• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yapışıklık ve rahim genişletme

Defne_1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2013
19
16
88
merhaba Aytun hanım, aşılamalar sonrası 2 kez hamile kaldım ancak düşükle sonuçlandılar. kürtajla gebelikler sonlandırıldı. Sonrasında kürtajdan dolayı yapışıklık oluştu. Yapışıklığın açılması ve rahimi genişletmek için histereskopi oldum. Sonrasında 5 defa tüp bebek denememize rağmen (transfer edilen embiryolar iyi kalite) gebelik elde edilemedi. Bunun nedeni geçirdiğim histereskopi olabilir mi. Rahim genişletme ve yapışıklık için yapılan operasyonlar gebelik elde edilmesini zorlaştırır mı? endometrium kalınlığında problem olmadığı söylendi.
ilginize şimdiden teşekkür ederim.

merhaba yaşadığınız düşükler sonrası rahim dokunuzda oluşan yapışıklıkların açılmasının başka imkanı yoktur yani histeroskopi ameliyatları oluşan bozukluğu tedavi etmek için uygulanır. yani gebelik oluşmamsında ameliyatın değil sanki geçirilmiş kürtajlardan ötürü rahim dokusunda oluşmuş hasarlar düşünülmeli. çünkü embriyo kalitenizin iyi olduğunu söylüyorsunuz. sevgiler.

merhaba Aytun hanım, aşılamalar sonrası 2 kez hamile kaldım ancak düşükle sonuçlandılar. kürtajla gebelikler sonlandırıldı. Sonrasında kürtajdan dolayı yapışıklık oluştu. Yapışıklığın açılması ve rahimi genişletmek için histereskopi oldum. Sonrasında 5 defa tüp bebek denememize rağmen (transfer edilen embiryolar iyi kalite) gebelik elde edilemedi. Bunun nedeni geçirdiğim histereskopi olabilir mi. Rahim genişletme ve yapışıklık için yapılan operasyonlar gebelik elde edilmesini zorlaştırır mı? endometrium kalınlığında problem olmadığı söylendi.
ilginize şimdiden teşekkür ederim.

yanıtınız için teşekkür ederim. rahim dokusu hasarları için uygulanacak herhangi bir tedavi varmıdır ?

eğer uygun kalınlığı yakalayabiliyorsa rahim duvar belki tutunma için gebelik aşısı uygulaması önerilebilir. ama bu uygulamayı seçilmiş vakalara önermek lazım. sevgiler.

yanıtınız için teşekkür ederim. rahim dokusu hasarları için uygulanacak herhangi bir tedavi varmıdır ?

merhaba hersey normal olmasina karsin tek sorun ramimin t olmasi cikti yapilan arastirmada doktorum histreskopi önerdi rahmimde yer acilmasi gerekiomus suana kadar 5ten fazla dusuk ve basarisiz tup bebek denemelerim var sizce bu histreskopiden sonra gebelikte basari saglanabilirmi?cunku normal yolla hamile kalabiliorum ama gebeliklerim hep 6 haftada sonlaniyor.

Merhaba geçmiş olsun öncelikle, bu kadar çok düşük yaşadı iseniz mutlaka histerosopi olmanızı öneririm. Düşüklerinizin tek nedeni bu olmasa da baslanması gereken noktadır. Sevgiler.

merhaba hersey normal olmasina karsin tek sorun ramimin t olmasi cikti yapilan arastirmada doktorum histreskopi önerdi rahmimde yer acilmasi gerekiomus suana kadar 5ten fazla dusuk ve basarisiz tup bebek denemelerim var sizce bu histreskopiden sonra gebelikte basari saglanabilirmi?cunku normal yolla hamile kalabiliorum ama gebeliklerim hep 6 haftada sonlaniyor.

Back
X