iyi akşamlar herkese;
bi iki konu açmışlığım var ordan bilenler bilir kv ile yaşıyorum geçici bi süreliğine.
kv ile yaşanırda çatışmalar olmazmı??
bizimde oluyo ama bazen ben görmezden geliyorum bazen o ama bu konu hakikaten sinirimi bozuyo artık.
bi süredir gerek yumuşak bi şekilde gerekse sertçe uyarmalarıma rağmen aynı şeylerin tekrar tekrar yaşanıyo.3 yaş civarı çocuğu olanlar bilir çok inatçı dediğim dedik zamanları bu dönem.ve eğer kararlı davranmazsak karşılarında iş çığrından çıkabiliyo.bende olmayacak isteklerinde hayır diyorum doğal olarak.ancak benim hayır dediğim şeyi bi bakıyoum kv yapmış.çocukta bunu görüyo tabi ben istediğini yapmazsam hoop kvye gidiyo yaptırıyo.ne dediysem boş.anlatamıyorum,bugün iki kez yaşadık yine bu tarz bi olay,sonuncusu az önce oldu.biraz rahatlamak için sizlerle paylaşmak istedim.duman kafamdan çıkıyo o derece.pöffffff
Maalesef böyle bir şey anane babaanne ve dedelerde var. Benimde annemin ilk torunu, yani yeğenimin her istediğini yapar. Çocukta bunu bildiği için hep ananeye gider, ablam da aynı sizin gibi deli olurdu. Son derece haklısınız. Ama bilin ki onlar inat olsun diye yapmıyorlar. Çocuğun gelişimine yararlı yararsız diye ayırt edemiyorlar. İstedikleri olsun diye yapıveriyorlar malesef. Bunu yaparkende çocuktan çok onlar mutlu oluyorlar. Ben yeğenimin annemin elinden paket paket yemek öncesi çikolata yiyip karın ağrısı çektiğini bilirim malesef. Nasıl çözülür onuda bilmiyorum.. Benim çocuğum olsaydı tavrımı net bir şekilde koyardım. Çocuk gelişimi hakkındaki bilgileri gerek kitaptan, gerek internetten varsa tvden bulup izlettirirdim. Olmadı eşimden rica ederdim konusmasını.
anne baba arasında bile bu ikilik sinir bozucu iken kv ile bunu yaşamak nasıldır düşünemedim çocuk tek elden terbiye edilmeli, hele ki 2-4 yaş arası bu çok önemli, ne desem nasıl bi tavsiye versem bilemedim sertçe de uyardım diyosun :26:
ben anne değilim ama çocukların her dediğinin yapılmaması ve mesela anne bişey dediyse babanın aksi bişey söyleyip çocuğun ileride kullanmasına engel olmak ve ebeveynlerine olan saygısını doğru oluşturmak için tek bir kararda durulması gerektiğini bilirim. ama maalesef bunu büyüklere anlatamıyorsun bence bu konuda net bir şekilde söyle gerçi sen her şekilde söyledim diyorsun, bişeyler okusan okutsan anlamaz mı? bir de eşinle konuş bakalım ne diyecek? yani eşin annesi için kadın iyi niyetli deyip geçiştirir belki ama en azından söylemiş ol ve bunun çocuğun gelişimi için önemli olduğunu belirtirsen belki annesine uygun bi dille söyler
benim kendi annem çok şımartıyo da .. Kayınvalidemle bu konuda danışıklıyız :)
Ben anasınıfı öğretmeniyim, tecrübelerime göre uyum sorunu yaşayan öğrencilerim genelde böyle kalabalık ailelerde yetişenler ve babaanne ve dedeye laf anlatamak o kadar zor ki.. Bildiklerinden vazgeçmiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?