık için adım attınız mı?Karşı tarafa da böyle negatif,karamsar davranarak samimi olamazsınız ki.Neden illa arkadaş olmalı mutluluk için?Anne,kızkardeş,yeğen,kuzen yok mu?Hadi hiç kimse yoksa KK üyeleri var.Bize takıl

yok canım.. kuzenlerim hep küçük ben en büyüğüm. ben adım attım bak mesela en son cuma günü aradım bulusalım dedim pazar olsun dedi onada tamam dedim. ses yok dün yine aradım yarın kaçta bulusacagız diye ay wc ye gidicem sıkıstım ben arıcam dedi kapattı ve aramadı şaka gibi.. bu sabah aradı ben yataktayım neymiş gece aramıs da telefonum kapalıymıs bende dus filan almadım zaten baska zaman görüşürüz dedim baya kırılmıstım.. sonrada aradı aksamüstü beni eltin farkında mısın diyor şaka gibi yani dalga geciyor resmen baska acıklaması olamaz..

İnsan ilişkileri pamuk ipliğine baglidir unutma en yakinimla bile arama mesafe koydum kimseyle gereksiz samimiyet kurmadim o yüzden problem yasadigim kimse olmadi cevremde (eşimin ailesi hariç)sana tavsiyem kimsenin dost olduğuna pek inanma heleki bu zamanda insalr öyle değişmişti genetiği oynanmis gibi anne babalar bile evlatlariyla cikar ilişkisi icerisinde...dost istiyorsan Allah yeter bunu bilir bunu soylerim

Mutlu olmanizi neden birilerinin yaninizda olmasi şartina bagliyorsunuz ki.en gicik olduğum insan tipi.illa sevdirmeniz mi lazim birilerine kendinizi.atin hayatinizdan size değer vermeyen insanlari.onlari hayalinizdeki kaliplara sokmayin.sizin kendinize değer vermediginizi gören herkes sizi değersiz kabul edip kolay harcayacak.bu erkek kiz fark etmeyecek.
Üniversiteyi örgün eğitim mi okudunuz?

evet örgün okudum.. ve okul bitti gercek yüzlerini gördüm insnaların cıakrdım hayatımdan . Birine baglamak istemiyorum mutluluğu evet ama mesela bir sinemaya gidelim diyorum ne bileyim bir kahve içeçek insan evet var ama sadece bir tane arkadasım var bu sekilde 2. si ise sadece kendini düşünüyor

Çok haklısın. İnsan sosyal bir varlık. Hayatından sürekli insan çıkararak bir yere varılmaz. Ama insanlar o kadar saygısızlaştı ki insanın başka çaresi kalmıyor. Mesela o telefonda sıkıştım diyen arkadaşın terbiyesiz bence. Telefonu açmayıp 5 dakika sonra dönseydi daha hayırlı olurdu. Bu hareketi patronuna yapabilir mi mesela asla. Ona göre bir çaresine bakar. Trafikteydim der başka birşey uydurur. Böyle bir arkadaşı ben de istemem. Bana bir hayrı da olmaz zaten. Bunun gibi tipler iyice çoğaldı. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

bence insan kendi kendine de mutlu olabilir , mutluluk diğer insanlara bağlanmamalı . yalnızken mutlu olmayı öğrenmeliyiz . mesela ben yardım etmekten çok mutlu olurum ya da hiç tanımadığım insanların mutlu olduğunu görünce de mutlu olurum , zaten kocaman bir boşluktayız ve burada kimse seni senden daha iyi tanıyamaz . beni de arkadaşlarım sırtımdan çok bıçakladı , çok şey yaşadım , hemen büyüdüm ve yalnızlık en iyisi . artık yalnızlıktan da mutlu oluyorum .
kuzenin gelmedi diye de üzülme hayat üzülmek için çok kısa . bu problemi kafanda çözeceksin bir gün ve çözünce de boşuna üzüldüm diyeceksin. umarım kendimi ifade edebilmişimdir .

Haklisin sosyalleşmeden de olmuyor.üniversite arkadasliklari güzel oluyor ama o, o yaşlarda kaliyor.saygisiz kendini düşünen insanlardan nefret ederim.arkadasinizin taktiği saygisizlikti mesela.şehrimizdeki kulüplere üye olun.bisiklet toplulugu gibi...yeni bir kursa yazilin.hobi kursu gibi...yeni insanlar girecek hayatiniza,eminim aradan cikar samimi olacaklariniz.hangi şehirdesiniz?

Mutluluğu şartlara ve insanlara baglarsak hayatta hiç mutlu olamayız. Elbette etkiler ama hayatımızı altust edecek kadar olmamalı. Şimdi siz uzuluyorsunuz ama sizi uzenlerin umrunda bile değilsiniz? Neden onlar yollarına hiçbir şey olmamış gibi güllük gulistanlik devam ederken, siz kendinize hayatı zehir ediyorsunuz?
"Sizin için Allah'tan başka ne bir dost ne de bir yardımcı yoktur."

Biliyorum bunları ama yalnız hissetmek çok.kötü.. Samimi arkadaslar insana güç veriyor.. Diğer türlü dünyanın ne anlamı varki cidden para pul boş seyler ihtiyacımız olan sey candan bie kulak

Spora basladım kardeşimle gidiyorum.. İstanbuldaym

sen çok hassas yapıda birisisin,
kırılınca da daha fazla kırılmamak için insanları siliyorsun.
belki de en doğrusunu yapıyorsun.
eskiden bende senin gibiydim.
ufak bir yalanını yakalayınca dahi silerdim.
artık daha toleranslıyım.
madem ki menfaat dünyası madem ki benim zor zamanım da yanımda değiller,
elbette onların da zor zamanları olacaktır.
bende gitmeyerek cevabımı vermiş oluyorum.
yani; aldığım kadarını veriyorum.
böylelikle hak edene de etmeyene de adil davranmış oluyorum.
ve bu şekilde de kendi içimde ki hesapları kapatıp, kimseden de bir şey beklemeyerek daha huzurlu olduğumu keşfettim.
insanlar bencillerdir her şeyden önce.
yaşın kaç bilmiyorum ama okulunu bitirmiş olduğunu göz önünde bulundurup daha genç olduğunu algıladım.
yaşadığımız her şey bizi geliştiriyor, bizi biz yapıyor geleceğe hazırlıyor.
sende benim gibi yap.
kimseyi silme.
ne görüyorsan o kadarını ver. böylelikle sende üzülmezsin.
beklentiye de girme.
hayat ne yazık ki böyle.
acı ama gerçek.
dünya yalan iken doğru insan bulmak zor.
yine de hayatını negatif insanlardan dolayı karartma.
az insan çok huzur..
ben azlığı seçtim.
mesafe de her zaman kazandırır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…